sebastiw Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 O co chodzi? jak łatwo i sprawnie wymienić żarówkę? Doczytałem gdzieś, żeby odgiąć blaszki z plastiku złącza, ale przy tej operacji ułamałem plastikowe zaczepy... ostatecznie żarówkę wyjąłem niejako na siłę, ale chyba nie o to chodzi? Opis w instrukcji do auta kompletnie nie odpowiada gniazdom jakie mam w aucie... Może ktoś łopatologicznie jak wymienić żarówkę w P12? (miałem już kilkanaście aut i NIGDY nie widziałem tak dziwacznego systemu, nie wyobrażam sobie jak an szybko wymienić żarówkę na trasie w tej primerze :-/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/78718-wymiana-zarowki-mijania-h7/?hl=%2Bwymiana+%2B%C5%BCar%C3%B3wki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 15 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Ależ czytałem, stąd wiedziałem o tej durnej blaszce, tyle, że u mnie złamały się zaczepy na plastikowej wtyczce, więc to raczej zły sposób i bez narzędzi ani rusz. Mam wozić w bagażniku jeszcze śrubokręty? Bańka oleju nie wystarczy... Grr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 ale przy tej operacji ułamałem plastikowe zaczepy... Niestety, za błędy trzeba płacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 15 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 (edytowane) błędy? ale nissana - przecież ten system jest idiotyczny, konstruktor chyba specjalnie go stworzył, żeby utrudnić życie użytkownikowi... a teraz zastanawiam się, czy w ogóle wyjmować te zaczepy, a żarówki nie wyjmować bez zdejmowania metalu - po prostu siłowo wysunąć ją - przecież tam nic nie blokuje (?) Wymiana żarówki na trasie to będzie prawdziwy koszmar. Dlaczego po tylu latach zdradziłem Hondę :-( Edytowane 15 Maja 2016 przez sebastiw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Wymiana żarówki na trasie to będzie prawdziwy koszmar. Dlaczego po tylu latach zdradziłem Hondę :-( To chyba nie wymieniałeś żarówki w Stilo lub w Megane II - to jest dopiero wyczyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 15 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 od francuzów trzymałem się zawsze z daleka, udało im się mnie podejść tylko z tym nissanem (przy kupnie nie wiedziałem, że była fuzja :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 a ja jeździłem francuzem a dokładniej Renault Megane II i byłem bardzo zadowolony, przy odpowiednim traktowaniu odwdzięczyła się się przez cały okres użytkowania bezawaryjną jazdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 15 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 (edytowane) No to chyba z P12 już nie masz tak miło :-) chociaż prawdę mówiąc jak na przebieg mojej to i tak jest bdb (413 kkm) PS. Gniazdo żarówki kiedyś zamienię na nowe, ale na razie się trzyma nawet bez tych zaczepów Edytowane 15 Maja 2016 przez sebastiw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Co do wyczynów przy wymianie żarówek - w P11 wyjęcie postojowej graniczy z cudem... Teoria mówi jasno " przekręcić oprawkę/ kostkę w lewą stronę o 90° " - tylko w realu za cholerę nie idzie tego zrobić...Ciasno, ciężko, nie ma jak złapać paluchami tego ustrojstwa :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 tylko w realu za cholerę nie idzie tego zrobić...Ciasno, ciężko, nie ma jak złapać paluchami tego ustrojstwa :/ Trzeba zwrócić się jak zawsze w potrzebie do płci pięknej z delikatnymi i zgrabnymi paluszkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 No przecież ja jestem "płcią piękną" i wierz mi - damskie paluszki nie mają siły tego obrócić , ba - nawet chwycić mimo małych dłoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 No to chyba z P12 już nie masz tak miło :-) chociaż prawdę mówiąc jak na przebieg mojej to i tak jest bdb (413 kkm) PS. Gniazdo żarówki kiedyś zamienię na nowe, ale na razie się trzyma nawet bez tych zaczepów Wymiana żarówki w P12 w porównaniu z Megane II to "pikuś" No przecież ja jestem "płcią piękną" i wierz mi - damskie paluszki nie mają siły tego obrócić , ba - nawet chwycić mimo małych dłoni. Nie zapomniałem o tym, zapewniam Cię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Boś niewierny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 ja niedawno zmieniałem i nie miałem absolutnie żadnych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 16 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Możesz napisać jak dokładnie wykonałeś tę operację? zapewne ja mam kiepskie zdolności manualne :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 ja niedawno zmieniałem i nie miałem absolutnie żadnych problemów Jeśli można - to poprosimy o opis jak to zrobić , aby następni zainteresowani / w potrzebie , mogli sobie poradzić samodzielnie i bez strat Byłoby fajnie podzielić się ziarenkiem wiedzy z innymi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 21 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 normalnie wyjałem i wsadziłem nową naprawdę bez żadnych oporów i kombinowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 21 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 (edytowane) normalnie wyjałem i wsadziłem nową naprawdę bez żadnych oporów i kombinowania czasami pozornie łatwe rzeczy/czynności są najtrudniejsze i na odwrót Edytowane 21 Maja 2016 przez Fazzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Ja też wymieniałem ostatnio zarówkę w P12 i sprawnie i szybko poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi