duda18 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Witam po raz kolejny Słuchajcie otworzylem pokrywke do oświetlenie wnętrza tuz przed lusterkiem wstecznym i mam tylko żarówkę w środku, po bokach są miejsca ale nie wiem czy można tam resztę uzupełnić, ktoś wie? Z gory dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Daj fotkę lub link do lampki. Są dwa rodzaje i nie wiemy o którą Ci chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 A nie prościej włożyć w wolne gniazdo żarówkę i sprawdzić czy świeci...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duda18 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 (edytowane) Tak to wygląda, plik w załączniku Edytowane 3 Czerwca 2016 przez duda18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 W tej oprawie powinny być dodatkowe dwie żaróweczki boczne typu 5w5. Aby się dostać bez stresu do oprawek i aby bez trudu zamontować żarówkę, to powinieneś wyjąć lampkę i w tedy masz łatwy dostęp. Lecz tutaj jest jeszcze inna sprawa...... nie wiem czy ta fotka jest Twoja tzn. Twojej lampki, dlaczego nie ma w niej również dwóch przełączników takich jak jest po środku.? Co z kloszem? Jest pełny czy tez są otwory na przełączniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucjan1946 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Witam po raz kolejny Słuchajcie otworzylem pokrywke do oświetlenie wnętrza tuz przed lusterkiem wstecznym i mam tylko żarówkę w środku, po bokach są miejsca ale nie wiem czy można tam resztę uzupełnić, ktoś wie? Z gory dzięki U mnie jest identyczna lampka z jedną żarówką w środku. Po bokach jest miejsce ale nie ma oprawek do żarówek U siebie w środku zamontowałem diodę led C5W w miejsce żarówki W wolne miejsca po bokach wstawiłem takie same ledy jednak musiałem ich połączyć za pomocą przewodów do drukowanej płytki (przylutować) We wnętrzu samochodu zrobiło się jasno i przyjemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duda18 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Dzięki za porady, będę cos kombinowal z tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zdjęcie troszkę rozmazane ale z tego co widzę to zdaje się, w tych bocznych pozycjach dla żarówek nie ma blaszek doprowadzających napięcie. Tak że może masz wersję jednożarówkową, aczkolwiek blaszki można dorobić bo gniazda na nie są i podłączyć dodatkowe dwie żaróweczki, choćby bez przełączników tak by wszystkie trzy na raz świeciły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 W tych gniazdach powinny siedzieć normalne oprawki na żarówki. Tak jest przynajmniej u mnie. Łatwiejsze dojście do wymiany żaróweczki jest od tyłu i dlatego wyżej w poscie proponowałem wyjęcie lampki. Ona składa się z dwóch elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 W tych gniazdach powinny siedzieć normalne oprawki na żarówki. Tak jest przynajmniej u mnie. Łatwiejsze dojście do wymiany żaróweczki jest od tyłu i dlatego wyżej w poscie proponowałem wyjęcie lampki. Ona składa się z dwóch elementów. lampka podsufitówkiprzód.jpg U Ciebie są gniazda na żarówki i są włączniki tychże, w tamtej oprawie tego nie ma niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duda18 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Czyli jakbym zamontował blaszki z napięciem to będą mi 3 na raz świeciły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 No powiem więcej, nie będą miały innego wyjścia jak świecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucjan1946 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Czyli jakbym zamontował blaszki z napięciem to będą mi 3 na raz świeciły? No powiem więcej, nie będą miały innego wyjścia jak świecić. O ile diody zostaną dobrze podłączone. Ja miałem zamiar wstawiać blaszki ale ze względów technicznych zrezygnowałem ze względu że nadruk na płytce jest aluminiowy i nie miałbym możliwości ich porządnie zaprasować :(lutowanie odpada Rozwiązałem to w ten sposób że dolutowałem przewody do wystających końcówek miedzianych. Zastosowałem przewód miedziany o średnicy 0,5 mm nie splotka ze względu na to że diody będą na nich zamocowane. Przy diodach nie ma problemu że przegrzeją plastykową osłonę Przed przylutowaniem sprawdzić biegunowość diod przy złym podłączeniu dioda nie będzie świeciła lecz bezpiecznika nie spali . A taki efekt końcowy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Fajnie to wykombinowałeś, tyle że krzywo je ustawiłeś, miejsca za dużo nie ma ale można wyciąć kawałki plastiku z których pierwotnie miały wychodzić mocowania dla żarówek i dało by się je w linii ustawić, ale i tak jest Ok.! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucjan1946 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Fajnie to wykombinowałeś, tyle że krzywo je ustawiłeś, miejsca za dużo nie ma ale można wyciąć kawałki plastiku z których pierwotnie miały wychodzić mocowania dla żarówek i dało by się je w linii ustawić, ale i tak jest Ok.! Dziękuję za zainteresowanie już to poprawiłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 No i teraz jest Ok..!. Punkcik za dołożenie starań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi