tanjinsan Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Witam Panowie nie wiem co się dzieje od jakiegoś tygodnia zapalam silnik i po chwili zaczyna jakby inaczej chodzić i zapala się na liczniku pomarańczowy znak silnika Jak go zgaszę i znowu zapalę to po chwili znowu się zaświeca próbuję jechać a auto jakby straciło moc Czy to coś poważnego doradźcie Pozdrawiam i dzięki za jakąkolwiek poradę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes4321 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Witam Panowie nie wiem co się dzieje od jakiegoś tygodnia zapalam silnik i po chwili zaczyna jakby inaczej chodzić i zapala się na liczniku pomarańczowy znak silnika Jak go zgaszę i znowu zapalę to po chwili znowu się zaświeca próbuję jechać a auto jakby straciło moc Czy to coś poważnego doradźcie Pozdrawiam i dzięki za jakąkolwiek poradę Najpierw weź kawałek kabelka i wymrygaj sobie co to za błąd. Instukcję masz tutaj http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/96378-brak-mocy/ Podejrzewam, że to będzie problem z pompą wtryskową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fauscik Opublikowano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 nie wiem czy w 3.0 to jest, ale w 2,7D zatyka się filtr przed pompą wtryskową i takie cyrki wychodzą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes4321 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 nie wiem czy w 3.0 to jest, ale w 2,7D zatyka się filtr przed pompą wtryskową i takie cyrki wychodzą... może to być wina złego, brudnego paliwa, lewe powietrze w paliwie, przytkany przewód powrotny z pompy paliwa, zasyfione sitko na pompie (w mojej nie występuje ale podobno jest...) ewentualnie zatarty tłoczek w pompie wtryskowej (ja tak miałem przy podobnych objawach). U mnie wywalało błąd 0707 dotyczący sterowania pompą wtryskową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNAKE4X4 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 przede wszystkim jeśli filtr nie był wymieniany mniej niż 10 tyś temu, to w pierwszej kolejności go wymień, filtr nie powinien kosztować więcej niż 35zł Jeśli to nie pomoże, podłącz paliwo "na krótko" czyli nie z baku, tylko z jakiegoś kanistra pomijając drogę z baku do pompy Zacznij eliminować najtańsze elementy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.