seber1 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Jakiś czas temu mojej Pani zdarzyło się zatrzeć silnik w mojej Primerce. Z racji tego iż nie mogę znaleźć w mojej okolicy za rozsądne pieniądze silnika QG16DE chciałem sie dowiedzieć czy bez problemów mogę założyć starszego GA16DE. Chodzi mi o to czy będą pasowały zaczepy itd. Z góry dzięki za podpowiedzi, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 zaczepy to nie problem ale pomyśl o systemie wtrysku zapłonu skrzyni biegów itd ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 zaczepy to nie problem ale pomyśl o systemie wtrysku zapłonu skrzyni biegów itd ... też tak uważam, wymiana ECU, skrzyni, w części nie podchodzi elektryka - do przeróbki,, za dużo roboty, ekonomicznie rzecz raczej nieopłacalna,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 bardziej bym szukał czegoś z rodziny QG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seber1 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 bardziej bym szukał czegoś z rodziny QG QG15DE od Almerki byłby dobry??? W sensie czy nie trzeba będzie przerabiać za dużo??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Kup chlopie taki sam silnik. Chcesz tak bardzo rzezbic ? Inny silnik to inne ecu w najlepszym razie. Ja robilem podobna operacje i ogarniecie wiazki i pier**l zajelo mnostwo czasu i kazdy sie poddawal jak nie robilo to mimo ze teoretycznie wszystko bylo idealnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 QG15DE od Almerki byłby dobry??? W sensie czy nie trzeba będzie przerabiać za dużo??? zanim zdecydujesz się na przekładkę silnika zrób analizę kosztów: samego silnika, niezbędnych rzeczy towarzyszących, różnych przeróbek i oczywiście samej robocizny (mechanik) i mając już konkretną kwotę zobacz jak to się ma do ceny zakupu innej primery w całości na chodzie... może bardziej się płaca zakupić inną a tą wysprzedać na części.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 już bez przesady wymiana silnika takiego samego raczej to nie są koszty 3000 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.