maryn Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Jak w temacie popuścił borygiem ze zbiorniczka ,,,,jakaś podpowiedz ,,,czy to termostat .Po zgaszeniu zbiorniczek zrobił się pełen i wywaliło płyn Odczekałem godz poszedłem odpalić płyn rosnie w zbiorniczku,, ogrzewanie na maxa ciepłe nie grzeje ????termostat ,,uszczelka ,,,głowica ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Jak w temacie popuścił borygiem ze zbiorniczka ,,,,jakaś podpowiedz ,,,czy to termostat .Po zgaszeniu zbiorniczek zrobił się pełen i wywaliło płyn Odczekałem godz poszedłem odpalić płyn rosnie w zbiorniczku,, ogrzewanie na maxa ciepłe nie grzeje ????termostat ,,uszczelka ,,,głowica ???? Odkręć korek i zobacz, przy włączonym silniku, czy widać wychodząca od dołu bąbelki (spalin). jeśli tak to uszczelka pod głowicą do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maryn Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Pomimo małej ilości płynu w układzie jak odpalę silnik to rośnie płyn w zbiorniczku i wywala go na zewnątrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 11 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Pomimo małej ilości płynu w układzie jak odpalę silnik to rośnie płyn w zbiorniczku i wywala go na zewnątrz A korek w zbiorniczku masz szczelny? Nie jest pęknięty? Nie powinno przez niego wywalać płynu jak jest zakręcony. Jeśli jest uszkodzony to układ nie jest szczelny i wywala płyn tam gdzie może. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maryn Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Wiec dolałem do stanu płynu i ruszyłem do mechanika ok 5 km ku mojemu zdziwieniu nic nie wzrosło i nie zmalało płynu .Na 100% nie jest to pełen układ bo wyleciało znacznie więcej niż dolałem ,,,jutro mechanik stwierdzi co było przyczyną takiego zachowanie się układu chłodzenie Witam po urlopie i awaria okazała się poważna ,,,uszczelka pod głowica +wałek nad wymiarowy i się zrobiło 4 tys ....Mam dość tego auta !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.