Gość albercik Opublikowano 24 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2005 Witam. Żona uparła się na 100nx-a, dlatego mam pytanko. Rok 1991, pojemność 1600, gaźnik, 90KM, 200 tyś przebiegu, użytkowany przez niemca (przywieziony z niemiec). Cena 5000 zł. Moje pytanie dotyczy tego, czy 200 tyś przebiegu to dużo dla tych samochodów. Za odpowiedź serdecznie z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krawczynski Marcin Opublikowano 24 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2005 Nie wiem jak niemiec dbał ale ja w moim N 15 1,4 16V mam przejechane 215 tys km po polskich drogach i chwale to auto pod niebiosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 24 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2005 jesli to prawdziwe 200 tys to nie duzo, ale wiekszosc jest krecona :roll: moj ma na liczniku 180 000km i jest wszystko oki. Jesli wlasciciel dbal i wymienial oleje w odp. czasie to nie powinno byc zadnych problemow, jednak gdy oszczedzal na tym aucie to moze byc nawet lancuch juz do wymiany(jest wrazliwy na stary olej)a to koszt ok. 2000zl (czyli w Twoim przypadku prawie polowa auta). IMHO jesli macie w budzecie troszke wiecej kasy to porponowalbym nowszego...po 93 Nxy przeszly modernizacje i nie rdzewieja az tak bardzo jak te przed 1993( oczywisice jesli ktos dbal to z 1991 auto moze byc w super stanie blacharskim) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość albercik Opublikowano 24 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2005 Oglądałem to autko i szczerze mówiąc nie był zły, jeśli chodzi o ten rocznik.Silnik po odpaleniu ładnie chodził (pierwsze wrażenie, nie wiem jakby się sprawował po rozgrzaniu), blacharka wyglądała na zdrową (wczesniej przeglądałem forum o 100-nx, gdzie należy zwracać uwagę). Zaskoczyła mnie tylko cena :shock: tego łańcuszka, (to tylko sam łańcuszek, czy jeszcze coś do tego) i czy części w takim razie są w podobnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość albercik Opublikowano 24 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2005 Okazało się, że to autko, które oglądałem i tu o nim pisałem jest wystawione na allegro. I teraz tak sobie myślę, czy warte coś są te 100nx z allegra. Co o tym sądzicie? Mało wiem o tym wozie, (oprócz tego co wyczytałem na waszym forum)gdyż u mnie mało tego jeździ. A może ktoś ma namiary na dobrego 100nx. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 24 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2005 Okazało się, że to autko, które oglądałem i tu o nim pisałem jest wystawione na allegro.I teraz tak sobie myślę, czy warte coś są te 100nx z allegra. Co o tym sądzicie? Mało wiem o tym wozie, (oprócz tego co wyczytałem na waszym forum)gdyż u mnie mało tego jeździ. A może ktoś ma namiary na dobrego 100nx. Pozdrawiam. ja sowj znalazlem na allegro, nie widze w tym nic zlego, raczej omijalbym auta z komisow bo widzialem jak byly klepane i przerabiane :roll: PS na allegro za 5000 znalalzem tylko w automacie...o tego Ci chodzi? Auto to prawie Sunny(tylko inna blacharka) a Sunny sa raczej sprawdzone jako dobre autka, jesli wtrafisz w dobrym stanie to na serio nie doklada sie do NXa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 24 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2005 Zaskoczyła mnie tylko cena :shock: tego łańcuszka, (to tylko sam łańcuszek, czy jeszcze coś do tego) i czy części w takim razie są w podobnej cenie? Mnie też zaskoczyła - to chyba ceny z ASO. Łańcuszek i napinacze to koszt rzędu stokilkadziesiąt złotych, droższa na pewno jest robocizna, ale raczej kilkaset a nie 2000 :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość egon Opublikowano 24 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2005 Witam. Moje pytanie dotyczy tego, czy 200 tyś przebiegu to dużo dla tych samochodów. polonezem z 1995 r. zrobiłem ok. 350000 mój nismo jeszcze tyle nie zrobił ale gdyby nie dociągnął to chyba bym się bardzo rozczarował jak masz możliwość ściągnięcia auta, będzie na pewno w lepszym stanie niż jeżdżone u nas, a najlepiej jak by miał stary troche zniszczony lakier wtedy będziesz miał pewność ze nie był świeżo malowany, robisz polerke i autko gites. jak będzie błyszczał to i tak wszystko wyjdzie po nie długim czasie 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość albercik Opublikowano 24 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2005 Dzięki Wam za odpowiedzi i serdecznie pozdrawiam. A swoją drogą to autko zaczyna mi się coraz bardziej podobać. Jeszcze raz dzięki i wszystkich pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dami Opublikowano 24 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2005 moze byc nawet lancuch juz do wymiany(jest wrazliwy na stary olej)a to koszt ok. 2000zl (czyli w Twoim przypadku prawie polowa auta) Z tym łańcuchem to nie do końca jest tak jam mówisz. http://www.4cars.pl/czesci_2.php?m=21&k=480 http://moto.sklep.pl/index.php?modules=mag...t=11&gr=108 sam się tym interesuje bo czeka mnie wymiana i niema tragedji,choć kilka osób twierdziło że to straszny koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość albercik Opublikowano 25 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2005 No to nie jest tak źle z tymi cenami. Robocizny nie liczę, bo tak zawsze robię sam. Czyli ogólnie jest znośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RADEK100NX Opublikowano 25 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2005 jesli to prawdziwe 200 tys to nie duzo, ale wiekszosc jest krecona :roll: moj ma na liczniku 180 000km i jest wszystko oki. Jesli wlasciciel dbal i wymienial oleje w odp. czasie to nie powinno byc zadnych problemow, jednak gdy oszczedzal na tym aucie to moze byc nawet lancuch juz do wymiany(jest wrazliwy na stary olej)a to koszt ok. 2000zl (czyli w Twoim przypadku prawie polowa auta). IMHO jesli macie w budzecie troszke wiecej kasy to porponowalbym nowszego...po 93 Nxy przeszly modernizacje i nie rdzewieja az tak bardzo jak te przed 1993( oczywisice jesli ktos dbal to z 1991 auto moze byc w super stanie blacharskim) Jeśli chodzi o łańcuch to ostatnio wymieniałem (235 tyskm). Łańcuch był ok. tylko ślizgacze strasznie wyrobione. Koszt 2 łańcuchów + ślizgacze to 320 pln + mechanik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 25 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2005 Witam wszystkich. Ja mojego NX'a również znalazłem na allegro i w podobnej cenie. Autko w czerwcu przyjechało do nas z niemiec. Na liczniku ma niby 124 000, ale wiadomo, że to nie jest realny przebieg jak na samochód z 1992 roku. Nic mu nie dolega tylko troszke go korozja atakuje na tylnych błotnikach. Ogólnie jest bezawaryjny i godny polecenia. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiniu Opublikowano 26 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2005 nom ja swojego kupiłem 2 mies tem a w kraju jet juz 4,5mies i ma przejechane do tej pory 194tys i jedyne cio chuczy w silniku to łożysko od sprzęgła a tak swoją droga mrozu to jak mówisz o błotnikach to lepiej dobrze sie przyjrzyj całym nadkolom z tyłu od srodka bagażnika i przy mocowaniu amorków mam tez z 92 roku i wiem jak go potrafi ruda wpier..... ja juz ich praktycznie nie mialem) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiniu Opublikowano 26 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2005 ENDRIU ENDRIU do ciebie jeszcze sprawa powiedz mi czy w tym twoim nissanku jak zakładałes gas to wstawili ci emulator bo mi powiedzieli ze nie trzeba czy nie bedzie swieciła kontrolka check egein czy jakos tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 26 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2005 Kiniu dzięki wielkie za rade. Jak tylko będe miał chwilkę wolnego czasu od razu zobacze co tam z tyłu się dzieje. A tak pozatym gdzie w Wawie można tanio założyć gaz? Ja mam silniczek na gaźniku. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiniu Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 nie ma za co mrozu ja nie jestem z wawy to ci nie powiem ale powiem ze dzis założyłem gaz i jest starszna popa jutro jade jeb...ć specjalistów od brc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi