kwa_sek Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Witam! Mam problem. W moim Nissanie Note z I Generacji miałem problem z otwieraniem drzwi z lewej strony tył ( otwierały się od środka albo klamka od zewnątrz działała tylko wtedy, kiedy otworzyło się je od środka ). Niestety, podczas mycia samochodu i wycierania wcisnąłem blokadę drzwi ( tą dla dzieci ). Teraz nie mogę otworzyć ani od środka samochodu ani od zewnątrz.. :/ Ma ktoś jakiś pomysł jak otworzyć drzwi? Nie mogę ich rozebrać, ponieważ są zamknięte Dziękuję z góry za wszelkie porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 23 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Wszystko zależy od chęci i zdolności manualnych. Nie mając ich, podjedz do warsztatu zajmującego się otwieraniem zatrzaśniętych drzwi, kluczyków itp. (przeważnie są przy całodobowych marketach). Drugie wyjście - rozbierz tapicerkę prawych tylnych drzwi i sprawdź jak przebiegają i działają cięgła/drzwignie. Dorób z drutu swoje narzędzie z haczykiem, przećwicz a następnie działaj na zatrzaśniętych drzwiach (uchyl szybę). Na koniec - wymień/napraw ten cho..rny zamek !! . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwa_sek Opublikowano 23 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Wszystko zależy od chęci i zdolności manualnych. Nie mając ich, podjedz do warsztatu zajmującego się otwieraniem zatrzaśniętych drzwi, kluczyków itp. (przeważnie są przy całodobowych marketach). Drugie wyjście - rozbierz tapicerkę prawych tylnych drzwi i sprawdź jak przebiegają i działają cięgła/drzwignie. Dorób z drutu swoje narzędzie z haczykiem, przećwicz a następnie działaj na zatrzaśniętych drzwiach (uchyl szybę). Na koniec - wymień/napraw ten cho..rny zamek !! . Zrobiłem sobie taki drucik z wieszaka na ubrania i użyłem go do dziurki w dzwiach.. I się udało Teraz szukam zamka do drzwi. Najlepiej kupić używany czy nowy? I jak jest przedział cenowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 23 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Używany, po co przepłacać. Ceny znajdziesz np. na all... Zanim kupisz, sprawdź jaka jest przyczyna tej usterki w drzwiach - może banalnie tylko cięgło/a wypięło/y się z uchwytu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.