MGQ700 Opublikowano 23 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Witam, mam zamiar zakupić tarcze do 2004r. 350z Europa z systemem Brembo. Nie jeżdżę wyczynowo ale lubię dać ognia, w roku może z 2 wyjazdy na jakiś tor (zaraz wybudują mi w Łodzi pod nosem ). W różnych katalogach różnie podają - tył 292mm czy 322mm średnicy? przednie na stronie TRW podają średnicę tarczy 324mm, a jak wpisałem w katalog Nissana VIN to po numerze referencyjnym wyskakują tarcze 322mm. To jakie w końcu te tarcze? Dodam że jest różnica w cenie bo nie znalazłem TRW 322mm i zostają mi Brembo 100zł za sztukę drożej a z tego co czytam na forum to szału nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 23 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Bardzo fajne tarcze to Stoptech i Dba nie gna sie i wyjatkowo duży wspolczynnik tarcia mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGQ700 Opublikowano 23 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 A rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 23 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 do systemu Brembo kupuje sie tarcze firmy Brembo proste nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 23 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 A rozmiar? No tak jak Jarek napisał pod Brembo masz tylko jeden rozmiar 324x30 (przód) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGQ700 Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Przód 324x30 znalazłem w moim zakresie cenowym TRW 240zł sztuka lub Brembo 350zł sztuka - warto dopłacać? Tył 322x22, zgadza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 25 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Mailem do czynienia juz z trzema kompletami Brembo i kazdy po 2 miesiacach trzeba przetoczyc bo sie krzywia wiec jak kupisz Brembo to musisz sie z tym liczyc. Po tym zabiegu jest juz luuuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matber1 Opublikowano 26 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 ja mam EBC Turbo Groove i jestem zadowolony....swoją drogą doświadczenie mikre bo dopiero od 2 miesięcy ale jak narazie spisują się ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 27 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 ja mam brembo nic kompletnie z nimi sie nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szachi Opublikowano 27 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 tak jak Bydle piszę u mnie też nowe Brembo zaczęły bić niedługo po założeniu, z TRW byłem bardzo zadowolony ale w dwukrotnie słabszym aucie więc nie wiem jak w Z ale w tamtym przypadku na forum też pisali że lepsze niż Brembo. Mam wrażenie że toczenie tarcz to trochę popelina ale trochę żal praktycznie nówek wywalać więc trzeba będzie tak zrobić. Osobiście drugi raz na pewno Brembo nie kupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Je tylko trzeba liznąć dosłownie i jest git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub350 Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Ja mam stoptechy nacinane i tęż zaczeły bić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMan Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 ja mam EBC Turbo Groove i jestem zadowolony....swoją drogą doświadczenie mikre bo dopiero od 2 miesięcy ale jak narazie spisują się ok. Raz gwałtowniej zahamowałem z 160... i się skrzywiły :/ SZKODA KASY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 może chłopaki macie coś nie tak z zaciskami ( ZAPIECZONE TLOCZKI ) bo naprawde dziwie sie że te tarcze wam sie krzywią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMan Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Przy wymianie sobie sprawdzę xD W każdym razie, też rozglądam się za tarczami... DBA --> 2000 zł komplet trochę sporo :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szachi Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 zapieczone tłoczki nie mogą wpływać bezpośrednio na krzywienie tarcz, przy zapieczonych tłoczkach czułbyś na nodze przechodząc obok auta że aż felga jest nagrzana, uwierz mi zorientowałbyś się że Ci zacisk nie odbija.Tarcze wykrzywić najłatwiej gwałtownym hamowaniem i zaraz po tym "wiadro" wody na rozgrzane tarcze i już Aczkolwiek porządne tarcze nie powinny tak łatwo się poddawać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Często przyczyną krzywych tarcz jeszcze jest to jak po ostrej jezdzie jedzie sie odrazu na myjnie i myje felgi. To wtedy jak nagrzana tarcza dostanie zimnej wody to odrazu...ale Brembo tak ma seryjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMan Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Znajdzie się coś dobrego w pieniądzach ~ 1000 zł za komplet ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 tarcze wykrzywia temperatura, takich sytuacji gdzie po hamowaniu zaraz są schładzane momentalnie przez wodę praktycznie sie nie zdarzają. brembo odmiany cywilne tarcz są słabe i tak jak pisał bydle gną się na potęgę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMan Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 (edytowane) Ja w końcu zdecydowałem się na te: http://www.brakes.pl/product_info.php/tarcze-hamulcowe-sp-performance-drilled-slotted-p-3479?cPath=43608_43609_47796_53689_53690_53691 żeby pasowały do tylnych xD Edytowane 12 Sierpnia 2016 przez TheMan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrick1989 Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 (edytowane) Panowie, chciałem odświeżyć temat, obecnie mam z przodu całkiem ładne tarcze (nie wiem, po czym poznać, jakiej marki to tarcze), wyglądają na prawie nie zużyte, lecz lewa jest lekko wygięta, pewnie nie ma sensu ich przetaczać jakie tarcze, poza DBA, warto kupić? Nie upalam auta na torze, raczej jeżdżę z głową i w miarę dynamicznie. Brembo też już sobie odpuszczam, po lekturze tego tematu. Jeśli dobrze wyczytałem, to rozmiar tarcz na przód to 324x30? Te się nadają? http://allegro.pl/trw-tarcza-przod-nissan-350-z-i6598205495.html widzę takie Brembo, ale podobno będą się krzywić :/ http://allegro.pl/brembo-tarcze-przod-nissan-350-z-350z-324mm-krakow-i6127940791.html Edytowane 3 Lipca 2017 przez patrick1989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 jak masz dużo mięsa to je przetocz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrick1989 Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Mechanik stanowczo odradzał mi przetaczanie dużych tarcz :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMan Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Kolego nie oszczędzaj na tarczach po 200 zł za sztukę bo będą się krzywić - szkoda kasy. Raz zahamujesz gwałtownie i będzie trzeba wymieniać :/ Mówię z autopsji :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrick1989 Opublikowano 4 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 To nie ma nic innego niż DBA po 700 PLN sztuka? Z kimś tutaj rozmawiałem o nich i też się pogięły :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi