xpl1337 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Siemanko, chcialem wam pokazac swoja zetke. Mialem to zrobic dopiero jak zaczne jakies mody, ale ze mam chwile wolnego czasu i pare zdiec na kompie to zrobie to teraz. Moja zeta to czarny revup z 2006 roku wersja eu, na szafie 45tys. Sprowadzona z rajchu, oczywiscie nie bita i z oryginalnym przebiegiem, a niemiec do dzisiaj dzwoni zeby silnika posluchac. Pierwotnie byl to silverstone metalic WV2. Wlasciwie to nie planowalem zakupu zetki. Bylo to na pelnym spontanie. Wszedlem sobie na motogratke i zobaczylem zete w dobrej kasie, wiec dlugo sie nie zastanawialem i na drugi dzien po sprzedazy swojego poprzedniego auta mialem juz zetke w garazu. UKŁAD DOLOTOWY: airbox simoty z rurą w zderzaku, w planach kolektor z przedlifta i spacer-y UKŁAD WYDECHOWY: narazie seria, planuje decaty ELEKTRONIKA: narazie seria, bedzie jakies strojenie ZAWIESZENIE: obecnie przywracam zawieszenie do ładu. Nowe amory z przodu i tuleje wachacza. Potem obowiazkowo gleba, sprezyny lub gwint Zete mam jakos ponad miesiac i zrobilem okolo 5 tys. W tym czasie olej w silniku zmienialem 2 razy. W dyfrze i skrzyni po kupnie tez zmienilem. Do skrzyni shell spirax 75w90 gl4 a do dyfra valvoline do lsd (juz nie pamietam dokladnie) Wiecej z modow nie planuje, bo efekty mizerne a budzetem mozna sie zblizyc juz do jakiegos turbo kita Do ogarniecia mam jeszcze oslone pod silnik i prawe nadkole. Wpadlem w opony na torze plus potem duze predkosci na autostradzie daly taki efekt jak bym conajmniej dzika przejechal. Zderzak i oslona pod silnik cale pogiete a nadkole praktycznie cale stopione od opony. Silnik obecnie zalany liqui moly 10w60 i ladnie trzyma cisnienie. Jeszcze mi sie nie zdazylo zeby cisnienie spadlo ponizej 25 psi, czego nie mozna powiedziec o poprzednim oleju valvoline 5w50. Tam potrafilo spasc nawet do 15psi i to wcale nie trzeba bylo jechac na tor, wystarczylo sie poganiac troche. Film z torunia. Jestem zaskoczony jak to auto lata bokiem. Na japfescie na 1/4 udalo mi sie zrobic ET 14.545 na oponach ze smietnika, wiec chyba nie nagorzej biorac pod uwage ze psulem kazdy start. Albo mnie mulilo albo mielilem cala jedynke w miejscu. http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/3ff0e394fd37252b http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/4ca9c6f8d5a943d9 http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/98d9e26238b87f61 (nie wiem jak te zdiecia wstawic zeby sie wyswietlaly od razu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Elo elo osłony nie ma co kłaść od spodu - fakt że bardziej się brudzić pod maską będzie ale będzie mu chłodniej Ps. było dzisiaj z nami polatać po Torze w Jastrzebiu - to by była 6sta zetka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpl1337 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Na urlopie akurat jestem. Moze nastepnym razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.