gregson Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 W moim egzemplarzu jest dosc glosne radio. O co mi chodzi. Podczas jazdy po autostradzie slucham radia ustawionego na 6-7. Kazde przestawienie glosnosci w gore lub w dol skutkuje tym, ze jest albo za cicho albo za glosno. Wiecie moze gdzie ustawic aby radio nie bylo tak glosne? To znaczy fajnie by bylo aby obecny zakres 6-7 znajdowal sie gdzies np w okolicy moze 15-16. Gdyby optymalna glosnosc byla w okolicy np 15-16 to radio wtedy nie bylo by tak czule na zmiane glosnosci i skok glosnosci przy kreceniu potencjometrem bylby mniejszy. Ktos wie czy mozna gdzies to ustawic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Greg,ale jak jedziesz po autostradzie to radio samo podnosi dźwięk wzgledem prędkości. Jeśli się nie mylę to jest funkcja ustawienia głośności względem prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Wiem, ze sie samo podglasnia podczas jazdy autostrada. Ale mnie chodzi o zmiane skoku glosnosci przy kreceniu galka. Teraz optymalny poziom glosnosci jest u mnie w okolicy 6-7 co powoduje, ze nawet male przekrecenie pokretlem powoduje duzy skok glosnosci. Gdyby przestawic cos w radio aby optymalny poziom glosnosci byl np w okolicy 16-17, to wtedy radio nie bylo by tak czule na krecenie pokretlem. Jacko, chyba wiem co ci chodzi. Ale ja chce aby mi sie podglasnialo same i nawet poziom samoczynnej zmiany glosnosci jest dobry. Tylko mi chodzi aby startowa wartosc byla wyzej niz jest obecnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Rozumie,nie wiem czy jest to możliwe...chyba że poprzez wizytę w serwisie i gmeranie w sofcie NC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Jeden "kwadracik" podzielony jest na 3 części. Każdy ruch na + i - powoduje +3/-3. Więc chyba zmniejszenie tego skoku z 3 na 1 zachwiałoby tym całym systemem. Nie wiem jak bardzo da się ingerować w NC ale zawsze warto spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 A pamietacie moze jaki poziom glosnosci macie zwykle ustawiony w swoich QQ? Jakie to sa wartosci? Chodzi mi o normalne sluchanie radia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Ja ma na 6-7 ustawiony odsłuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Czyli 6-7 to standardowa wartość. Nie wiem, ale mnie by pasowało zeby to była większa wartosc. Ale pewnie ten typ tak ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A60 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 A pamietacie moze jaki poziom glosnosci macie zwykle ustawiony w swoich QQ? Jakie to sa wartosci? Chodzi mi o normalne sluchanie radia. Silnik diesla, felgi 19 cali i opony z niskim profilem. Jak jadę spokojnie (czyli cichy odgłos opływającego powietrza oraz opon) to radio mam ustawione na 4, jak jadę ostrzej i szybciej to radio mam na 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Ja podobnie. Ale ja mam chyba dobry słuch, bo potrafię wyłapać nawet dźwięk serwomechanizmu przepustnicy z komory silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Silnik diesla, felgi 19 cali i opony z niskim profilem. Jak jadę spokojnie (czyli cichy odgłos opływającego powietrza oraz opon) to radio mam ustawione na 4, jak jadę ostrzej i szybciej to radio mam na 5. Ja pierdziu...ale słuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 A60, i o to mi właśnie chodzi. Skoro masz ustawione na 4 to skok na 3 albo na 5 powoduje juz znaczna zmianę głośności. Ja bym chciał aby aby radio grało ciszej wtedy skok o 1 nie powodowałby znaczej różnicy w głośności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rintelen Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 sprawdź czy regulacją w kierownicy nie ma mniejszego skoku, ja zazwyczaj reguluję w kierownicy głośność i nie zauważyłem, żeby głośność tak mocno skakała. Często słucham z telefonu poprzez bluetooth muzykę z serwisu tidal (dostałem z play abonament na 2 lata ) i oprócz regulacji w samochodzie mam też regulację głośności w telefonie. Inna sprawa, że wolę w ten sposób słuchać muzyki, bo jeśli chodzi o stacje radiowe, to po wyłączeniu radia rock nie ma już czego słuchać, nawet Trójki już się nie da po "dobrej zmianie" słuchać, ale to inna para kaloszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi