Gość cyfer Opublikowano 25 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2005 Witam. Mam prośbę do was bo nie mam niestety czasu na czytanie wszystkich postów. Czeka mnie wymiana klocków hamulcowych i w/w uszczelki i chciałbym "zasięgnąć języka" ile ta impreza będzie mnie kosztowała (tak +/-) nie licząc robocizny. No i jakiej firmy polecacie klocki. P-10 1992 2.0benzyna - tak dla formalności. Dzisiaj wymieniłem olej i płyn w chłodnicy ( olej był jak nowy po 20000km, aż mi się nie chiało wierzyć, ale to fakt) Jeżeli wypowie się ktoś z okolic Poznania to proszę o namiary na sklep. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rachel Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 Słuchaj ja wymieniłem uszczelkę za 44PLN, klocki zależy jakie chcesz ja dałem 90PLN ale nie jestem zadowolony( piszczą) -made in Korea- następnym razem dam ze 120 i kupię oryginał. Pozdr. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dewiant23 Opublikowano 29 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2005 A jak ci piszczą te klocki, przy hamowaniu czy podczas jazdy, bo ja kupilem klocki lucasa za 140zł i mi strasznie piszczą ale podczas jazdy a jak hamuję to jest ok no i nie wiem gdzie tkwi przyczyna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rachel Opublikowano 29 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2005 hmm... Mi piszczą w momencie jak lekko dociskam pedał hamulca. Np. kiedy dojeżdżam do skrzyżowania i przy wytraceniu prędkości do ok. 30km/h lekko zwalniam pedał, no i wówczas jest to piszczenie aż do zatrzymania się auta. Dodam, że efekt ten występuje na rozgrzanych hamulcach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość primeraW10 Opublikowano 29 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2005 ja zalozylem ferodo premier i wszystko dziala jak w zegarku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 29 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2005 Ja założyłem klocki NIPPARTS i jest piękna cisza , dobrze hamują . Dałem za nie 91 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PabloP Opublikowano 29 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2005 Witam co do klockow odradzam kupno w JC, jakies zamienniki, tak zrobilem bo brak bylo gotowki po powrocie i tragedia pomijajac piszczenie to hamowanie bylo ten tego do niczego a piszczalo przez jakies 2000 km jak sie w koncu dotarly to sie zdenerwowalem i zmienilem na Textary obecnie na dotarciu czasem po rozgrzaniu sie troszke popiskuja zrobione na nich obecnie jakies 300 km i opinia ??? nie warte chyba 130 PLN choc hamowanie troche lepsze jednak w porownaniu z poprzednimi EBC, bez... no damy im jeszcze szanse, no coz poczekamy przed nami 2000 km w nastepnym tygodniu to sie wypowiem co do tyly zalozona Kashiyama trafilem promocyjnie jakies 60 PLN i bez problemow zaluje trzeba bylo chyba tez wziasc na przod byly by na zamowienie za jakies 80 PLN pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.