Guest piomal Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Byłem dziś u gazownika na regulacji, bo auto coraz więcej pali i coraz słabiej jedzie :? . Okazało się na analizatorze spalin, że stężenie CO wynosi - uwaga!! - ponad 6,5% :shock: Dla mniej zorientowanych - powinno być ułamkowe (najlepiej do 0,5%) Do tej pory jestem w szoku, że instalacja potrafi się tak rozregulować w ciągu kilku miesięcy :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zicoo Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 Byłem dziś u gazownika na regulacji, bo auto coraz więcej pali i coraz słabiej jedzie :? .Okazało się na analizatorze spalin, że stężenie CO wynosi - uwaga!! - ponad 6,5% :shock: Dla mniej zorientowanych - powinno być ułamkowe (najlepiej do 0,5%) Do tej pory jestem w szoku, że instalacja potrafi się tak rozregulować w ciągu kilku miesięcy :shock: WLASNIE... mnie sie tez szykaje taka wizyta... Mam obecnie podobna sytuacje :? Jak juz bedzie PO t onapisze co i jak bylo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Czeso Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 Byłem dziś u gazownika na regulacji, bo auto coraz więcej pali i coraz słabiej jedzie :? .Okazało się na analizatorze spalin, że stężenie CO wynosi - uwaga!! - ponad 6,5% :shock: Dla mniej zorientowanych - powinno być ułamkowe (najlepiej do 0,5%) Do tej pory jestem w szoku, że instalacja potrafi się tak rozregulować w ciągu kilku miesięcy :shock: Miałem identyczną sytuację. U mnie problem polegał na tym, że ja dowiedziałem się o 10-cio krotnym przekroczeniu normy stężenia CO przez moją instalację na stacji diagnostycznej i przez to nie podbili mi przeglądu technicznego :evil: Musiałem dopłacać za następne badanie (na szczęście nie całość, tylko 20 pare zeta...) :evil: Och, jaki ja byłem zły :evil: :evil: :evil: EDIT: Dodam tylko, że niecałe dwa miesiące wcześniej przez przeglądem technicznym byłem na "małym" przeglądzie w ASO... Wtedy gaz też mi regulowali... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.