Gość krzys2 Opublikowano 25 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2005 W mojej Almerze cos ostatnio zaczelo stukac przy przejezdzaniu przez garby na drodze. Np na kostce brukowej nic nie stuka tylko na tych garbach i drodze o dosc "dlugich" nierownosciach. Czy to moze byc przednai prawa szyba? Jezdzilem z otwartym oknem, stukalo jakby mniej. Jezeli to szyba to dlaczego te stuki słychac wyraznie z dolu, z kierunku przedniego prawego kola? Stuki sa wyrazniejsze jak np, jest mokro. Dodam jeszcze, ze przy skrecaniu w lewo czuje jakby to kolo prawe chcialo w inna strone. Czy to tylko geometria, czy cos sie zuzylo a miszcze z ASO tego nie zauwazyli. Opona nie wykazuje jakis dziwnych objawow zuzycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość waha Opublikowano 26 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2005 Witam Ja mialem podobne objawy i okazalo sie ze pekla sprezyna (ostani gorny zwoj odpadl) slabo znam sie na autach ale moze w czyms ci to pomoze. Pare osob kombinowalo ze moze cos z wahaczem a moze jakies drazki az w koncu jeden sie dopatrzyl na podniesionym samochodzie ze to sprezyna. Pozdrawiam Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 26 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2005 U mnie winne były zużyte silentbloki i sworzeń. Wymieniłem cały wahacz i mam spokój. Koszt wahacza - 170 zeta + robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzys2 Opublikowano 26 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2005 U mnie winne były zużyte silentbloki i sworzeń. Wymieniłem cały wahacz i mam spokój. Koszt wahacza - 170 zeta + robocizna. W ASO czy gdzie te czesci zamowiles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość waldek72 Opublikowano 26 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2005 nie uwierzysz, miałem takie stuki. dochodziły z prawej strony. myslałem fotel, szyba a wiesz co sie okazało że stukało: gaśnica, zamontowana pod fotelem stukała o dzwignię fotela. zobacz może akurat ja już prawie szału dostawałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AdaSch Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 nie uwierzysz, miałem takie stuki. dochodziły z prawej strony. myslałem fotel, szyba a wiesz co sie okazało że stukało: gaśnica, zamontowana pod fotelem stukała o dzwignię fotela. zobacz może akurat ja już prawie szału dostawałem. hehe właśnie to samo chciałem napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 28 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2005 W ASO to by było 1700 a nie 170 :-) Wahacz kupiłem od handlarza w Wawie (koreański - SH) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzegbal Opublikowano 1 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2005 U mnie też stukało i okazało się ,że jest luźna kostka elektryczna pod poduszką (nad schowkiem)- nie była w swoim miejscu. Kostkę włożyłem i stukało dalej - okazało się , że stuka linka biegnąca w poprzek. Docisnąłem blaszki mocujące i stuki się skończyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RB26Dett Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Witam,ja mam podobny problem tyle że stuki pochodzą od obydwóch kół i też na poprzecznych nierównościach,zawieszenie ogólnie jest całe ale podejrzewam łożyska kolumn McPhersona(sztuka kosztuje ponad 100...)Mechanik wyjął i przesmarował ale ucichło na chwilkę i tylko na troszkę...Więc przyjdzie wywalić kasiorę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartek_1983 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 U mnie jak też stukało i okazało się że to dolna tuleja wahacza natomiast kolega miał podobnie tylko przyczyną była kocówka drążka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi