jablko Opublikowano 8 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Witam, czy jest możliwość wymiany panelu klimatyzacji manualnej na automatyczna? Podchodzi bezproblemowo czy potrzebne jest coś jeszcze? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDRZEJ104 Opublikowano 8 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Moim zdaniem - nieopłacalne , za dużo elementów do wymiany nie tylko panel . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rednaxelA Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 A ja planuje zrobic klimatronik w K12 na wiosne. Pooglądałem zdjecia nagrzewnic na allegro i wyglada, ze nagrzewnica jest taka sama tylko zamiast linek sa silniczki (nagrzewnica ze sterowaniem manualnym ma punkty mocowania silniczkow) Zakładam, że jak kupie z dawcy nagrzewnice od klimatronika (z silniczkami, cięgłami, sterowniem wentylatorem), wiązke z pod deski, panel sterujący to da sie to zamontowac do samochodu z manualną klimą bez wyciagania nagrzewnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GARGAMEL 92 Opublikowano 5 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Odświeżę temat. I co kolego dało radę z tą zamianą bo bym podmienił i ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid5995 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Temat stary ale może ktoś dokonał wymiany klimatyzacji manualnej na automatyczną? Przymierzam się da podmiany i przydały by się jakieś informacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rednaxelA Opublikowano 3 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Tak jak pisalem powinno pasowac wszystko ale jest jeden problem czyli sterowanie sprezarka klimatyzacji: - w manualnym panelu do BSI idzie przewod polaczony z wlacznikiem i BSI steruje zapalaniem kontrolki klimy na panelu - w automatycznym konfiguracja jest przez CAN i trzeba w BSI wlaczyc ze jest panel automatyczny. Dzwonilem do ASO i do nieautoryzowanych mechanikow w Łodzi jedni mowia ze sie nie da a inni ze nigdy tego nie robili i pewnie sie da ale proponuja zaporowe stawki za takie próby. Na razie dałem sobie siana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.