Florek Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) Witam, mam pytanko do posiadaczy fabrycznej nawigacji w Pulsarach. Jak mozna to prosze o sprawdzenie jaka jest jej wysokosc i szerokosc dosc dokladnie (do okola jest wglebienie to jest granica nawki). Mam w planach wymienic zwykle radio i wsadzic stacje multimedialna, ale do tego potrzebne mi sa wymiary. Pozdrawiam EDIT: dzieki uprzejmosci kolegi Andrzej G znam wymiary to standard 200x100mm. Edytowane 24 Października 2016 przez Florek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Florek Opublikowano 23 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Niby tak, ale do jednych aut nissana trzeba dac ramke do innych nie. Dlatego prosze aby ktos sprawdzil wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
equinoxe Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) No w Pulsarze żeby w ogóle zamontować radio 2DIN w miejsce standardowego to ratczej trzeba całą ramkę konsoli wymienić. Edytowane 23 Października 2016 przez equinoxe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Florek Opublikowano 24 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Jak mozna to prosze jeszcze raz aby posiadac nawigacji sprawdzil jej wymiary bede wdzieczny a reszta prosze sie nie przejmowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Florek Opublikowano 24 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Dzieki Andrzej juz mi sprawdzil. 200x100mm tylko teraz problem aby dorwac ramke dystansowa :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unibike Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Witam wszystkich. Jestem tu pierwszy raz, więc przy okazji pozdrawiam pulsarowiczów. Jestem ciekaw jaki jest rezultat zmian dokonanych przez Florka. Też mam wersje ACENTA z radiem tradycyjnym i chciałbym zainstalować jakąś stację multimedialną, aby mieć i navi, i kamerkę cofania, ale nie chciałbym samodzielnie tego robić, bo jestem w tym cienki bolek (celowo z małej litery). Przeglądając wątki poświęcone zmianom radia w nissanach nie raz spotkałem się z informacją, że trzeba zmienić ramkę. Jestem tym zdumiony (co nie znaczy, że to kwestionuję, tylko po prostu nie rozumiem). Czy mógłby ktoś wytłumaczyć, dlaczego nie można po prostu powiększyć otworu, który jest w ramce fabrycznej pod pierwotne radio. Mam jeszcze drugie pytanie: czy są jakieś warsztaty, które za mnie by ten problem rozwiązały - w ASO, kiedy zgłosiłem chęć zamontowania kamery cofania, w ogóle nie rozważali opcji ze stacją multimedialną, a zaproponowali rozwiązanie, którego nie akceptuję. Poza tym ceny są niebotyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Florek Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Wejdź w link i poczytaj: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/105244-montaz-stacji-multimedialnej-w-nissan-pulsar/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unibike Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Wejdź w link i poczytaj: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/105244-montaz-stacji-multimedialnej-w-nissan-pulsar/ Wygląda imponująco. Gratuluję. W dalszym jednak ciągu nie rozumiem, dlaczego potrzebny był zakup nowej ramki, którą i tak trzeba było docinać. Ta kupiona za 172 zł ramka ma przecież ten sam rozmiar zewnętrzny co fabryczna w samochodzie z małym radyjkiem, a tylko otwór na radio jest miejszy i w innym kształcie. Będę wdzięczny za opinię w tej kwestii. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Florek Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Ja jako pierwszy zmieniłem zwykle radio na nawigacje na innej ramce ponieważ za dużo rzeźby by było na zwyklej. Bądź pionierem i zrób tak jak pisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unibike Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Ja jako pierwszy zmieniłem zwykle radio na nawigacje na innej ramce ponieważ za dużo rzeźby by było na zwyklej. Bądź pionierem i zrób tak jak pisałeś. Na razie boję się za to zabierać, bo auto na gwarancji, a w ASO, jak już pisałem, nie chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Florek Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Przyjedź z elementami to Ci zrobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unibike Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Przyjedź z elementami to Ci zrobie. Dzięki za dobre chęci. Będę to miał w pamięci (rym niezamierzony). Może kiedyś się na to skuszę i przyjadę w tym celu. Na razie jednak odpuszczam sobie temat stacji multimedialnej. Pozdrawiam. Życzę satysfakcji z użytkowania swojego Pulsara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 6 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Tych, którzy mają Nissan Connect na pokładzie, a skończył im się 3-letni okres darmowych aktualizacji map, powinna zainteresować oferta przedstawiona przez naszego kolegę TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi