Gość Mrozu Opublikowano 26 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2005 Witam. Mam pytanie co jest przyczyną głośnego wspomagania? Jest głośne niezależnie od tego czy koła są wyprostowane czy skręcone. Moja nyska jest z 1992 z silnikiem 1.6 na gaźniku. Czekam na info. Pozdro dla wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewelinka Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 Mam ten sam model, ale u mnie wspomaganie chodzi bez zarzutow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RADEK100NX Opublikowano 28 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2005 Też mam ten sam model i jest cicho. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 może mało liwy w zbiorniczku ? Albo nei naciągniety pasek albo za bardzo naciągniety ? Sprawdz to 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 Coobcio chyba trafiles w 10, bo na koło pasowe wcześniejszemu właścicielowi troche poleciało oleju i np. pasek od alternatora się ślizga i słabo ładuje. Po tym co napisałeś myślę, że i pasek od wspomagania może lekko się ślizgać i może to jest powodem tego hałasu, ale to usune dopiero po świętach jak będe wyniemiał klocki i silentbloki. Narazie jestem w trakcie zmiany mieszka z gałką i kierownicy. A nie wiesz gdzie moge dostać tłumik końcowy przelotowy (i w jakiej cenie), ale bez końcówki i z wmiare małą średnicą rury wylotowej, bo nie chce rozprężać spalin na końcu układu wydechowego żeby nie stracić mocy w niskim i średnim przedziale obrotów a końcówke mam od motoru i taką bym chciał naspawać. Dzięki za pomoc. Elo Ziom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 100NX 2.0 Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 a szukałeś na allegro?? jest kilka fajnych.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 Niestety na allegro nie ma (bynajmniej ostatio jak patrzylem) samych puszek bez końcówek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wolek Opublikowano 7 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 Problem głosnego wspomagania miałem w peugeocie 406 okazało sie ze pompa siedziała :/ w nx jest super cichutko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 7 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 No i problem już się rozwiązał. To nie było wspomaganie a alternator w którym wysypało się łożysko i on tak głośno chodził. Już go mam wyjętego i w poniedziałek trzeba lecieć na regeneracje i będzie dobrze. Elo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 Alternator wymieniony i w końcu w aucie nastała cisza. Temat można uznać za zamknięty. Pozdro for all. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi