dziaba.01 Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Witam! Silnik w mojej almerze 1.5 16v benzyna/gaz zjada olej, najgorsze jest to że silnik nie kopci, a wycieków nie ma. Na razie obserwuje w jakich ilościach mi go zjada bo już sam nie wiem ale są to ilości znaczne, dzieje się tak od kiedy "przewietrzyłem" ją na drodze ekspresowej tak około 130km/h, od tamtej pory ciągle dolewam olej. Czy to normalne czy jednak mam szukać wycieku?Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Kopci tylko prawdopodobnie jeszcze jest w stanie wyłapać to katalizattor. Jak długo ją masz? To "normalna" usterka w silnikach QG w N16, nie miała nic do tego szybka jazda, a problem będzie się systematycznie pogłębiał. Niestety sens i opłacalność remontu, którego przyczyną są wady konstrukcyjne tych silników, na dzień dzisiejszy nie istnieje, nawet jak zrobisz remont gdzieś w stodole to i tak aftermarketowe pierścienie wytrzymują jeszcze mniej niż fabryczne, a przy rozbieraniu zapewne wyjdzie, że rozrząd nie nadaje się do ponownego założenia, a zamienniki również są do luftu. Sprzedaj to uczciwie za jakieś grosze póki jeszcze go nie zalewa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poston Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Przewietrzyłeś .... 130 km/h ,ja jeżdżę 160km/h i nic mi nie bierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Magiczny egzemplarz masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poston Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Tzn. na 10000 km bo tak zmieniam olej. Źle się wyraziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 OK, OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.