Gość Marta Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 chcę kupić nissana sunny 92 rok, 1,6 z instalacją gazową. zrobiłam badanie ciśnienia silnika i jest 14, 11, 12.5, 12.5. Co to znaczy?dobrze, czy źle? auto stało 2 miesiące, ma 187 tys przebiegu, okazało się, ze oleju prawei nie było, na bagnecie było sucho.wiem, że był jakiś wyciek oleju, zmieniłam uszczelkę pod pokrywą zaworów, mam nadzieję, że to załatwi sprawę, ale i tak martwi mnie to troche... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 Nic nie rozumiem.... chcesz go kupic czy juz kupilas? Jezeli chcesz go kupic to daj sobie spokoj i szukaj innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 Za duże różnice ciśnień między cylindrami . Max to 1. Nie zawracaj sobie głowy tym samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robertss Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 Jak już kupilaś to masz 2 wyjścia , albo sprzedać (b. trudne), albo znaleźć dobrego mechanika od japońskich silnników. Napisalaś, że stal 2 mce bez odpalania, to także może byc przzyczyną marnych wyników sprężania. Najlepiej zrobić jeszcze ponownie ciśnienie sprężania z tzw próba olejową, mechanik będzie wiedzial o co chodzi. Może się okazać że nie trzymają ciśnienia jedynie uszczelniacze zaworów, ale jeśli będzie negatywna to rozbiórka silnika i wydatki Cię nie ominą. Ja wymienialem caly silnik , bo wyszlo taniej, a stary zostal mi jako magazyn części zamiennych. Znajdz dobrego mechanika, napisz skąd jesteś to forumowicze coś doradzą. Napisz też w dziale warsztat szukam. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowikg Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 Dla tego silnika przy predkości 350 obr min ciśnienie wynosi: - nominalnie 1,37 MPa - minimalnie 1,13 MPa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marta Opublikowano 28 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2005 kręcą Ci mechanicy.... mi mówią, że to dobre wyniki, ciężko być kobietą w warsztacie. Zastanawiam się dalej nad tym autem, czy ryzykować i robić go? Jestem z Wrocławia, czy znacie jakiś warsztat, gdzie ktoś by go obejrzał dokładnie i oszacował ewentualne koszty naprawy?bardzo fajne jest to auto, jeżdze nim od 2 tygodniu, jeszcze nie kupiłam, a już sie przywiązałam.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KeriSR Opublikowano 28 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2005 nie napalaj się ,to co wyszło nie wyglada najlepiej a koszta będą duże,jeśli chodzi o naprawe,ciśnienie sprężania powinno być w miare równe,na szczęście silnik jest już podzespołem więc można go wymieniać ,więc mozna przyjąć taką opcje że jeśli się coś sypnie to kupisz drugi i tyle...tylko w jakim będzie stnie :?: ,ale cieszymy się że Ci się dobrze jeździ a swoją drogą to dobry układ możesz wszystko wybadać ----sprawdzałaś olej ...zrób jakąś dłuższą trasę jak da rade przed zakupem i sprawdż olej jak nie znika... :DNiestety nie znam warsztatu w tamtych okolicach,troche kawałek bym miał he he...,ale co z tym wyciekiem pleju czy aby to nie bajka a poprostu silnik ciągnie olej jak smo,poza tym bardzo ważne w tym typie silnika jest to aby olej był zawsze i to o dobrych parametrach tzn,regularnie wymieniany,jest to związane z łańcuszkiem rozrządu i jego napinaczami ...A tak na marginesie to mój czwarty japończyk,wcześniej dwie hondy 87 i 88 i mitsu.colt 91 i też mi się dobrze jeździ Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiniu Opublikowano 7 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2005 cisnienie to nie jest jeszcze najgorsze ja miałem kiedys w autku po 6:) ale jesli juz chcesz sie brac za remont silnika( z twoich dzialań wnioskuje) to zgóry ci odradzam wiem to z doswiadczen ze po pierwsze sie nie opłaca bo cały silnik kupisz juz za 800zł a po drugie koszty twojej pracy beda sporo wyższe i nie koniecznie dadzą rezultat ,wierz mi lub nie ale wymieniłem juz 2 silniki i podkreslam to jest tylko moje zdanie JA BYM GO NIE BRAŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marta Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 Dziękuję wszystkim serdecznie za dobre rady!!!! autko kupiłam za mały grosik i tak sobie myślę, że jesli silnik kosztuje 800 zł to jak nic robić w nim nie będę. Na razie hula jak złoto i nic sie nie psuje. Może mój optymizm dobrze na niego działa ;-) pozdrawiam wszystkich serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 No i tak trzymac! Lac i jezdzic do poki nie stanie :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiniu Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 hehe to jest koncepcja gorzej bedzie jak ci stanie np 400km od domu ale jak piszesz dobra mysl to podstawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi