Piotrek-5511 Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Czy w Juku 1.2 Dig-t jest dodatkowa pompa paliwa.Zrobiłem odcięcie tej w zbiorniku....ale samochód potrafi przejechać ok 1kilometra zanim zgaśnie.Stad moje pytanie. Czy w Juku 1.2 Dig-t jest dodatkowa pompa paliwa.Zrobiłem odcięcie tej w zbiorniku....ale samochód potrafi przejechać ok 1kilometra zanim zgaśnie.Stad moje pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Na tyle widocznie wystarcza ciśnienia w układzie odezwij wtryski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek-5511 Opublikowano 29 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Dino, W 1.2 digt jest bezpośredni wtrysk paliwa. Ciśnienie wtrysku musi być dużo większe jak w wtrysku pośrednim.Czy pompa w zbiorniku jest w stanie je wytworzyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Dobry trop. W związku z tym, że w tym silniku jest wtrysk bezpośredni więc jest także pompa wysokiego ciśnienia przy silniku (podobnie jak w dieslu z common rail). W zbiorniku jest tylko pompa niskiego ciśnienia mająca jedynie za zadanie dopompować benzynę do pompy wysokiego ciśnienia. Dopiero ta ostatnia robi robotę związaną z zasilaniem silnika w paliwo i z utrzymywaniem odpowiednio wysokiego ciśnienia benzyny w listwie wtryskowej (podobnie jak w dieslu z common rail). Jak widać na Twoim przykładzie sama pompa wysokiego ciśnienia jest jednak w stanie zaciągnąć benzyny na tyle żeby przejechać jeszcze z kilometr mimo odcięcia pompy w zbiorniku. Proszę - OPIS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 No tak to bezpośredni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.