Ermce Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Walczę z moja biedroną już kolejna sobotę i chyba w końcu doszedłem do przyczyny kiepskiego odpalania. Padło (po sprawdzeniu wszystkich innych możliwości) na zawór/czujnik ciśnienia paliwa. Pompka paliwa podaje takie ciśnienie, że mało tymczasowego filtra za 5,50zł nie rozdmuchało. Stwierdziłem, że coś jest nie tak. Zdjąłem więc wężyk z przelewu, żeby dać filtrowi odsapnąć, bo zaraz by go rozsadziło. Jakież było moje zdziwienie kiedy po ściągnięciu wężyka z przelewu pokazało się wielkie "nic". Sucho, brak kropli paliwa. Jak już auto odpali z wielkim trudem, doprowadzając niemal do rozładowania akumulatora nic kompletnie nie ma w przelewie. Stąd moje pytanie: Czy tylko mój egzemplarz jest taki magiczny czy u Was też jest sucho w przelewie? Czy możliwe jest jeszcze dostać nowy zawór ciśnienia paliwa? Szukałem po neciku i nie znalazłem nic nowego.... Begrona musi jeździc, bo wozi mnie codziennie do pracy 55km w jedną stronę. Drugim autem urzęduje moja kobieta więc jestem zdany na maleństwo póki co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.