MarB Opublikowano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Hej Wszystkim. Dwa pytanka. 1. Jaka jest pojemność paliwa w Juke'ach 2011 (przedlift)? Czasami w opisach widzę 50 litrów, czasami 46, są też opisy mówiące o 45. Ktoś sprawdził? 2. Zatankowałem ostatnio pod korek w momencie, gdy komputer pokazał mi dwie ostatnie kreski, włączył system ostrzegania, a zasięg zszedł do 39 km. I co? Weszło 33,5 litra. Więc mogę podejrzewać, że w baku jeszcze spokojnie było +10litrów. O ile zasięg głupoty pokazywał, to jestem w stanie zrozumieć (elektronika). Ale po co w takim razie Nissan ostrzega o niskim poziomie paliwa, skoro było go jeszcze prawie 1/4. Czy mam rację - potwierdzi ktoś? - że dopiero jak znikną wszystkie kreseczki, to wtedy wchodzimy w tzw. rezerwę i można jeszcze te 50-100 km liczyć, że się przejedzie? Jakie są Wasze doświadczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baryła Opublikowano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 U mnie jest to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Najwięcej udało mi się wlać 39,5 litra paliwa - nie działał już zasięg w komputerku, zdaje się że mrugały już tylko dwie kreski w miejscu zasięgu. Ale paliwa nalalem pod korek a nie do pierwszego odbicia czyli dochodzi ok. 3 litry paliwa. Pojemność podobno 46l ale jak mierzona to nie wiem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtekR Opublikowano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 U mnie jak już zasięg = 0 i jeszcze przejadę kilka km wlewam ponad 40l. Myślę, że to dopiero jest rezerwa w naszym pojęciu. Inna niż rezerwa wg. nissana. Inna sprawa, że nie należy opróżnisć zbiornika do zera (no prawie zera). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Jaka jest pojemność paliwa w Juke'ach 2011 (przedlift)? Czasami w opisach widzę 50 litrów, czasami 46 Jedno i drugie jest prawdziwe - 50l dotyczy AWD, 46l - FWD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarB Opublikowano 6 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Oki. Czyli w ekstremalnych sytuacjach przejmować się dopiero, jak kreski zejdą do zera. Wysłane z BlackBerry Passport SE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcs Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Potwierdzam to co zostało wcześniej napisane. Ja zazwyczaj tankuje gdy znika informacja a ilości kilometrów które można przejechać. Zbiornik przyjmuje wtedy +/- 40 litrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.