herson Opublikowano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Aaa, to zmienia postać. W tel nie widac profilu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Czas podsumować z tankowań miniony 2016 rok, bo dziś to jego przedostatni dzień. Autko teraz parę dni sobie postoi bo nigdzie się nim nie wybieramy. Jest już umyte i dopiero co zatankowane, aby dobrze wejść w ten nowy rok ot taka maniana (drugie autko też ) Podsumowując: Przejechano łącznie 13.973 km - no i fajnie Roczny zliczony dystans tankowań 12.188 km - też fajnie Roczne średnie spalanie paliwa 6,33 l - całkiem przyzwoite I przy okazji co działo się w tym roku: Najniższa cena paliwa za litr 3,75 zł - była wiosna środek kwietnia Najwyższa cena paliwa za litr 4,83 zł - za chwilę znowu tak będzie Sumaryczna ilość paliwa 806,81 l - trochę mniej niż mój zbiornik na wodę w ogródku Całkowity roczny koszt 3.415,35 zł - tego wolałbym jednak nie wiedzieć byłaby z tego jedna porządna flaszka Średni koszt za kilometr 0,28 zł - aż śmiesznie to wygląda Wszystkich tankowań łącznie 16 - spoko No i to by było na tyle Jeździłem 2 dni tym autem jako zastępczym i nie wiem jak osiągasz takie spalanie? Mnie nie udało się zejść poniżej 8 litrów, czego bym nie robił. Jeździłem trasa/miasto. Pół na pół dokładnie. Nie udało mi się to też z drugim zastępczym, którym teraz jeżdżę czyli scross1600B i nie udało mi się to z qq1.2dig-T jako próbnym autem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Jeździłem 2 dni tym autem jako zastępczym i nie wiem jak osiągasz takie spalanie? Mnie nie udało się zejść poniżej 8 litrów, czego bym nie robił. Jeździłem trasa/miasto. Pół na pół dokładnie. Nie udało mi się to też z drugim zastępczym, którym teraz jeżdżę czyli scross1600B i nie udało mi się to z qq1.2dig-T jako próbnym autem. weź pod uwage ze jest dosyć zimno. Spalanie rosnie 1-1.5 litrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crith Opublikowano 19 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 duży wpływ na spalanie mają też zdolności kierowcy, czyli u nie których ciężka noga ja jeżdżę przeważnie spokojnie, acz nie flegmatycznie, więc te wyniki nie muszą być miarodajne dla innych... poruszam się głównie poza miastami więc to też ma wpływ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 u mnie wygląda to ostatnio tak https://www.spritmonitor.de/en/detail/765918.html od średniej historycznej z komputera w aucie, odbiega teraz dokladnie o 0,9l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekustka Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Dzisiaj: komputer 6,4 a dystrybutor 7,4. Spora różnica coś się zrobiła. Może zależy jak podjazdowy zatankuje ? Znaczy czy tylko do odbicia czy jeszcze kilka kropel doleje. Następnym razem sam zaleje. Chociaż obrał wynik całkiem niezły 50/50 miasto trasa bez patrzenia na eco zasady Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi