Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Partol Y61 2.8 Przy odpalaniu dymi na biało

Sensson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie,

Mam pewien problem ze swoim autkiem. A mianowicie przy porannym rozruchu zauważyłem, że samochód dymi na biało. Z samym rozruchem nie ma problemu. Podgrzanie świec, czekam ok 5-6 sek. i pali bardzo ładnie. Z tym, że przez pierwsze kilka sekund trochę nie równo pracuje a do czasu gdy nie złapie temperatury ( ok 2-3 min ) dymi na biało. Gdy auto się nagrzeje jakiekolwiek dymienie ustępuje, silnik pracuje równo. Jedynie przy dodaniu ostro gazu puści trochę czarnego dymku. 

Dodam, że problem jest zazwyczaj w minusowych temperaturach

Już ustaliłem : 

- Świece są sprawne

- Prąd na listwie jest

Jakieś pomysły ?

Poza tym nie przybywa oleju a w zbiorniczku wyrównawczym jest również OK. Płyn jest czysty.

Płynu nie ubywa. 

Podkreślam . Problem pojawia się wyłącznie w minusowych temperaturach.

Sprawdzałem przed chwilą. Silnik zimny, temperatura za zewnątrz -1 C samochód odpalił od strzała a z rury nawet nie zadymiło. 

Zastanawiam się nad przekaźnikiem świec. Mam wrażenie, że nie działa prawidłowo. Proszę podpowiedzcie który jest odpowiedzialny za grzanie świec ?

myślę, że z Twoim Patrolem jest wszystko w porządku, tylko za krótko go grzejesz po przekręceniu kluczyka (jeśli dobrze zrozumiałem, że trwa to 5-6 sek)

spójrz tu post #38

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/43096-patrol-28tdi-99r-ci%C4%99%C5%BCko-odpala/page-2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...