Pixi_2007 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Witam, Czytałem trochę o tym problemie. A mianowicie w micra k12 2003 r po uruchomieniu silnika włączają się wycieraczki przód. Nie posiadam czujnika deszczu itd. Sprawdziłem styki pompki spryskiwacza -oj brak zastrzeżeń Sprawdziłem kostkę od przełącznika -ok (nie wypalone itd). Zauważyłem iż po włączeniu kierunkowskazu po chwili wycieraczki się wyłączają gdy kierunkowskaz pracuje. Gdy go wyłączenie usterka powraca- wycieraczki znowu samoczynnie się włączają. Proszę o poradę, pomoc w rozwiązaniu problemu. Dodam, że czasami jest wszystko ok. Usterka bardzo wkurzająca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camello Opublikowano 20 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Może coś z silniczkiem pompy od spryskiwacza i samym tam połączeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixi_2007 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Tzn. ? Pompa spryskiwacza szyby działa prawidłowo. Podłączenie jest oryginalne ( kostka instalacji itd) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camello Opublikowano 20 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Pompa może działać ale same spryskiwacze uruchamiają też wycieraczki. Zajrzyj w kostkę od połączenia pompy czy masa nie jest zajechana itp. Moduł od wycieraczek sprawdzałes? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixi_2007 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Tak jak pisałem. Kostka od pompki spryskiwacza OK. (Dwa piny nie uszkodzone ,brak wilgoci itd) Gdzie znajduje się moduł od wycieraczek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 20 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zdejmij klemę na kilka minut.I sprawdź czy nie ustapilo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camello Opublikowano 20 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 U Ciebie jest chyba za lewym reflektorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixi_2007 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Ok I w czym tam może być problem? Wypalone styki? Czy ciężko zdemontować reflektor? Mam jeszcze jedno pytanie jak wymienić świece zapłonowe jest to micra silnik 1.2 80km.mocy proszę ewentualnie o jakiś link/foto poradę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panek_rulez Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Witam, jestem nowym użytkownikiem. Mam dokładnie ten sam problem z wycieraczkami - brak trybu przerywanego. Szyba wymieniona, prawdopodobnie od kamienia bo śladów większej kolizji brak. Czujnik zlokalizowałem w okolicy lusterka lecz nie mam pewności czy jest wspomniany żel. Po świętach się tym zajmę Czy jest problematyczny demontaż tego ustrojstwa? Przy okazji - czy ktoś jest w stanie zdekodować vin w kierunku wyposażenia (nie mogę znaleźć osobnego tematu) Z góry dziękuję! Zdrowych i spokojnych Świąt! Sorry - pierwszy post i już wtopa pomyliłem tematy Jak usunąć post? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.