Billy8 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Witam Kochani co moge zrobic zeby moja litrowa micra nie palila 9,5 l benzyny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy8 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Dziura w moim portfelu ..:-(:-(:-(:-(:-( W jaki sposob ustawic przepustnice aby zminimalizowac spalanie pomorzcie prosze !!!... :-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtekR Opublikowano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Najlepiej to ją pchać. Przyspieszamy dość szybko tak aby jak najprędzej osiągnąć żądaną prędkość a następnie spokojnie na jak najwyższym biegu jedziemy z tą prędkością. Nie grzejemy samochodu na postoju jadąc rozgrzeje się znacznie szybciej. Nawet przyspieszając staramy się nie przekraczać trzech i pół tysiąca obrotów jazda pomiędzy 2 a 3000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy8 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Haha bardzo śmieszne ... nie robcie se jaj tylko powiedzcie co mozna zrobic z przepustnica :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Wyczyścić !!! wymienić świece ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtekR Opublikowano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Haha bardzo śmieszne ... nie robcie se jaj tylko powiedzcie co mozna zrobic z przepustnica :-)Poza pierwszym zdsnem o pchaniu to rezsta była na poważnie. A przepustnicą steruje za pomocą tego długiego pedału kierowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy8 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Dziekuje czy czystosc tej klapki w przepustnicy swiadczy o mniejszym spalaniu ??.. pozdrawiam mam nadzieje ze to nie wina lambdy ktora wymienilem... 9,5 to pala V8 mki chyba ... Kable,swiece, termostat nowe juz ale pali jak smok... pomocy :( ... przy tych cenach paliwa to tragedia .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Bardzo możliwe że te spalanie przez nową sondę lambda!! A klapka przepustnicy musi być czysta z dwóch stron !! i domknięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy8 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Ahaa w mojej przepustnicy wlasnie nie jest idealnie prosto.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy8 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Witam ile powinna palic Micra 1.0 1993r 16 valve ?? trasa/miasto ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 26 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 a ile Ci pali?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Witam ile powinna palic Micra 1.0 1993r 16 valve ?? trasa/miasto ???? zobacz: http://www.autocentrum.pl/spalanie/nissan/micra/ii/silnik-benzynowy-1.0-i-16v-54km-1992-2000/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 A ile masz obr/min na biegu jałowym teraz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 26 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Witam ile powinna palic Micra 1.0 1993r 16 valve ?? Miałem kiedyś 1,3 z tego rocznika - salonówka 5 drzwiowa. Nie miało toto nawet klimy. Nie oszczędzałem prawej nogi, a autko mieściło się w 6,5 ltr/100 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 26 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Miasto maks 7litrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Sola Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Miałem kiedyś 1,3 z tego rocznika - salonówka 5 drzwiowa. Nie miało toto nawet klimy. Nie oszczędzałem prawej nogi, a autko mieściło się w 6,5 ltr/100 km Chyba w trasie. Miasto maks 7litrów Na pewno nie zima i zależy jakie miasto. Nie wkręcajcie człowieka. Średnio ok 6,5 do 8 może ci spalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Sola Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Witam Kochani co moge zrobic zeby moja litrowa micra nie palila 9,5 l benzyny ... Nie pałuj od swiateł do świateł. Zejdzie do 7 - 8. w mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 No raczej wiem ile paliło auto, którym jeździłem... Chyba, że Ty wiesz lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy8 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 a ile Ci pali?? Micra pali mi 9,3 miasto a w trasie 6,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy8 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 A ile masz obr/min na biegu jałowym teraz???? Właśnie nie wiem bo to wersja bez obrotomierza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 No to trudno, wyczyść dobrze przepustnice i zwróć baczną uwagę czy domyka się do końca !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy8 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Właśnie nie wiem bo to wersja bez obrotomierza Bardzo dziękuję lubię tego gościa co prowadzi te filmiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Nie ma za co A gość kozak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Chyba w trasie. To co podałem, to średnie zużycie z 4,5 roku. Notowałem w tym czasie wszystkie tankowania i nie ma mowy o błędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
listomek2015 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Witam Nie wiem czy pomogę bo mam inną i w automacie i według wskazań kompa pokazuje mi w trasie ok 5l a w cyklu mieszanym do 7 dla mnie ok co prawda zainstalowałem aplikację tankowań ok 2 miesiące tak z ciekawości i mniej więcej pokrywa się z tym co pokazuje komp ale pożyjemy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi