Gość gacek112 Opublikowano 28 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2005 Mam następujący problem. Nie działa mi nawiew na 1,2,3 tylko na 4 sie załącza i druga sprawa nie działa klima. Co może być nie tak? Pomóżcie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mauzer Opublikowano 28 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2005 o nawiewie poszukaj na forum, już było to wałkowane a co do klimy opisz dokłądniej co nie działa? pompa chodzi? wiatrak chodzi? gaz w instalacji jest? filtry czyste? skraplacz sprawny? napisz poprostu coś więcej, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość francuzik2 Opublikowano 28 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2005 witaj! akurat troche podobny problem mam w Almerce klima nie dziala bo chlodnica rozleciala się .wtedy nie wlączy sie uklad. Natomiast sprawdż w wentylacji powinny być na osobnym kablu podlączenie regulacji obrotów silnika wentylatora.U mnie tak jest i jest to plytka ze ścieżkami elektrycznymi. moze jak ją wyjmiesz z dolu obudowy puszki wentylatora to będzie można ją naprawić u elektryków. tam przychodzą chyba 4 kable. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gacek112 Opublikowano 29 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2005 o nawiewie poszukaj na forum, już było to wałkowane a co do klimy opisz dokłądniej co nie działa? pompa chodzi? wiatrak chodzi? gaz w instalacji jest? filtry czyste? skraplacz sprawny? napisz poprostu coś więcej, pozdrawiam Jest właśnie taki problem ze pompa się nie załącza, gaz jest, nawiew chodzi ale tylko na maksymalnych obrotach. Uklad musi byc szczelny skoro jest gaz. Co do filtrów i skraplacza nie wiem. Może ktoś poleci mi jakiś dobry warsztat zajmujący się klimą w woj. kujawsko pom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gacek112 Opublikowano 29 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2005 Może ktoś ma schemat klimatyzacji Primery i układu nawiewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gacek112 Opublikowano 29 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2005 witaj!akurat troche podobny problem mam w Almerce klima nie dziala bo chlodnica rozleciala się .wtedy nie wlączy sie uklad. Natomiast sprawdż w wentylacji powinny być na osobnym kablu podlączenie regulacji obrotów silnika wentylatora.U mnie tak jest i jest to plytka ze ścieżkami elektrycznymi. moze jak ją wyjmiesz z dolu obudowy puszki wentylatora to będzie można ją naprawić u elektryków. tam przychodzą chyba 4 kable. Pozdrawiam U mnie z dołu obudowy wentylatora nie ma żadnej płytki. Do wentylatora dochodzą tylko 2 kable. Płytka musi się znajdowac za włącznikiem ale nie wiem gdzie. Może ktoś wie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mauzer Opublikowano 29 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2005 najprościej będzie jesli sam jeszcze sprawdzisz bezpiecznik, i włącznik klimy na panelu, opis w zrób to sam, jeśli włącznik jest ok nie ma wyjścia szukaj warsztatu bo do sprężarki jeśli nigdy tego nie rozbierałeś nie warto podchodzić, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 29 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2005 U mnie z dołu obudowy wentylatora nie ma żadnej płytki. Do wentylatora dochodzą tylko 2 kable. Płytka musi się znajdowac za włącznikiem ale nie wiem gdzie. Może ktoś wie?? Płytka od silnika dmuchawy napewno jest w obudowie nawiewu bo jest chłodzona powietrzem przepływającym przez tą dmuchawę. Najłatwiej wyjąć schowek, wtedy jest lepszy dostęp. Płyka siedzi od dołu dmuchawy (praktycznie trzeba położyć głowe na dywaniku). Naprawa jest dość prosta ale to już było wałkowane na tym forum x razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gacek112 Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 Dzięki za rady. Nawiew naprawiony. Pozostała mi niezałączająca sie klima. To myśle poważniejszy proble. Macie jakieś rady?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mauzer Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 jak dmuchawa sprawna zostały Ci bezpieczniki, kable, włącznik klimy w panelu i sama sprężarka, bezpieczniki i włącznik nie powinny być problemem, a sprężarka hmmm sam wiesz czy się tego podejmować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gacek112 Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 jak dmuchawa sprawna zostały Ci bezpieczniki, kable, włącznik klimy w panelu i sama sprężarka, bezpieczniki i włącznik nie powinny być problemem, a sprężarka hmmm sam wiesz czy się tego podejmować Dzisiaj sprawdze bezpieczniki i ten przełącznik w panelu. Podejrzewam że to coś z prądem. Po wciśnięciu włącznika nie ma żadnej reakcji, nic sie nie zapala (KONTROLKA, SPRĘŻARKA NIE STARTUJE). Sprawdze czy prąd dochodzi itd. Narazie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gacek112 Opublikowano 4 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 posprawdzalem wszytko, Prąd do włącznika dochodzi Włącznik działa Prąd wychodzi po naciśnięciu I reszta tak jak było : Klima nie stratuje Czyli pytanie: padła sprężarka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mauzer Opublikowano 5 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 możliwe że sprzęgiełko w sprężarce zdechło i nie zaskakuje, robiłem to w audi i jest trochę zabawy, dobrze by było gdybyś jednak z tym podjechał do mechanika możesz jeszcze sprawdzić czy dochodzi prąd do samej sprężary, za wyjątkiem niej nie bardzo jest się już czego czepić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gacek112 Opublikowano 5 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 możliwe że sprzęgiełko w sprężarce zdechło i nie zaskakuje, robiłem to w audi i jest trochę zabawy, dobrze by było gdybyś jednak z tym podjechał do mechanika możesz jeszcze sprawdzić czy dochodzi prąd do samej sprężary, za wyjątkiem niej nie bardzo jest się już czego czepić pozdrawiam Masz moze adres jakiegoś zakładu w Bydgoszczy lub okolicach, który się zajmuje klimą? Oczywiście w miare rozsądnych pieniądzach i solidnie. Ile może kosztować taka naprawa?? (szacunkowo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafcio84 Opublikowano 7 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2005 Witam.Mozesz napisac jak naprawiles nadmuch powietrza bo tez mam ten problem i niewiem jak to zrobic w swoim nissanie P-11.Myslalem,ze to wlącznik ale on jest dobry.Sprawdzalem go.Z gory dzieki POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gacek112 Opublikowano 7 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2005 Witam.Mozesz napisac jak naprawiles nadmuch powietrza bo tez mam ten problem i niewiem jak to zrobic w swoim nissanie P-11.Myslalem,ze to wlącznik ale on jest dobry.Sprawdzalem go.Z gory dzieki POZDRAWIAM Rozebtalem, wyjąłem płytke (rezystor) posprawdzałem przejścia, te które były uszkodzone i naprawiłem je za pomoca cyny, lutownicy. W miejsca gdzie były ubytki wstawiłem dryt od migomatu (przekrój 0.8) i działa i to bez problemów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafcio84 Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 Dzięki za odpowiedz.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafcio84 Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 Dzięki za odpowiedz.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaguar Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 czy w P11ta plytka o ktorej mowa tez jest przyczyna ze dmuchawa dzila tylko na czwartym biegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
egn Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 czy w P11ta plytka o ktorej mowa tez jest przyczyna ze dmuchawa dzila tylko na czwartym biegu Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ASPDAREK Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Wyciąg płytke nawiewu ja małem to samo koledzy z forum mnie uświadomili i zrobiłem jak kazali i pomogło poprostu polutowć trzeba przerwe ja ją miałem na środku płytki w najgrubszym miejscu i działa wszystko ok sprawdz a może pomoże . Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo2311 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Witam, Odgrzewam stary temat, dziś rano okazało się że nawiew przestał działać na 1,2,3 biegu działa tylko na 4. W związku z tym pytanie czy w P11.144 jest taka sama płytka jak w P11 i czy to ona może być przyczyną ? W trakcie przełączania poszczególnych biegów wentulatora słychać "cyknięcie" - czyli panel prawdopodobnie jest sprawny. Czy to jest ta słynna płytka ? Rezystor dmuchawy ? Jak się do tego dobrać ? Od jakiegoś czasu silnik dmuchawy "ćwierka" ale z powodu warunków atm. postanowiłem odłożyć naprawę do wiosny - czy to mogło być przyczyną uszkodzenia rezystora ? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Z tego co widzę na zdjęciach to raczej tak. Wyciągnij ja i po lutuj i będzie ok. Dostęp masz od spodu tzn. od nóg pasażera , kładziesz się wyciągasz wtyczkę odkręcasz dwie śrubki i wyciągasz . Montaz w odwrotne kolejności. Potrzebny śrubokręt gwiazdkowy. pozdrawiam : Yogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo2311 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udało się, sprawa prosta jak drut, kwestia odkręcenia 3 śrub trzymających osłonę pod schowkiem i dwóch kolejnych którymi przykręcona jest płytka. Polutowałem wstawiłem kawałek drucika i działa. Zobaczymy jak długo :-) Dzięki yogi :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 A miał ktoś taki problem, że całkowicie nie działała mu dmuchawa? U mnie kurna wogóle nie działa. Nie wiem co jest grane. Musze wytargać tą płytkę i sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi