karibox1 Opublikowano 13 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Piotrek zgadzam się ale mój rodzony wujek miał golfa trójkę 90 koni z klimą i jestem świadkiem po 15 latach umarł w butach. Ledwo miał 600 tysięcy , na budowach różnych się sprawdzał w kombi. To co to za wielki mi silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 14 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 Wg mnie i nie tylko 1,9TDI VW to najlepszy Diesel jaki kiedy kolwiek powstał a wyjątek nie czyni reguły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 16 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 Piotrek dostrzegłeś na pewno żart w moim wpisie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxymilianRogacki Opublikowano 26 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 https://www.otomoto.pl/oferta/nissan-x-trail-2005-r-2-2-4x4-diesel-bardzo-ladny-stan-sliczne-autko-zarej-w-pl-ID6Dw8V1.html PANOWIE panowie kto radzi kto odradza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 27 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 14 godzin temu, MaxymilianRogacki napisał: https://www.otomoto.pl/oferta/nissan-x-trail-2005-r-2-2-4x4-diesel-bardzo-ladny-stan-sliczne-autko-zarej-w-pl-ID6Dw8V1.html PANOWIE panowie kto radzi kto odradza?? miałem - drugi raz bym nie kupił... (2002-2008) pomyśl - rav4, crv lub forester - mniej awaryjne a własmości suvowe podobne wygodniejsze - allroad, xc70, stara bmw x5 bardziej terenowe - wszelkiej maści jeepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DOMAN-CT Opublikowano 9 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Cześć, Chcę kupić X-traila T30 i interesują mnie wyłącznie silniki 2.5 b. wolę automat, ale nie pogardzę manualem powiedzcie czego się wystrzegać chcę auto już z LPG albo LPG do założenia czy lepiej żeby to było LPG z lubryfikatorem? Dziękuję za podpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 9 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 12 minut temu, DOMAN-CT napisał: Cześć, Chcę kupić X-traila T30 i interesują mnie wyłącznie silniki 2.5 b. wolę automat, ale nie pogardzę manualem powiedzcie czego się wystrzegać chcę auto już z LPG albo LPG do założenia czy lepiej żeby to było LPG z lubryfikatorem? Dziękuję za podpowiedzi. Pozdrawiam Jak chcesz kupic T30 w benzynie,bez róznicy czy to 2,0 czy 2,5(w gruncie rzeczy to taki sam silnik)to daj sobie spokoj z montowaniem gazu do niego,jeśli nie chcesz miec w przyszłości kosztów i klopotow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 19 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Bez gazu, Piotrek ma rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gulliver13 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Witam, Poszukuje X-traila z napędem 4x4 w dieslu, wyprodukowany po 2015. Auto z normalnymi śladami użytkowania, bez złych przygód. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie, czekam na sygnał ;) Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio86 Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Witam zastanawiam się nad zakupem Nissana z 2004 roku benzyna z gazem na co zwracać uwagę?. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 -te silniki wytrzymują gaz ale niewiele więcej niż 50 tysięcy -rdza nadkola i wlew paliwa -zamki drzwi -łańcuch, czy odpala za każdym razem, gorący-zimny -napędy -fotel kierowcy, siepiąca się gąbka -klima - osuszacz i sprzęgło, sprężarka czy jest głośna -koła pasowe -zaciski hamulców, szczególnie prowadnice, oczyścić i posmarować pod gumą wargową cylinderków hamulcowych -osłona termiczna pod bagażnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio86 Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 https://www.otomoto.pl/oferta/nissan-x-trail-4x4-2-0-benzyna-gaz-140km-bogata-wersja-sport-salon-polska-ID6E2EuK.html Dokładnie o ten mi chodzi wart uwagi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Jeśli ma LPG to może być problem z doradzeniem. Generalnie panuje opinia iż te silniki nie nadają się do LPG. A opinia powstała dlatego, że sam producent instalacji gazowych PRINS nie zalecał instalacji LPG w tym silniku (2.0 i 2.5). Część forumowiczów zalecała, część nie zalecała, ale jako wieloletni członek tego forum nie pamiętam wątku w którym jakikolwiek właściciel tego silnika chwalił by instalację LPG po długoletnim jej użytkowaniu. Osobiście nigdy nie miałem styczności z X'em z LPG więc nie chcą jej ani polecać ani odradzać. Poniżej masz kilka postów z naszego forum które warto sobie poczytać odnoście LPG https://www.google.com/search?q=x-trail+lpg+site%3Anissanklub.pl&rlz=1C1JZAP_plPL873PL873&oq=x-trail+lpg+site%3Anissanklub.pl Co do pozostałych rzeczy to zgadzam się z uwagami kolegi karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio86 Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Ok dzięki za odpowiedź . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viking071 Opublikowano 21 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 Witam, Cześć jestem to nowy, ale przeglądając forum myślę, że uda mi się znaleźć tu odpowiedź na frapujące mnie pytanie. Czy się opłaca. Mianowicie, mam możliwość zakupu T30 2.0 140KM w automacie z 2006 roku, przebieg ok. 145 tys.(21 sierpnia miał 139 tys.) Cena to około 9200(w zależności od kursu ISK). W całości koszt szacuje na 13-14 tys. Samochód zadbany, bez dużych ognisk rudej, a jedynym mankamentem który zauważyłem jest niesprawna klima. Autem zrobiłem jakieś 2000km po Islandii, zarówno na asfalcie, szutrach, ale i w interiorze przeprawiając się i jeżdżąc wzdłuż rzek. Tutaj dla ciekawych kawałek z interioru https://drive.google.com/file/d/17dX8Gc6LKzQZcX9qrV0PWcBVsd0t0HWW/view?usp=drivesdk i fotka samochodu na islandzkich wastelandach ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viking071 Opublikowano 21 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 Witam, Cześć jestem to nowy, ale przeglądając forum myślę, że uda mi się znaleźć tu odpowiedź na frapujące mnie pytanie. Czy się opłaca. Mianowicie, mam możliwość zakupu T30 2.0 140KM w automacie z 2006 roku, przebieg ok. 145 tys.(21 sierpnia miał 139 tys.) Cena to około 9200(w zależności od kursu ISK). W całości koszt szacuje na 13-14 tys. Samochód zadbany, bez dużych ognisk rudej, a jedynym mankamentem który zauważyłem jest niesprawna klima. Autem zrobiłem jakieś 2000km po Islandii, zarówno na asfalcie, szutrach, ale i w interiorze przeprawiając się i jeżdżąc wzdłuż rzek. Tutaj dla ciekawych kawałek z interioru https://drive.google.com/file/d/17dX8Gc6LKzQZcX9qrV0PWcBVsd0t0HWW/view?usp=drivesdk i fotka samochodu na islandzkich wastelandach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi