Rado Opublikowano 29 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 (edytowane) To chyba ta za katem ktorego juz nie mam Wysłane z mojego myPhone_AXE_LTE przy użyciu Tapatalka Edytowane 29 Marca 2017 przez Rado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infiniti1 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Temat ogarnięty? Pochwalcie sie jak wyeliminowaliście problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rado Opublikowano 18 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Nie ma się czym chwalić-jeżeli o mnie chodzi to się po prostu do tych drgań przyzwyczaiłem Witam po dluzszej przerwie.samochodu nie udalo mi sie naprawic-malo nim jezdze.aczkolwiek teraz-przy poprawie pogody zauwazylem ze te drgania zmniejszyly sie, a komfort jazdy mocno poprawil! Czym moze to byc spowodowane?wilgoc wplywala na instalacje elektr.? Wysłane z mojego myPhone_AXE_LTE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość burn Opublikowano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 (edytowane) a wiec wszystkim którym troche telepie silnikiem i kazdy bieg wchodzi byle jak polecam zajrzec do sprzegla a szczegolnie docisk..urywaja sie laczniki ktore trzymia zeliwny elemnt docisku, zrzucenie skrzyni w tym sam. jest smiesznie proste .. u mnie padl luk wiec reguly co do firmy nie ma. laczniki sa 3 i urwany jeden daje slabe objawy ale juz urwane 2 zniechecaja do jazdy.. Witam forumowiczów. Przepraszam, że zakładam nowy temat ale błagam o pomoc. Od jakiegoś czasu mam problem z drżącym silnikiem w moim nissan note 1.4. Wyeliminowałem poduszki silnika, zmieniłem świece, ale dalej nie pomogło. Nie wyskakuje żaden check. Auto drży zwłaszcza na biegu jałowym i na niskich obrotach.Drżenie przenosi się chyba na skrzynię bo mam momentami problem z wrzuceniem biegu (sic!) Drżenie nasila się zwłaszcza przy zakresie ok. 1500 obrotów-jest to wyraźnie zauważalne. Drży silnik, kierownica, pedały i nawet czasem lewarek skrzyni. Wydaje mi się też, ale być może tylko wydaje, że auto jest jakby delikatnie przymulone i ma odrobinę za niskie obroty na biegu jałowym-a przynajmniej niższe niż wcześniej. Proszę o pomoc i dziękuję z góry! Edytowane 8 Czerwca 2017 przez burn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rado Opublikowano 22 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 (edytowane) a wiec wszystkim którym troche telepie silnikiem i kazdy bieg wchodzi byle jak polecam zajrzec do sprzegla a szczegolnie docisk..urywaja sie laczniki ktore trzymia zeliwny elemnt docisku, zrzucenie skrzyni w tym sam. jest smiesznie proste .. u mnie padl luk wiec reguly co do firmy nie ma. laczniki sa 3 i urwany jeden daje slabe objawy ale juz urwane 2 zniechecaja do jazdy..Mnie by pasowalo to co mowisz.temu biegi slabo by mi wchodzily.w wolnej chwili przymierze sie do tego sprzegla. dzieki za news Wysłane z mojego myPhone_AXE_LTE przy użyciu Tapatalka Panie i Panowie-problem wkońcu został rozwiazany!!okazało się, że winę za tą dziwną pracę silnika oraz problemy z biegami ponosi sprzęgło-jak zasugerował kolega burn. U mnie docisk był ok, tarcza już była zużyta ale uszkodzony musiał być wysprzęglik.coś źle sie układało i powodowało to szarpanie silnika.dzięki wielkie wszystkim za zainteresowanie i pomoc Wysłane z mojego myPhone_AXE_LTE przy użyciu Tapatalka Edytowane 23 Lipca 2017 przez Rado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 23 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Wymieniałeś komplet ? Jaki koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rado Opublikowano 23 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Tak komplet-wyszło tanio 1000zł za całość z częściami i robocizną. Sprzęgło Aisin, wysprzęglik Valeo plus uszczelniacze, bo miałem już niewielki wyciek na łączeniu skrzyni z silnikiem. Wysłane z mojego myPhone_AXE_LTE przy użyciu Tapatalka 600zł za części i 400zł robocizna Wysłane z mojego myPhone_AXE_LTE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi