Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Odbiór QQ od dealera-na co zwrócić uwagę

stevenson
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

A ja właśnie siedzę w serwisie w oczekiwaniu na auto,które poddawane jest aktualizacji software w związku z akcją serwisową dotyczącą systemu awaryjnego hamowania. Siedzę i patrzę - czerwony dywan nadal jest.:-)

Szczęściarzu. Ale Ci zazdroszczę tego oczekiwania i pierwszej jazdy. To jest najfajniejsze przy nowym samochodzie :-)

No co Ty Karminadel. Piłeś coś? Przecież pojechałem tylko na aktualizację softu, a mój QQ ma już przejechane 1000 km. Przy okazji tylko zajrzałem do salonu czy nadal wydają auta na czerwonym dywanie. No i wydają.

Fajnie macie z tym dywanem :D ja to nawet nie pasowałbym do czerwonego dywany :D wczoraj to wyglądałem jak chłoporobotnik który własnie wysiadł z PKSu relacji Rzeszów - Szczecin :D że Pan w salonie się na mnie aż patrzył :D wie ktoś jak ustawić drzwi żeby mi się zamykały jak ruszę ???

No wiecie koledzy i koleżanki. Ja nie mam tyle keszu co Wy  ;) więc nie wpadam do salonu po odbiór samochodu jak do piekarni po bułki.

Nie oczekuję jakiegoś specjalnego traktowania, jednak zostawiając tam kupę kasy, chciałbym żeby wykazano w stosunku do mnie choć odrobinę zainteresowania.

Nie płakałbym wprawdzie gdyby wydano mi samochód ot tak, np. z placu, a nawet nie oczekiwałem specjalnych względów.

A jednak zostałem potraktowany wyjątkowo. W ten sposób chociaż przez chwilę poczułem się jak ktoś ważny. :)

Zapewne wpływ na to miał fakt, że zwabiłem im kolejnego klienta. Nie będę w to wnikał - mi się podobało.  :)

• Upvote 1

colins zgadzam się z Tobą, bo nawet w kawiarni czy restauracji chcemy być miło obsłużeni a co dopiero jak się kupuje auto ;) a wyjątkowy jesteś masz QQ :D o którym inni będą marzyć ;) 

No co Ty Karminadel. Piłeś coś? Przecież pojechałem tylko na aktualizację softu, a mój QQ ma już przejechane 1000 km. Przy okazji tylko zajrzałem do salonu czy nadal wydają auta na czerwonym dywanie. No i wydają.

Hahahahahah ale ze mnie głupek ;-)

Pić nie piłem - ale siedzę w robocie.... od 17 listopada an jednego dnia wolnego(tacha fucha) i chyba już mi lekko grzeje na dekiel.

@monsinior - nie ma takiej opcji - musisz sam sobie zamykać.

Lub wybrać w opcjach zamykanie selektywne czy jakoś tak - polegające na tym, że gdy otwierasz samochód - odryglowują się tylko drzwi kierowcy, pozostałe są zamknięte. Dopiero naciśnięcie w krótkim czasie dwa razy - otwiera wszystkie drzwi. I to wszystko co można.

Edytowane przez Karminadel

colins zgadzam się z Tobą, bo nawet w kawiarni czy restauracji chcemy być miło obsłużeni a co dopiero jak się kupuje auto  ;) a wyjątkowy jesteś masz QQ  :D o którym inni będą marzyć  ;)

Rzeczywiście, auto cały czas zwraca uwagę i widzę, że dużo ludzi się ogląda. 

Tym bardziej, że w mojej "metropolii" był to dotychczas jedyny egzemplarz nowego QQ.

Dotychczas, bo właśnie pojawił się drugi, na dodatek w takim samym kolorze, a nawet taka sama wersja. :mad:

Edytowane przez colins

To masz rację - ludzie się obracają. Dosłownie - mijają samochód idąc dalej a głowę obracają dalej by móc jeszcze nacieszyć wzrok ;-P

A ostatnie - jak nigdy - w ciągu kilku minut widziałem dwa identyczne (rózne) Qashqaie jak mój - czyli białe Tekny z szklanym dachem i.... czułem się zdradzony. To jest mój samochód hihihihi faktycznie mi ta praca szkodzi :showoff:

Czułem to samo. :D

Pocieszam się tym, że mój ma zimówki z alufelgami, a tamten miał stalówki.

No i więcej go nie widziałem. Może nie jest konkretnie z mojej wioski tylko gdzieś z drugiego końca powiatu. :P

No więc drodzy klubowicze mój QQ przeszedł test bojowy 1700 km :D jest pod dużym wrażeniem może nie jest to Maybach 67 ale jest wygodny łatwy w obsłudze i ekonomiczny jak na takie auto, pali uczciwie jakieś 6 l. Ma kilka drobnych niedociągnięć ale jak już wspomniałem Maybach to nie jest :) 

A termin odbioru mojego auta oddala sie w sina dal...

Dowiedzialem sie, ze ciagle jeszcze jest w UK, podobno, no wlasnie podobno, w tym tygodniu ma byc ladowane na statek...

Gość Varicella

A termin odbioru mojego auta oddala sie w sina dal...

Dowiedzialem sie, ze ciagle jeszcze jest w UK, podobno, no wlasnie podobno, w tym tygodniu ma byc ladowane na statek...

....no zdenerwowałeś mnie........

....no zdenerwowałeś mnie........

No ale slyszalem tez, ze specjalna partia dla Krakowa jest juz w porcie w Gdyni ;) .....no tego bym Ci zyczyl na Swieta :), ja niestety troche jeszcze poczekam na prezent gwiazdkowy.

Prawdopodobnie, ale tylko prawdopodobnie moze go bede mial w drugim tygodniu stycznia. Ale skoro jeszcze w UK nie zaladowal go na statek to nawet w ten termin nie wierze.

Edytowane przez gregson

Gość Varicella

No ale slyszalem tez, ze specjalna partia dla Krakowa jest juz w porcie w Gdyni ;) .....no tego bym Ci zyczyl na Swieta :), ja niestety troche jeszcze poczekam na prezent gwiazdkowy.

Prawdopodobnie, ale tylko prawdopodobnie moze go bede mial w drugim tygodniu stycznia. Ale skoro jeszcze w UK nie zaladowal go na statek to nawet w ten termin nie wierze.

to samo Pani z salonu mi napisała na mojego SMSa z "życzeniami Świątecznymi" i małym pytaniem o samochód.....  Ponoć były kłopoty z kontaktem... taa....

Ja w zwiazku z ciaglym przesuwaniem sie terminu odbioru zaczalem sie rozgladac juz za czyms innym.

Interesujacy artykul:

http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/ciekawostki/news-jeden-wypadek-uszkodzonych-1400-aut,nId,1584170#iwa_item=3&iwa_img=1&iwa_hash=56852&iwa_block=automotive

W tym okresie moj samochod mial byc stransportowany z UK wiec jest pewna szansa, ze moj samochod jak i innych forumowiczow czekajacych na 1.6 moze byc na pokladzie...

Edytowane przez gregson

Gość Varicella

Jest w salonie już. Formalności i w poniedziałek  wyjadę nim z salonu.... Boże drogi... czekania jak na gwiazdkę....za komuny.... ponad 3 miesiące....

Edytowane przez Varicella

Moj mial do salonu dotrzec dzis lub jutro. W weekend wyjezdzam wiec odbieze go juz malzonka po weekendzie, a na moja pierwsza jazde moim 1.6 dig-t :) bede musial czekac do powrotu za pare tygodni.

Nie no. Gdybym dowiedzial sie, ze dotrze do salonu za 2-3 tygodnie to juz pewnie wybral bym cos innego. A tak to moge powiedziec ze salon zdazyl w ostatniej chwili.

Do pracy jade- tam teraz lato jest :). Taka praca. Mysle, ze do chwili mojego przyjazdu za pare tygodni, ktos inny juz zdazy zdac relacje z jazdy 1.6.

Edytowane przez gregson

Do pracy jade- tam teraz lato jest :). Taka praca. Mysle, ze do chwili mojego przyjazdu za pare tygodni, ktos inny juz zdazy zdac relacje z jazdy 1.6.

Pływasz?

Gość Varicella

Za gregsona wypowiem się w granicach wtorku co do wrażeń z jazdy z tym silnikiem (1.6DIG-T). Założyli mu dziś 18-tki alu z oponkami zimowymi, montują hak... i rejestracja. Poniedziałek odbiór. gregson zrobi pełną analizę... później :)