chabol Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 jak ja chciałem zamówić jeszcze w maju, prosili o to, żeby się spieszyć, bo nie wiadomo, jaki będzie cennik na model Euro5. Nie spieszyłem się, poczekałem, zamówiłem w lipcu i dostałem o 2% większy rabat niż wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 (edytowane) - czy lakier jest szorstki w dotyku - próbnik grubości lakieru (dealer powinien udostępnić) - czy są kropki na plasikach - czy szyby są z tego samego rocznika - czy maska klapy silnika się rusza - czy szyby otwierają się jednakowo - czy drzwi się dobrze zamykają/otwierają - czy plastiki są dobrze sklejone -sprawdzić stan lakieru czy niema zarysowań -sprawdzić stan wizualny wnętrza auta i ewentualnie sprawność elementów elektrycznych/mechanicznych. - sprawdzić poziom płynów (olej bagnetem a nie z deski rozdzielczej, płyn chłodniczy, etc) - sprawdź jaka wersje masz w nawigacji 2009 czy 2010r "Nawigacja działa...ale" Witam Chcę podzielić się moją wiedzą w temacie na co zwrócić uwagę odbierając nowe auto z salonu. Przekazuję zebrane punkty listy do sprawdzenia. Myślę, że sprawdziła się w praktyce. Nic później nie wyskoczyło, tak abym żałował, że nie spytałem się wcześniej przy odbiorze auta. Pozdrawiam wszystkich nowych właścicieli, oby zawsze mieli jeszcze metr przed maską po wyhamowaniu. Miłej jazdy, ale przede wszystkim bezpiecznej. WYKAZ PUNKTÓW DO SPRAWDZENIA PRZY ODBIORZE SAMOCHODU 1.Formalnoprawne: -faktura czy takie same oznaczenia: VIN, Nr koloru, metalik, Acenta, nazwisko, adres, numer rejestracyjny, wpisane numery: opon, alarmu (kod) i radia (kod) wpisy w książkę gwar. -instrukcja obsługi PL + gwarancja alarmu (kod do uzbrojenia) czy radio kodowane (kod) -ubezpieczenie OC i AutoCasco i NW, sprawdzić dane, czy prawidłowe -zabrać dokumenty tablice dowody swój i auta oraz 6 płyt CD do sprawdzenia zmieniarki -wpisy w książkę serwisową o alarmie, czujnikach parkowania o ew.chlapaczach i (gwarancje) -Oświadczenie Nissan o recyclingu oraz Świadectwo homologacji dot. masy własnej 1300 kg, (a nie 1355 kg) 2.Techniczne: -szyby z rocznika 2010 ( oznaczenia od: ...10 ), czy domykają się wszystkie szyby -opony z rocznika 2010 ( oznaczenie od: 0110 - 1510) opony, czy letnie 215/60R17 alufelgi 17 (jaka firma (Bridgestone, Michellin, Pirelli) -czy alarm jest COBRA (w kluczyku) i czy ma indywidualne nastawy, antynapad tj.otwieranie tylko drzwi kierowcy (odblokowanie - przyciśnięcie x2) -narzędzia + koło zapasowe (jakie czy pełnowymiarowe i czy kolejny numer jak inne) -czy lusterko samościemniające z elektroniką do czujników cofania -czy działa gniazdko 12V czy jest schowek pod siedzeniem pasażera i tylna kieszeń w oparciach, regulowane podparcie lędźwiowe u kierowcy, ewentualne bonusy: chlapacze, dywaniki, wykładzina bagażnika 3.Obsługowe: -stan paliwa (fabrycznie jest 3 litry) i oleju w silniku na bagnecie -dokręcenie śrub w kołach, -poziom płynów: olej, hydrol, (chłodnica może być za mało i koniecznie dolać do wymaganego poziomu), jakie płyny wpisać w książkę serwisową, -jakie płyny eksploatacyjne i olej, czy wpisane w książkę, czy wymienić olej po 2000 km -czy nie ma wycieków od spodu -czy działa klimatyzacja -czy działa radio i zmieniarka na 6 płyt CD -czy działa bluetooth telefonu (sprawdzić po skonfigurowaniu swojej komórki) -spasowanie maski przy reflektorach -czy nie lakierowany na fragmentach (sprawdzić czujnikiem), czy nie ma zarysowań dachu -czy nie ma plam i przetarć oraz stan szwów w tapicerce -jakiego koloru wykładzina podłogi (jasna czy ciemna) i czy nie mokra podsumowanie i scalenie - w razie pytań prosze o PW bo temat praktycznie już wyczerpany pzdr ^^ehhh^^ Edytowane 31 Października 2010 przez ^^ehhh^^ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meridion Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 (edytowane) A ja Wam powiem tak, ważna jest pierwsza rozmowa, kontakt z Dealerem-jeśli ma nas oszukać to oszuka, jeśli jest OK to do końca. Właśnie odebrałem od Szeptyckiego QQ 1,6 Acenta-biały. Polecam sprzedawcę Pana Łukasza. Omówił ze mną wszystko, ba nawet na CPN chciał jechać ze mną (w ramach jazdy dziewiczej)abym się nie zagubił w Białej Podlasce. Mało tego dzisiaj zadzwonił z pytaniem czy wszystko OK i czy jestem zadowolony. Polecam-nasi z Warszawy powinni jechać do Białej na szkolenie. Generalnie nie sprawdzam autka z listą z naszego forum. Nie zostałem jeszcze oszukany-a samochód jest zajeb..ty;))). Wracając do tematu. Dealer zaufał mi przez telefon-zobaczyłem człowieka przy odbiorze, więc ja też mu zaufałem-autko OK. I jeszcze jedno na plus-salon w Białej Podlasce mają do 17.00. Wyobraźcie sobie, że ten Pan Łukasz powiedział (przez telefon), żebym jechał z wawy spokojnie-wyda mi samochód nawet przed 19.00 w godzinach pracy serwisu. Znacie Dealera z Warszawy co by tak powiedział i czekał na klienta po godzinach? Edytowane 21 Grudnia 2010 przez meridion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierki2 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 (edytowane) Witam Ja podobnie jak kolega również spotkałem się z przemiłą obsługą tylko że u Dąbrowskich w Zabrzu. Z czystym sumieniem mogę polecić Panią Basię, która od początku do samego końca była bardzo miła i sympatyczna. Po tygodniu od odbioru samochodu zadzwoniła i zapytała jak wrażenia czy wszystko w porządku, a że to okres przedświąteczny złożyła dla całej rodziny życzenia. Dodatków - które otrzymałem przy zakupie salonu - nigdzie w takiej ilości bym nie dostał. Tak jak już kiedyś pisałem w którymś z postów ten dealer nie jest bezpośrednio związany z centralą Nissan Polska i przez to może prowadzić swoją politykę sprzedaży. Oprócz Nissana Dąbrowscy sprzedają również Renault i Dacia. Jeżeli ktoś z forumowiczów stoi przed zakupem nowego QQ polecam właśnie tego Dealera. Edytowane 4 Stycznia 2011 przez PiotrekP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość remikrut Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Na co trzeba zwrócić uwagę?! Na płyn do spryskiwaczy - odbiór samochodu środę, temperatura trochę powyżej zera. Pytanie do sprzedawcy o rodzaj płynu - odpowiedź, że zimowy. Dwa dni później, temperatura -1 poniżej zera i spryskiwacze nie działają, gdyż "zimowy" płyn do spryskiwaczy pozamarzał w przewodach. Pomogła wizyta w poniedziałek w podziemnym parkingu - odtajało, usunięty "zimowy" i nalany zimowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Na co trzeba zwrócić uwagę?! Na płyn do spryskiwaczy - odbiór samochodu środę, temperatura trochę powyżej zera. Pytanie do sprzedawcy o rodzaj płynu - odpowiedź, że zimowy. Dwa dni później, temperatura -1 poniżej zera i spryskiwacze nie działają, gdyż "zimowy" płyn do spryskiwaczy pozamarzał w przewodach. Pomogła wizyta w poniedziałek w podziemnym parkingu - odtajało, usunięty "zimowy" i nalany zimowy. Miałem to samo - ale u mnie była wizyta nie w garażu a w serwisie i po zajmowaniu stanowiska przez 20 min i stwierdzeniu przez serwis "zły płyn Pan ma wlany" ja na to hmm auto wyjechało od was z salonu na szczęście po wyjeździe z hali płyn zimowy który sam musiałem wlać przedostał się przez lód w wężykach więc albo nie dolewaja płynu albo po prostu nie wypompowują letniego i samo dolanie nic nie da Rada, jeszcze w salonie wypryskaj wszystko co jest w zbiorniku (zachlap przy okazji cały salon i wszystkich sprzedawców ) i dolej od razu swój zimowy płyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aaa1977 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Fakt, że w fabryce leją płyn letni do aut z produkcji grudniowej to skandal. Podobnie zresztą jak oponki. W Niemcach nie odebrałbym takiego auta, bo nie spełnia prawnych wymogów. Tam jest obowiązek wymiany opon. A u nas dostajesz gaśnicę i sam szukaj sobie opon. Serwis ręce umywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Dobrze też szybko sprawdzić ciśnienie w oponach. Jak ja odebrałem to było od 3.3 do 3.5 atmosfery. Prawdopodobnie pompują tak mocno żeby stabilnie stały na lawecie ale czemu nie wyregulowali przed wydaniem ?! Dorze, że jazda wydawała mi się trochę twarda i sprawdziłem. No i wycieraczka tylnej szyby nie działała. Dowiedziałem się przy pierwszym deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artde Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Odebrałem wczoraj QQ 2.0. Śmigałem z listą sugestii, co sprawdzić wokół autka, aż się obsługa zadziwiała;) Z emocji zapomniałem sprawdzić, czy oponki mają dobry rocznik. I jeszcze jedno: kiedy sprawdzałem szyby, okazało się, że tylne (tył, lewa tył, prawa tył) są od innego dostawcy niż przednie. Dealer nie potrafił tego wyjaśnić. Wpisałem to do protokołu zdawczo-odbiorczego. Wpisałem też to, że prawa strona miała lekko cieńszą powłokę lakieru (~90 um, a prawa ~120 um), pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dravik Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Fakt, że w fabryce leją płyn letni do aut z produkcji grudniowej to skandal. Podobnie zresztą jak oponki. W Niemcach nie odebrałbym takiego auta, bo nie spełnia prawnych wymogów. Tam jest obowiązek wymiany opon. A u nas dostajesz gaśnicę i sam szukaj sobie opon. Serwis ręce umywa. Z tym płynem to chyba większa afera, wydaje mi się że dilerzy nie ingerują w to że auta przychodzą zalane letnim płynem, tylko zacierają ręce że serwis będzie miał co robić po odbiorze auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolmk2 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Z tym płynem to chyba większa afera, wydaje mi się że dilerzy nie ingerują w to że auta przychodzą zalane letnim płynem, tylko zacierają ręce że serwis będzie miał co robić po odbiorze auta. Zgadzam się, odebrałem nowego QQ tydzień temu. Na drugi dzień po odbiorze wyjeżdżam autem na wyprawę do hipermarketu, i tu niespodzianka: nie mogę umyć przedniej szyby. Na szczęście po 15 minutowym postoju auta przy zapalonym silniku i na maksa włączonym ogrzewaniu, spryskiwacze puściły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Mam prośbę do użytkowników qashqai 2010 po FL zrobił by mi ktoś zdjęcie swojego przodu - chodzi o spasowanie maski . Potrzebuje zdjęcie maski która ma lewy i prawy ząb równo ze zderzakiem bo niestety ale diler twierdzi że nie poprawi mi tego bo tego się nie da : / Zgłaszałem to przy odbiorze to powiedziano mi że trzeba się do serwisu osobno umówić. Prosiłbym o zdjęcie (zdjęcia np. lewej części i prawej części osobno), które by pokazało że maska (zęby) jest równo ze zderzakiem spasowana i nic nie odstaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubik77 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Mam prośbę do użytkowników qashqai 2010 po FL zrobił by mi ktoś zdjęcie swojego przodu ... Na teraz znalazłem na kompie poniższe fotki, zrobione tuż po zakupie. Jeżeli potrzebne Ci jakieś inne ujęcie to daj proszę znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 (edytowane) Na teraz znalazłem na kompie poniższe fotki, zrobione tuż po zakupie. Jeżeli potrzebne Ci jakieś inne ujęcie to daj proszę znać. Dzięki za te zdjęcia choć potrzebował bym zdjęcia samego połączenia maski ze zderzakiem żeby było widać że i lewa i prawa strona jest równo spasowana bo po tych obecnych pewnie serwis dalej się będzie wypierał że nic się nie da zrobić i że wszystkie tak mają (u mnie lewa strona odstaje na jakieś 3 mm a prawa jest idealnie równo) Potrzebuje ujęcia z bliska samego tego zęba maski czy jak to nazwać tego co jest koło reflektorów Edytowane 22 Stycznia 2011 przez pavelsti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lutenet Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 (edytowane) Potrzebuje ujęcia z bliska samego tego zęba maski czy jak to nazwać tego co jest koło reflektorów Koledzy, a może zróbmy przykładowe zdjęcia jak wygląda idealnie a jak wygląda do poprawy. Bo prawdę mówiąc nie bardzo wiem o co chodzi z tymi zębami i jak powinno być prawidłowo. Np. czy to co kolega dubik77 pokazał to jest OK ?? Bo prawdę mówiąc za każdym razem jak mam okazję dotknąć QQ to zwracam na to uwagę i jakoś nie raziło mnie to więc nie wiem czy już było spasowane czy poprostu... A też za jakiś czas będę odbierał więc dobrze wiedzieć jak powinno być Pozdr Edytowane 23 Stycznia 2011 przez Lutenet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość p p Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Jako, że jest to mój pierwszy post na tym forum - witam wszystkich serdecznie. W przyszłym tygodniu odbieram wersję PY11 1.6 Acenta z NC. Miała być 1 marca (zamawiałem w połowie grudnia), a tu niespodzianka, wczoraj zadzwonił dealer, że właśnie zjechał z lawety. Zamierzam się zastosować do Waszych rad przy odbiorze więc dziękuję, że chcieliście się podzielić Czy ktoś już odbierał wersję PY11 ? Jestem ciekaw czy Nissan rozwiązał już jakoś kwestię świateł dziennych i czy w ogóle są jakieś zmiany względem PY10? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Jako, że jest to mój pierwszy post na tym forum - witam wszystkich serdecznie. W przyszłym tygodniu odbieram wersję PY11 1.6 Acenta z NC. Miała być 1 marca (zamawiałem w połowie grudnia), a tu niespodzianka, wczoraj zadzwonił dealer, że właśnie zjechał z lawety. Zamierzam się zastosować do Waszych rad przy odbiorze więc dziękuję, że chcieliście się podzielić Czy ktoś już odbierał wersję PY11 ? Jestem ciekaw czy Nissan rozwiązał już jakoś kwestię świateł dziennych i czy w ogóle są jakieś zmiany względem PY10? Ciekawostka ! dzisiaj dowiedziałem się przypadkowo; otóż kolega zamówił sobie QQ , ale zadzwonił do Salonu i powiedział że chciałby go zobaczyć na naczepie, jak przyjedzie i aby go nie ściągali , powiadomili to obejrzy czy nie został uszkodzony podczas transportu ( bo pózniej to mogą podpicować)Sprzedawca zadzwonił do niego że może przyjść w Sobotę bo własnie przyjadą. ( jest to nowy salon otwarty pod koniec 2010. może jeszcze nie zmanierowany - ale już się uczą).Kazał więc kolega po ściągnięciu otworzyć bagaznik, a wewnątrz karton z elementami do zamontowania; chlapacze, dywaniki i jeszcze jakieś drobiazgi - przynależne do jego samochodu. Z tego wynika że te wszystkie t.z.w dodatki niby dokładane przez sprzedawców przy negocjacji, zapłacone już przez nas wcześniej ( widocznie np. chlapaczy nie montują w fabryce aby nie przeszkadzały w transporcie? Głupio się sprzedawcy zrobiło bo musiał wydać wszystko i nie twierdził że to -- od niego dodatkowo. )- czyli najpierw wszystko wyjmują a następnie nam to sprzedają po raz drugi) Jeśli to faktycznie tak jest,(a my nie widzimy co przyjeżdza wraz z naszym autem - tym razem nie zdążyli / przegapili -wyjąć )to jest duże świństwo ze stony Dilerów. Pozdrawiam---castoro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomi-ei Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 (edytowane) Jeśli to faktycznie tak jest,(a my nie widzimy co przyjeżdza wraz z naszym autem - tym razem nie zdążyli / przegapili -wyjąć )to jest duże świństwo ze stony Dilerów. Pozdrawiam---castoro Osobiście nie doszukiwałbym się tutaj jakiejkolwiek winy dealerów bo to nie oni opracowują cennik tylko w tym przypadku centrala nissana, a w cenniku są te elementy uwzględnione jako wyposażenie dodatkowe odpłatne... Z drugiej strony to jest chyba stały chwyt u wszystkich producentów/sprzedawców nowych aut i mało którzy dodają chlapacze czy dywaniki w cenie auta ( nie mam tutaj na myśli aut klasy premium )... Ale zgodzę się z castoro, że przynajmniej te dwa elementy wyposażenia powinny być w standarcie z nowym autem. Tak trochę ironizując to trochę przypomina mi to czasy kiedy odbierało się np. nowego fiata 126p czy poloneza i za każdy taki detal kazali dopłacać, dobrze, że chociaż tylna wycieraczka i prawe lusterko są w cenie ... Edytowane 28 Stycznia 2011 przez tomi-ei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubik77 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 ... najpierw wszystko wyjmują a następnie nam to sprzedają po raz drugi Raczej tak nie jest ponieważ zamawiąjąc pięc dni temy chlapacze czekam na nie do dziś. Według Twojej teorii mieliby pełno tego typu dodaków na stanach magazynowych w salonach a na moim przypadku widac że trzeba czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 (edytowane) Na teraz znalazłem na kompie poniższe fotki, zrobione tuż po zakupie. Jeżeli potrzebne Ci jakieś inne ujęcie to daj proszę znać. Dubik77 już nie musisz robić zdjęć, byłem dziś w salonie (tzn. serwisie), Pan bardzo miło mnie przyjął i co powiedział w sprawie maski: Pańska maska jest wygięta (pogiętą) i musi Pan umówić się do naszej blacharni - to Panu tam wyklepią. Wyklepią ??!! chyba Pan się pomylił i chciał powiedzieć wymienią na nową... Jeśli nie pomoże regulacja na zawiasach bo taka mam nadzieję. Edytowane 28 Stycznia 2011 przez pavelsti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Raczej tak nie jest ponieważ zamawiąjąc pięc dni temy chlapacze czekam na nie do dziś. Według Twojej teorii mieliby pełno tego typu dodaków na stanach magazynowych w salonach a na moim przypadku widac że trzeba czekać. Nie wiem czemu nie ma w magazynie w Twoim servisie, na forum wszyscy zachwalamy montaż chlapaczy - i słusznie ( sam kupowałem przód /tył w servisie i płaciłem za montaż tylnych - przód prostota) i może dlatego u nich ich ciągle brakuje bo każdy je montuje. Dlatego jak kolega mi opowiedział o zwoim zdarzeniu, to mi się trochę ciśnienie podniosło i chciałem tylko podzielić się na forum tym spostrzeżeniem. Tylko dziwne że nabrali wody w usta i nie chcieli nawet złotówki - ani za montaż, ba, dołożyli jeszcze dodatkowo dywaniki welurowe. Nie twierdzę z całą pewnością żę mają obwiązek montować do wszystkich, o tym wiedzą tylko pracownicy servisów - też chyba nie wszyscy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Nie wiem czemu nie ma w magazynie w Twoim servisie, na forum wszyscy zachwalamy montaż chlapaczy - i słusznie ( sam kupowałem przód /tył w servisie i płaciłem za montaż tylnych - przód prostota) i może dlatego u nich ich ciągle brakuje bo każdy je montuje. Dlatego jak kolega mi opowiedział o zwoim zdarzeniu, to mi się trochę ciśnienie podniosło i chciałem tylko podzielić się na forum tym spostrzeżeniem. Tylko dziwne że nabrali wody w usta i nie chcieli nawet złotówki - ani za montaż, ba, dołożyli jeszcze dodatkowo dywaniki welurowe. Nie twierdzę z całą pewnością żę mają obwiązek montować do wszystkich, o tym wiedzą tylko pracownicy servisów - też chyba nie wszyscy. Pozdrawiam obowiązek montowania chlapaczy przez dilera był jak nie jest nadal - trzeba by kodeks dokładnie sprawdzić ; / niestety nissan odpycha się rekami i nogami od tego - uważając że nigdy czegoś takiego nie było. Każde auto które wyprodukuje audi/vw na polski rynek dostaje w standardzie chlapacze - które montuje się w serwisie żeby w transporcie się nie zniszczyły i nikt tam nie mówi że są jako dodatek. Ja się zastanawiam nad zamontowaniem ale przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert65 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Jako, że jest to mój pierwszy post na tym forum - witam wszystkich serdecznie. W przyszłym tygodniu odbieram wersję PY11 1.6 Acenta z NC. Miała być 1 marca (zamawiałem w połowie grudnia), a tu niespodzianka, wczoraj zadzwonił dealer, że właśnie zjechał z lawety. Zamierzam się zastosować do Waszych rad przy odbiorze więc dziękuję, że chcieliście się podzielić Czy ktoś już odbierał wersję PY11 ? Jestem ciekaw czy Nissan rozwiązał już jakoś kwestię świateł dziennych i czy w ogóle są jakieś zmiany względem PY10? Witam! ja także zostałem zaskoczony tak szybkim pojawieniem się auta , miał być do odbioru pod koniec marca a jest już u dealera, oczywiście papiery będą później, swoją drogą to zastanawia mnie fakt tak szybkiego pojawienia się aut z rocznika 2011, ciekawy jestem kiedy zaczęli je składać? chyba że jest to mały "hokus - pokus" ze zmianą numeru vin, oj nie chciałbym! A jak to było w ubiegłym roku? czy ktoś odbierał QQ na początku 2010? Jest też mały minusik tak szybkiego pojawienia się auta, niewielki na tę chwilę wybór opon zimowych... ( a w marcu mogło być już po zimie... ) Pozdrawiam RobertB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert k Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Witam! ja także zostałem zaskoczony tak szybkim pojawieniem się auta , miał być do odbioru pod koniec marca a jest już u dealera, oczywiście papiery będą później, swoją drogą to zastanawia mnie fakt tak szybkiego pojawienia się aut z rocznika 2011, ciekawy jestem kiedy zaczęli je składać? chyba że jest to mały "hokus - pokus" ze zmianą numeru vin, oj nie chciałbym! A jak to było w ubiegłym roku? czy ktoś odbierał QQ na początku 2010? Jest też mały minusik tak szybkiego pojawienia się auta, niewielki na tę chwilę wybór opon zimowych... ( a w marcu mogło być już po zimie... ) Pozdrawiam RobertB. Witam i ja dzisiaj odebrałem telefon z salonu w Chorzowie.Auto stoi już na placu, też miał być pod koniec marca a tu niespodzianka.Teraz mam problem co z oponami bo zima jeszcze za oknem a budżet nie pozwala na niespodziewany zakup zimówek .Wiec muszę odczekać przynajmniej do końca lutego . Jest jeszcze jedno ale te nieszczęsne światła do jazdy dziennej . Miałem nadzieję, że auto będzie wyprodukowane w lutym lub później i wierzyłem w to, że i w QQ będą montowane http://moto.onet.pl/1634617,1,ue-nowy-rok-nowe-obowiazkowe-wyposazenie,artykul.html i może to było powodem tak szybkiej produkcji naszych QQ . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubik77 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 (edytowane) Jest jeszcze jedno ale te nieszczęsne światła do jazdy dziennej . Miałem nadzieję, że auto będzie wyprodukowane w lutym lub później i wierzyłem w to, że i w QQ będą montowane http://moto.onet.pl/1634617,1,ue-nowy-rok-nowe-obowiazkowe-wyposazenie,artykul.html i może to było powodem tak szybkiej produkcji naszych QQ . Już w teamcie o światłach dziennych http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/66608-dzienne-swiatla-led/page__st__220 pisaliśmy że słowem klucz jest homologacja nowego modelu a nie produkcja starego/nowego auta. Więc czy to styczeń czy luty ... marzec ... kwiecień to jak nie było tak nie będzie w QQ świateł do jazdy dziennej. Więc się nie musisz tym faktem przejomać. Edytowane 31 Stycznia 2011 przez dubik77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi