Emjot Opublikowano 1 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 (edytowane) Z tego co pamietam, to przekaźniki od lusterek znajdują się pod przednim zderzakiem po prawej stronie (przynajmniej w wersji po liftowej z 2018). Gdzieś pod lampą. Ciekawe położenie swoją drogą. Może się tam dostała woda bo jedyna ochrona to nadkole. Ale raczej bez zdemontowania zderzaka i lampy do nich się nie dostaniesz. Edytowane 1 Stycznia 2020 przez Emjot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzeriusz Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Z tego co pamietam, to przekaźniki od lusterek znajdują się pod przednim zderzakiem po prawej stronie (przynajmniej w wersji po liftowej z 2018). Gdzieś pod lampą. Ciekawe położenie swoją drogą. Może się tam dostała woda bo jedyna ochrona to nadkole. Ale raczej bez zdemontowania zderzaka i lampy do nich się nie dostaniesz.Tak jak kolega pisze. Czarna skrzynka między zbiornikiem na płyn do spryskiwaczy, a lampą. Są dwa przekaźniki odpowiadające za lusterka. Jutro podeśle fotkę bo mam akurat jednego rozebranego Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzeriusz Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Dokładnie jest umiejscowiona za zbiorniczkiem płynu do spryskiwaczy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stafa Opublikowano 9 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 Dzięki ślicznej sprawdzę dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stafa Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Panowie właśnie wróciłem od elektryka. Zajrzeliśmy do tej czarnej skrzynki. Okazało się że jest tam tylko jeden przekaźnik który odpowiada tylko za sygnał dźwiękowy(klakson). Tak że nadal jestem w czarnej d....... ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emjot Opublikowano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Skrzynka po lewej czy prawej stronie samochodu (Stojąc za samochodem)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzeriusz Opublikowano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Panowie właśnie wróciłem od elektryka. Zajrzeliśmy do tej czarnej skrzynki. Okazało się że jest tam tylko jeden przekaźnik który odpowiada tylko za sygnał dźwiękowy(klakson). Tak że nadal jestem w czarnej d....... ieDziwne. Bo w tej skrzynce są 3 przekaźniki. 2 skrajne od lusterek i środkowy od spryskiwaczy ksenonów (o ile występują w wyposażeniu) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stafa Opublikowano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 (edytowane) Skrzynka po prawej stronie (stojąc za samochodem) jeden przekaźnik tylko od sygnału dzwiękowego Edytowane 13 Stycznia 2020 przez Stafa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stafa Opublikowano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 7 godzin temu, Dzeriusz napisał: Dziwne. Bo w tej skrzynce są 3 przekaźniki. 2 skrajne od lusterek i środkowy od spryskiwaczy ksenonów (o ile występują w wyposażeniu) Nie ma spryskieaczy ksenonów Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stafa Opublikowano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Nie posiadam spryskieaczy ksenonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzeriusz Opublikowano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Dobra powaliło mi się z poliftem. W przed lifcie ta skrzynka nie jest opisana na dekielku. Bezpiecznik 22, przekaźnik R4 po lewej stronie deski. Sprawdzić na krótko czy się składają, później czy dochodzi prąd. Niemożliwe, że wszystko jest ok i nie chodzi. Tym bardziej że w nissanach to się często nie psuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stafa Opublikowano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Sprawdzę dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stafa Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Tak wygląda u mnie lewa strona gdzie są te przekazniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybkicus Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 9 hours ago, Stafa said: Tak wygląda u mnie lewa strona gdzie są te przekazniki kolego to są bezpieczniki nie dopatrzyłem się żadnego przekaźnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stafa Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 (edytowane) Ja szukam tych przekaźników (R1 R2 R3 R4)ze schematu który przesłał mi Dzeriusz bo u mnie po lewej i prawej stronie deski ich nie ma i za groma nie wiem gdzie dokładnie są one umiejscowione a zdjęcie wstawiłem do wglądu Edytowane 15 Stycznia 2020 przez Stafa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 W najnowszym QQ szyby są z pilota, nie działają na przycisk na drzwiach ale pilot jest wystarczający. Szkoda, że w X tego nie ma ;/ Ehh japońce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emjot Opublikowano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 W dniu 15.01.2020 o 08:30, Stafa napisał: Tak wygląda u mnie lewa strona gdzie są te przekazniki Chyba głębiej pod deską po lewej stronie. Nie wiem czy nie trzeba zdemontować tych dolnych plastików od konsoli po lewej stronie ale najpierw zajrzyj pod konsole od spodu (głowa na dywaniku). Ja robiłem u siebie elektrykę ale mam wersje po lifcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 On 1/13/2020 at 8:13 AM, Stafa said: Skrzynka po prawej stronie (stojąc za samochodem) jeden przekaźnik tylko od sygnału dzwiękowego Tak tylko informacyjnie. Lewa strona samochodu to jest strona kierowcy. Kierowca siedzi po lewej stronie samochodu - zeby nie nadawac wlasnych okreslen to moze trzymajcie sie okreslen konstrukcyjnych / projektowych... Lewa strona - kierowca tam siedzi i nie ma, ze patrze tylem a stoje przodem do bagaznika ale lekko obrocony ... itp.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stafa Opublikowano 17 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zajżałem dzisiaj pod deskę z lewej i prawej strony (tak dla pewności) i przekaźników brak pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 (edytowane) Mam taką instrukcję dla Rouge ale moze ma podobnie jak T32? mir.pdf Edytowane 19 Stycznia 2020 przez JackSet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stafa Opublikowano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 W dniu 31.12.2019 o 16:32, gkowal napisał: Czy samochód miał dodatkowe wyposażenie, tzn. moduł domykający okna i składający lusterka po załączeniu alarmu? Jeśli tak to może padły te dodatkowe moduły o których dowiesz się więcej we wcześniejszych postach tego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stafa Opublikowano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Witam. Wczoraj wreszcie uporaliśmy się z tymi lusterkami. Wystarczył zwykły miernik chwila cierpliwości i odrobina pojęcia. Powodem awarji był pęknięty kabelek w wiązce w drzwiach i tyle. Kosztowało mnie to 1litr Finlandii i oczywiście czteropak piwka (albo dwa) na koniec. A dzisiaj jest radość powiązana z bólem głowy. Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za cenne rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzeriusz Opublikowano 22 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Witam. Wczoraj wreszcie uporaliśmy się z tymi lusterkami. Wystarczył zwykły miernik chwila cierpliwości i odrobina pojęcia. Powodem awarji był pęknięty kabelek w wiązce w drzwiach i tyle. Kosztowało mnie to 1litr Finlandii i oczywiście czteropak piwka (albo dwa) na koniec. A dzisiaj jest radość powiązana z bólem głowy. Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za cenne rady Czyli tak jak radziłem . To elektryk widzę, że się nie popisał, a podobno ci wszystko mierzyłWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Jak to możliwe, że w świeżym aucie pęka przewód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stafa Opublikowano 27 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 Oszczędności na materiałach. Przewody grubości nitki i co najlepsze z takiego materiału że zwykłe lutowanie nie wchodzi w rachubę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi