Alladyn Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Witam mam mały problem ponieważ od jakiegoś czasu skrzypi mi coś koło prawego przedniego koła i nie mam pojecia co to moze być na moj słuch to jak by jakas guma o cos ocierała moze to górny wachacz i te jego gumy co ma. Najpierw skrzypiało w prawym kole ale wpuścilem tam WD-40 i przez jakis czas był spokój ale znów od jakiegos miesiąca skrzypi a od kilku dni juz tez w drugim kole.Pomóżcie bo to skrzypanie juz mnie denerwuje a nw co zrobić bo WD 40 juz nie pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 najczęściej to wachacz górny do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alladyn Opublikowano 25 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 (edytowane) a nie da rady tej samej gumy wymienić co w srodku wachacza jest czy jakos tak ? Edytowane 25 Stycznia 2017 przez Alladyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Tu niestety obrazki wyparowały http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/72329-p10-p11regeneracja-wahacza-gornego-instrukcja-obrazkowa/ http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/61940-p11-skrzypienie-w-zawieszeniu-p11/ http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/66192-p11-grny-wahacz-poliuretan/ Rada - nie ma co bawić się w wymiany samych tulei. Lepiej kupić nowy wahacz dobrej marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 rzecz nieopłacalna i jeśli zadziała to krótko, szkoda roboty najlepiej wymienić cały wachacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alladyn Opublikowano 25 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 dobrej czyli jakiej ? a czy jeżeli bedzie dalej tak piszczeć to cos sie moze stać gorszego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Lemforder lub SRL Ja nigdy nie czekałam z tym , to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 dobrej czyli jakiej ? a czy jeżeli bedzie dalej tak piszczeć to cos sie moze stać gorszego ? np. lemforder lub 555, trochę można pojeździć jeśli wytrzymasz słuchowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Nie wiem czy 555 są jeszcze dostępne do Primer? Chyba nie... Aaaa... I trzeba uważać, aby nie trafić na podróbki Lemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alladyn Opublikowano 25 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 czyli koszt na obie strony ok 180 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 czyli koszt na obie strony ok 180 zł w tej cenie to chyba jakieś tanie zamienniki, bo np. lemforder to ok. 140-150 zł za stonę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Kup sobie SRL dłużej wytrzymaja niż lemforder testowałem dużo wahaczy i SRL są najtrwalsze , przegieg na nich ponad 50 kkm i powstał dopiero mały luz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 ale kiedy skrzypi, na dołkach? tam masz stabilizator z tyłu i pewnie gumki do wymiany za góra 10-20zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wal.st Opublikowano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Przez 12 lat wymieniałem kilkukrotnie górne wahacze. Z marek to :Febi ,555 , Lemforder . Praktycznie zawsze skrzypienie oznaczało nadmierny luz i konieczność wymiany. Trochę można na tym pojeździć, ale cierpi na tym ucho i pozostałe części zawieszenia. W P 10 w tylnym zawieszeniu padają łączniki stabilizatora, co łatwo zdiagnozować po głuchych stukach pojawiających się podczas jazdy na nierównościach. Wahacze po wymianie wytrzymywały przeciętnie 50-60 tyś. km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojt_mk.. Opublikowano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Kup SRL on jest na łożyskach a nie na tulejach met-gumowych przetestowałem i polecam. Cena niższa niż 555 czy lemfonder a jakościowo lepszy ja dawałem ok 130 zł z dwa lata temu. Nie wybija się. Nie będziesz żałował. Wysłane z mojego Vienna przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alladyn Opublikowano 29 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 a czy to piszczenie może wystepować w jakiejś innej czesci samochodu np amortyzator lub cos innego czy to raczej bedzie pewne prawie na 100 % że to wachacz górny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 pobujaj autkiem naciskając lekko maskę od góry w okolicy prawego przedniego koła i posłuchaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alladyn Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 (edytowane) naciskam i słuchac skrzypienie takie jak podczas jazdy Edytowane 30 Stycznia 2017 przez Alladyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 to wg mnie na 99% wachacz górny do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alladyn Opublikowano 31 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 wczoraj byłem na myjnii umyłem samochod i nadkola tez i dzis sporo mniej skrzypi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 to tylko chwilowo, po porządnym deszczu i kałużach (nie zimą) jest podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi