buba1982 Opublikowano 28 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Wczoraj odebrałem samochód, po 3 dniach, z blacharni PGD w Katowicach. Powodem reklamacji było spasowanie prawych, przednich drzwi oraz (przede wszystkim) tylnej klapy - względem tylnych lamp - ni jak się nie schodzą z prawej strony. O ile drzwi są już w porządku, o tyle klapa nadal patrzy, z każdej strony inaczej w stosunku do lamp - z lewej nawet się linie schodzą, z prawej nie za bardzo. Pan Szef wziął mnie na blacharnie i pokazywał mi różne Kaszki i faktycznie, średnio się linie lamp z klapy z tymi w nadkolu schodzą. Ale mnie to trochę męczy. A nawet bardzo i chce to wyprostować. Tylko zastanawiam się jak, skoro serwis tego w pierwszym podejściu nie opanował. Jak jest u Was, możecie sprawdzić? - podobno ogólnie QQ J11, w szczególności po FL są kiepsko spasowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 28 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Kolego Ciebie nie powinno obchodzić jak to jest w innych kaśkach tyko masz żądać wyprostowania tej klapy aby była prosto założona. Skoro Pan z PGD tego nie potrafi zrobić to napisz do nich aby wyjaśnili Ci na piśmie dlaczego nie sa w stanie tego wyprostować oraz czy jest to wada fabryczna skoro powołują się że inne kaski tez tak mają plus o informację gdzie masz się zwrócić aby wada została usunięta. Słowa są nie wiele warte a pismo już pozostawia ślad. Jak będziesz potrzebować pomocy to pisz PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1982 Opublikowano 30 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 W dniu 7.03.2019 o 23:51, RAMA napisał: Tak. O to mi wtedy chodziło. Powierzchnia prostopadła do felgi nie rzuca się tak w oczy jak ta równoległa jeżeli jest w kolorze lisa Dzisiaj, przy okazji przerzucania kół, pozbyłem się rudej. Zobaczymy na jak długo to wystarczy... Oby do przyszłej wiosny ;-) Teraz jeszcze trzeba koła umyć :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 30 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Kurcze , dziś miałem ciepło.Już kiedyś wspominałem że klawisze u mnie albo nie kontaktują ale za mało je targam.Czy u was wystarczy " tyknąć " dziwignię ręcznego i się zaciąga ?.U mnie jest to losowo.Raz leciutko i od razu chwyta, raz wcale dopiero za trzecim pociągnięciem.Dziś łapałem samochód bo nie spojrzałem czy świeci czerwona lampka ręcznego. Mój błąd . ( Wysiadałem na moment na zapalonym silniku ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 30 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Wystarczy "tyknąć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Koledzy pytanie może ktoś się orientuje: Jaka jest przepuszczalność światła fabrycznie przyciemnianych szyb w QQ, czy to jest 35% czy 20%?Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Hmm maks to 75 pr wg dopuszczalności do ruchu.We fiacie miałem 73.Tu bym powiedział że ponad 50pr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Czyli szybom w QQ bliżej do folii 35%?Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 We fiacie miałem ciemno fabrycznie.Obecnie są bardziej przejrzyste. Ale jak powiadam to moje odczucia gdy kupowałem samochód. To mi się od razu rzuciło w oczy.A na fiacie miałem kontrolę drogową kiedyś i nawet szyby sprawdzali nadgorliwi. Z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Kolego ale teraz w QQ masz fabryczne?Lepsze odczucia w fiacie czy teraz?Czy widać zawartość bagażnika jakby zdjęło się półeczke?Ja w Avensisie mialem fabryczne ok 20% , ale był inny kolor lakieru - szary.Teraz chcę przyciemnic w QQ biała perła, ale nie wiem czy zamiast folii 20% nie dać 35%? Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 @2pac ja założyłem najciemniejszą jaka była dostępna, Takie ma parametry: Transmisja światła widzialnego 4,0% Odbicie światła widzialnego 3,0% Transmisja promieni słonecznych 41,0% Odbicie promieni słonecznych 5,0% Absorbcja promieni słonecznych 54,0% Transmisja promieni UV 1,0% Redukcja blasku 96,0% Emisyjność 0,89 Całkowita redukcja promieni słonecznych 43% Półki tylnej nie posiadam. Jak się w słoneczny dzień dobrze przykleisz do szyby to można dojrzeć że coś jest w bagażniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 DziękiWysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joys Opublikowano 13 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Mrugajace kontrolki podczas próby odpalenia i no key detected, czy to jest objaw naszych wadliwych akumulatorów? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 13 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Choinka na zegarach i zero reakcji, najprawdopodobniej akumulator.Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joys Opublikowano 13 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Choinka na zegarach i zero reakcji, najprawdopodobniej akumulator.Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu TapatalkaTak właśnie myślałem, całe szczęście po chwili ładowania przez kable, kaszka odpaliła. Dzięki za podpowiedź Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1982 Opublikowano 28 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Koledzy, posiada ktoś Tytan DS512, Tytan DS612 lub IGLA2000? Może ktoś podzielić się opiniami i spostrzeżeniami? - na forum lub priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 Czy u was w obecnych temperaturach wentylator klimy słychać?Stoke na skrzyżowaniu i w pługach aż chce wyskoczyć, w naszym SX IE wiata się i wyłącza. A w qq jakby go nie było.Przy 30 st wydajne mi się że powinien się trochę napracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joys Opublikowano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 U mnie słychać go ale jak się stoi na zewnątrz, w środku nic a nicWysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 To ja się muszę mocno wsłuchać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacoob Opublikowano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 23 minuty temu, Brzyk napisał: Czy u was w obecnych temperaturach wentylator klimy słychać? U mnie też tylko jak się stoi na zewnątrz to go słyszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekpl Opublikowano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 (edytowane) Dziwny odgłos z bagaznika na np. zjazdach z kraweznia. Jak by plaskik o platik. Najpierw myslalem ze to rejestracja ta obudowa. Ale uszczelnilem i dalej jest taki dziwny dźwięk czasem. Na dziurach raczej nie wystepuje. Bardziej poprzeczne przeszkody. Jechalem nawet w bagazniku ale nie zlokalizowalem. Ale chyba gdzies okolice klapy.. help bo nie ogarniam, mial ktos cos takiego. Edytowane 23 Czerwca 2019 przez klimekpl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekpl Opublikowano 24 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Wywalczenie wszystkiego z bagażnika do zera tez nic nie dało. Moze to w klapie gdzies pod plastikową osłoną sie np cos z wycieraczki poluzowalo. Jak te zaczepy plastikowe sie sciaga aby nie urwać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Musisz odkręcić śrubkę w uchwycie,wyjąć kołki ,te obok zamka,a następnie po prostu wyszarpać,podważyć obudowę.Kołki są takie same jak w tapicerce drzwi,jest ciepło więc powinny bez problemu wyskoczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qaszkiet Opublikowano 24 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Witam; Czy ktoś demontował może gniazdo zapalniczki (przednie - nie w schowku). Jeżeli tak, to proszę o wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 A co się stało??? Osobiście nie demontowałem,ale chyba bez zdjęcia tunelu nie obejdzie się, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi