EmPe Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Tu można sobie szybciutko porównać opcje w wersjach :NOWY NISSAN QASHQAI.PDF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 J11 Tekna + to cena mniej wiecej T32 N-Connecta .. ale fakt J11 strasznie ciasny jest... T32 to nadmuchany J11, ale to jego plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dezet Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 (edytowane) X-Trail ma dla mnie jeden podstawowy minus. To wielkość. Pewnie wielu z Was zacznie pukać się w czoło, jednak ja mam bardzo ciasny parking z wąskimi miejscówkami i akurat QQ to wg. mnie optimum. Poza tym dwóch dorosłych + jedno dziecko, myślę że QQ wystarczy. Jedyny minus jaki dostrzegam w QQ to trochę mniejszy bagażnik od tego który mam obecnie. A moja połowica nie ma żadnych problemów z zapełnieniem bagażem dowolnej przestrzeni Edytowane 5 Kwietnia 2018 przez Dezet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 X-Trail ma dla mnie jeden podstawowy minus. To wielkość. Pewnie wielu z Was zacznie pukać się w czoło, jednak ja mam bardzo ciasny parking z wąskimi miejscówkami i akurat QQ to wg. mnie optimum. Poza tym dwóch dorosłych + jedno dziecko, myślę że QQ wystarczy. Jedyny minus jaki dostrzegam w QQ to trochę mniejszy bagażnik od tego który mam obecnie. A moja połowica nie ma żadnych problemów z zapełnieniem bagażem dowolnej przestrzeni W pełni się zgadzam i chociaż X bardziej mi się podobał to ze względu że auto używa tylko żona jej wybór padł na QQ. Akurat w tym przypadku wielkość nie miała znaczeni Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 pamiętam jak było u mnie - znaczenie miał KOLOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Mialem ten sam dylemat z X jak zmienialem z QQ 2007. Ale jednak jak przejechalem sie w salonie nowym Q i nowym X dylematu juz nie bylo. Roznica w cenie z tym samym silnikiem i wyposazeniem to "raptem" 10 tys. było w 2015 a teraz doceniam bagaznik. Wyjazd we 4 na żagle w końcu nie stanowi problemu z zapakowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qashtan1.2 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Czy ktoś może wie od czego są dwie puszki z osprzętem elektrycznym w komorze silnika przy lewym błotniku? Potrzebuję się podłączyć do "+" po stacyjce i nie wiem czy mogę skorzystać z przewodu w jednej z puszek, tej która jest wyżej umiejscowiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackpazner Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Myślałem, że wymiana opon to dla ASO prosta sprawa. Pytanie co zepsuli mi w ASO wymieniając opony? Wymienili opony na letnie fabryczne Continentale 19" i samochód ściąga na prawo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 eee by musieli rzucic nim z podnośnika. Zmieniła się geometria? musiałby rurą - dźwignią odblokować śruby.mocno. Wyważenie, krzywo założona powinna " bić " a nie ściągać. Albo mosz mało luftu. Ale wtedy by piszczały czujniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Czyli zrobili gorzej niż jakby samemu sobie wymienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 wiesz a pytasz:) a poważnie - jesteśmy strasznie nakręceni że aso robi źle. Ja zresztą też. Bo od 3 tyg czekam na odpowiedź dlaczego źle słychać w zestawie głośnomówiącym. I nie wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackpazner Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 (edytowane) Po wymianie opon sprawdziłem ciśnienie i w ASO wbili 2.6 przód i 2.5 tył... musiałem upuścić na stacji. Jestem umówiony na poniedziałek do serwisu, zobaczymy co wynajdą. Boję się na przegląd do ASO jechać czy ogólnie na naprawy gwarancyjne Opony były oznaczone tj. ich wcześniejsze miejsce, są to opony kierunkowe, gdyby np. pomylili i założyli oponę która wcześniej była na przodzie na tył to jest szansa, że może dlatego ściąga? @Brzyk - co do tego, że ASO robi źle, wczoraj byłem z reklamacją, kierownik serwisu musiał się przejechać żeby stwierdzić, że faktycznie ściąga i teraz uwaga co się dowiedziałem -> 1. "a wie pan to, że ściąga to nie wpływa na bezpieczeństwo" - musiałem wyprowadzić pana kierownika z błędu 2. "możemy spróbować przełożyć opony, będzie trzeba prawdopodobnie programować czujniki" - i tu również musiałem pana wyprowadzić z błędu... raz, że są to opony kierunkowe i nie można ich zamieniać miejscami jak się chce a dwa, że czujników nie trzeba programować... Ręce opadają. Edytowane 20 Kwietnia 2018 przez blackpazner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camel Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 może Ci zdeformowali oponę tylko to raczej może powstać przy nieumiejętnym ściąganiu aniżeli zakładaniu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Opony były oznaczone tj. ich wcześniejsze miejsce, są to opony kierunkowe, gdyby np. pomylili i założyli oponę która wcześniej była na przodzie na tył to jest szansa, że może dlatego ściąga? Nie mówię że to napewno to ale jest jakiś procent że może być to przyczyną właśnie. Jeśli zamienili opony i dali tylne na przód i ściąga to jest podstawa do sprawdzenia zbieżności. Te które były na przodzie mogły się do złej zbieżności dopasować i nie odczuwałeś ściągania a gdy założone zostały nowe, w sensie że inne jak te które były, musi upłynąć trochę czasu by te również się dopasowały a wówczas przestanie ściągać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 (edytowane) 5 minut roboty i juz jest logicznie...nie można tak od razu w fabryce? (chodzi o to, żeby przyciski były w jednym rzędzie obok siebie..) Edytowane 23 Kwietnia 2018 przez Pavllo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Po 2 tys opony się jeszcze nie ułożyły żeby ściągały na bok. A co do przycisków. Może to zamierzone . Abyś w czasie jazdy nie patrząc nie wyłączył sobie czujnika pasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmPe Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 5 minut roboty i juz jest logicznie...nie można tak od razu w fabryce? (chodzi o to, żeby przyciski były w jednym rzędzie obok siebie..) A jak je bezboleśnie "wydłubać" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 A jak je bezboleśnie "wydłubać" ? absolutnie nie dłubać - odkręcasz dwie śruby po klapkami do otwierania maski i wlewu paliwa. odciągasz cały plastik/obudowę i masz swobodny dostep do paneli przycisków, które są przykręcone do tej obudowy- odkręcasz je i potem bez problemu podważając przyciski się je wyjmuje i zamienia miejscami (trzeba odłączyć od nich wtyczki) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmPe Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 absolutnie nie dłubać - odkręcasz dwie śruby po klapkami do otwierania maski i wlewu paliwa. odciągasz cały plastik/obudowę i masz swobodny dostep do paneli przycisków, które są przykręcone do tej obudowy- odkręcasz je i potem bez problemu podważając przyciski się je wyjmuje i zamienia miejscami (trzeba odłączyć od nich wtyczki) Dzięki za info, pytam bo przymierzam się do założenia w którymś z tych wolnych miejsc przycisku do otwierania bram wjazdowej i garażowej. A tym "dłubaniem" to żarcik był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Jak Ci się to uda to pokaż fotki i podziel się info... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackpazner Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Oddałem dzisiaj na serwis w sprawie ściągania na prawo, jutro samochód ma być do obioru. Dostałem na czas naprawy QQ po FL, wolę swojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Ja też ostatnio jeździłem poliftem. Przy kupnie kierownica m8 się bardziej podobała. Pojezdzilem i widzę że dla mnie bardziej praktyczna jest stara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Dlaczego sprzed FL bardziej pasuje?. Ja mialem odwrotnie. FL wydawal mi sie jednak bardziej dopracowany. Moje odczucie jednak dotyczy 30 dniowego uzywania wersji z 2015 i 2 dniowego po FL. Co do kierownicy a scislej uzywania przyciskow to sie zgodze. Nowa tez mi nie lezy ale pewnie to kwestia przyzwyczajenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackpazner Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 @JackSet Wygląd po FL mi nie pasuje, nowy przód wygląda dla mnie jak renault, dlatego spieszyłem się z zakupem aby wyrwać jeszcze starą wersję (kwestia gustu oczywiście) Kierownica wolę starą ale to pewnie tak jak piszesz kwestia przyzwyczajenia. W starej wersji czasami przyciski na kierownicy wpadają w drgania i wydają jakieś dziwne dźwięki ale nie przeszkadza mi to specjalnie. Fotele wg. mnie są trochę wygodniejsze w nowym QQ. Co do wyciszenia podobno w nowym jest z tym lepiej natomiast jedyne co zauważyłem przez te kilka km to, że jest ciszej od tylnych kół. Wydaje mi się natomiast, że silnik chodzi głośniej niż u mnie przed FL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 5 minut roboty i juz jest logicznie...nie można tak od razu w fabryce? (chodzi o to, żeby przyciski były w jednym rzędzie obok siebie..) A to ma jakieś większe znaczenie? Ile razy korzystałeś z tych przycisków?.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi