MatrixN Opublikowano 6 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Witam i proszę o pomoc, mam Murano Z50 USA 2005r niedawno zrobiłem kapitalny remont głowic oraz instalacji gazowej. Po remoncie autko jeździło OK na benzynie, następnie zrobiłem remont inst. gaz., gazownik powiedział że trzeba jeszcze raz zrobić diagnostykę silnika po jego naprawie bo nie dogrzewa dołem prawdopodobnie termostat (wskaźnik temp. w połowie, ogrzewanie działa bez zarzutów), i po przejechaniu około 1000 km zaczęły się problemy. Samochód zaczął bardzo dużo palić ( na 150km spalił 45l gazu) i przy tym nie ma czym jechać, brak mocy, auto ledwie przyśpiesza a maksymalna prędkość to 120 km/h. Podobnie działo się przed remontem. Po podpięciu przyczepy samochód jechał max 100km/h i był jak muł. Może ktoś z was wie co się dzieje i co należy naprawić? Będę wdzięczny za przydatne informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmurano Opublikowano 6 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Masz wersje europejską, czy amerykańską ? Napęd 4x4 czy 2wd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatrixN Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 masz wersje europejska czy amerykanska ?naped na 4x4 czy 2wd? najlepiej napisz na maciek2011@autograf.pl on ma pojecie o skrzyniach cvt i jest z Warszawy USA , 4x4 włączane elektronicznie, ten co mi sprzedawał mówił że to nie jest typowy napęd 4x4, na klapie nie ma znaczka 4x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmurano Opublikowano 6 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Witam Jesli wejdzie wam skrzynia w tryb awaryjny to wcale nie trzeba wyrzucac 5000 PLN tak jak wiekszosc warsztatow krzyczy i nabja nas w butelke a sobie kase podaje namiar na goscia ktory potrafi rozwiazac problem jesli auto zachowywalo sie tak jak moje czyli jak byl zimy to zmianial tylko biegoi do 3 a pozniej jak sie rzgrzal to zmienial biegi wyzsze ale na wysokich obrotach i do tego szumial tak od 4 biegu jak by kulki metalowe by sie meiszaly w skrzyni i do tego nie pokazywal biegu N i P reszte pokazywal juz myslalem ze bede w plecy 8000 pln a tu udalo sie za 1200 PLN zl zalatwic temat pisze jakie byly moje objawy powyzej i do tego wyrzucalo bledy na komputerze nastepujace P0840 p0845 0744 0826 1778 czy tak sie zachowuje jak moj jak tu pisze ? i jescze jedno czy zalacza naped na 4x4 ? kreci kola z przodu i z tylu bo wcale nie znaczy ze dziala jak wlaczysz elektronicznicznie bo ja tez tak mialem a wcale nie ciagna na 4 lapy choc wlaczal na tablicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatrixN Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Nie podłanczałem kompa, bo dzwoniłem po warsztatach i pytałem czy mają program do Murano do diagnostyki skrzyni i niestety nikt w Nysie takiego nie ma. Jak wrzucam N, P, D wszysko pokazuje na wyświetlaczu nie wiem czy działa 4x4 bo nie wiem jak samemu to sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 a dlaczego obstawiacie skrzynię?? może kwestia mieszanki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatrixN Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Ja też zastanawiałem się nad przepływką, jutro będę miał nową to założę ale nie wiem czy trzeba się potem podpinać do kompa, czy wystarczy sama wymiana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 zakręcił bym na początek butlę od gazu i po przełączeniu na PB sprawdził czy coś się zmieniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatrixN Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 W trakcie ostatniej jazdy wyłączałem gaz włącznikiem i na benzynie było bez różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 dlatego lepiej zakręcić butlę bo w układzie wbrew pozorą jest dość dużo gazu, podłączałeś scaner?? aby sprawdzić sondy i korekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatrixN Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Jaki scaner i jakie sondy i korekty? Nie znam się na tym.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo2104 Opublikowano 1 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Witam. Pytanie do Michamurano. Mam podobny problem ale jak wyjadę na trasę znaczyna wlasnie grzechotac w skrzyni. Po przejechaniu 30km z prędkością 140-160 kmh samochód zwalnia do 120 i nie można przyspieszyć. Brak reakcji padalu od gazu... Jak rozwiązałes problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi