budzik3b Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Witam mam problem w mojej Primera p11 99r po lift 1.8 b +lpg . Otóż od jakiego czasu mam problem z obrotami na zimnym silniku podczas zmiany biegów gdy wciskam sprzego obrotomierz podskakuje o 200 300 obrotów w górę . Przez chwilę było też tak ze puscilem gaz a samochód dalej jechał normal jak bym trzymał gaz przez dwie trzy sekundy . Po przejechaniu ok 20km i rozgdzaniu się silnika problem prawie ustaje lub jest niewczuwalny. Na gazie jak i benzynie jest to samo. Linka od gazu chodzi luzno raczej sie nie zacina. Proszę o pomoc co to może być ? Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukee84 Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 może należałoby sprawdzić/podmienić przepływomierz. nie kojarzę jakie są prawidłowe wartości. poszukaj jakiegoś innego użytkownika p11 1800 i spróbujcie podmienić przepływkę poza tymi objawami jest ok. ?? auto nie zamula ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buldog Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Podepnę się tutaj , żeby kolejnego tematu nie zakładać. Mam teraz taki problem z P11 1,8 (z lpg) Jak zrobiło się cieplej na zewnątrz autko odpala od strzała ale po 1-2s gaśnie. Kolejne zakręcenie rozrusznikiem (tym razem trzeba dłużej) i znowu zapali i zgaśnie- dodanie gazu przy kręceniu pomaga (utrzymanie kilka sekund na wyższych obrotach i silinik już nie gaśnie) po prostu muszę odpalać z lekko wciśniętym gazem. jak pochodzi 5-10 s na wyższych obrotach wszystko jest później OK. (Gdy jest zimno na zewnątrz tego objawu nie ma). Podpowiedzcie kochani od czego zaczynać (brudna przepustnica?/coś z silnikiem krokowym?/ przepływomierz? ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.