Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

primera 1,9 dci deska rozdzielcza

marekp3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam klubowiczów

w mojej primerce nie świecą się kontrolki wszystkie na desce rozdzielczej ,rozrusznik nie kręci ,klapa tylna nie otwiera się co to może być ? silnik na popych pali bez problemów ,światła są ..I czy na klemie plus są bezpieczniki ?

czy ktoś z kolegów może  coś wiedzieć lub powiedzieć od czego zacząć ..

sprawdź masy między akumulatorem a silnikiem i nadwoziem.

sprawdź masy między akumulatorem a silnikiem i nadwoziem.

witam sprawdziłem oki ..ale znalazłem przyczynę kable plusowy przetarty i robił zwarcie i wywalił mi bezpiecznik przy klemie zrobiłem izolację ale praoblem jest z tym bezpiecznikiem czy muszę kupić całą klemę ? czy bezpiecznik jest wymienialny ?

jest wymienialny ale jako zespół, występuje w katalogu pod tym numerem 2438079916

jest wymienialny ale jako zespół, występuje w katalogu pod tym numerem 2438079916

super cieszę się że wymienialny ..kolego szukam go w necie nie mogę go znaleść ..może pomożesz mi jakimś linkiem ..

jeżeli chodzi o nowe to raczej tylko serwis, co do używek to np. http://allegro.pl/klema-plusowa-plus-nissan-primera-p12-1-9-dci-i6236903822.html

super kolego baaaardzo dziękuję zastanawiam się jak ja tego nie widziałem:) przeglądałem wszystkie strony tego typu ...zastanawiam się czy go nie z lutować ...

pozdrawiam

Wszystko możesz, to twój samochód, ale niestety ryzykujesz po takim zabiegu spaleniem elektroniki albo całego samochodu, już lepiej będzie jak wlutujesz tam chociażby coś takiego http://img.bazarek.pl/274685/16107/3670560/150755564950cb48f96d5b2.jpg oczywiście o odpowiedniej mocy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...