Gość pazi Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 Witam! Może to pytanie jest dziwne ale czy jest możliwość schować antenę dachową w N14 ? Jest ona fabrycznie zamontowana, przynajmniej tak mi się wydaje... Pasuje umyć auto przed Wszystkimi Świętymi, ale nie mogę jej schować :? Proszę o szybką odpowiedź, bo przed 6 rano myjnia jest za 9,90 <joke> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowikg Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 jest to teleskopowa antena złożona chyba z 3 elementów i normalnie chowa sie do środka do słupka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raveland Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 antena jest na 2 teleskopach wystarczy ja mocno wcisnac ale tak zeby nie pogiac napewno sie schowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 1 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2005 Kolego podejrzewam, że u Ciebie jest ten problem co u mnie. Poprzedni właściciel miał samochód 8 lat i jak ją wyciągnął tak ją nigdy nie chował. I na dzień dzisiejszy jest tak "zażarta", że nie ma mowy o jej schowaniu. Mi udało się zrobić schowaną jedną części za sprawą odrdzewiacza i małego młotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pazi Opublikowano 1 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2005 A czy jest możliwość że jest ona elektrycznie wsuwana ?? Jeśli tak, to który przycisk odpowiada za wsunięcie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiu666 Opublikowano 1 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2005 moze tak być.... przycisku nie ma tylko kabelek przy radiu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pazi Opublikowano 1 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2005 A możesz jaśniej ? Radia w tej chwili nie mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowikg Opublikowano 1 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2005 Nie ma co gdybać zdejmij osłone ze słupka i jak trzeba to jeszcze mocowanie osłony przeciwsłonecznej i zajrzyj tam wszystko bedzie jasne. Antena jest mocowana do dachu za pomocą 2 srób od góry można ją wykręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 1 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2005 Skoro jest mocowana za pomoca dwoch srub do dachu to jak przez maly otworek w slupku moze zmiescic sie silnik do wyciagania anteny :?: Masz na 200% antene wysuwana recznie... popsikaj ja jakims smarowidelkim w spraju, rozuszaj ja i na bank sie schowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raveland Opublikowano 2 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2005 zawsze pozostaje uciecie anteny 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowikg Opublikowano 2 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2005 A wogóle to po jaką chol...ę jakaś antena na dachu? Czy nie lepiej wykożystać ogrzewanie tylnej szyby? Odpadają wszystkie kłopoty: - nie zardzewieje - nie trzeba chować - nie połamie się (najwyżej potłucze ) I na dodatek ma większa skuteczność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarros Opublikowano 2 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2005 A wogóle to po jaką chol...ę jakaś antena na dachu? Czy nie lepiej wykożystać ogrzewanie tylnej szyby? Odpadają wszystkie kłopoty:- nie zardzewieje - nie trzeba chować - nie połamie się (najwyżej potłucze ) I na dodatek ma większa skuteczność ogrzewani tylnej szyby??? mozna jasniej!! :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 3 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 moze tak być.... przycisku nie ma tylko kabelek przy radiu... Kolego nie potwierdzaj czegoś co jest nie prawdziwe. W żadnym Nissanie na świecie (w sumie to w samochodzie) nie ma anteny dachowej na dodatek w supku elektrycznej. Jak już jest w Nissanie to jest ona w błotniku bo nie wiem gdzie ten silnik byś chciał schować. Więc na 100% ona nie jest elektryczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość siecki Opublikowano 3 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 Witam. Miałem identyczny problem ponieważ moje autko stało przez jakiś czas w krzaczorach zanim przyjechało do kraju. Jak już ktoś stwierdził jest to antena chowana ręcznie. Nie ma sensu jej odkręcać bo niestety nie da się odłączyć kabla od anteny w bezdestrukcyjny sposób. Wystarczy polać miejsca składania anteny WD40 za pierwszym razem może nie puści ja spryskiwałem te miejsca przez kilka dni a potem przy użyciu młotka pomogłem się jej schować teraz jest lala. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowikg Opublikowano 3 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 ogrzewani tylnej szyby???mozna jasniej!! :? Pisałem o tym kiedyś http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...rzewanie+antena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pazi Opublikowano 5 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 Antena którą posiadam okazała się być chowaną ręcznie Po kilkunastu uderzeniach schowała się cała i ładnie się wysuwa teraz 8) Pozdrawiam Teraz tylko zostaje mi jedna śruba do odkręcenia w desce rozdzielczej, nie mogę jej odkręcić i chyba bez przewiercenia się nie obejdzie, nie mam już pomysłów... a chciałem wymienić sobie żaróweczki do zegarów :x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 5 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 Której śruby nie możesz odkręcić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pazi Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 Zdjęcie zapożyczone wybaczcie... Chodzi mi o tą śrubę na wysokości napisu "niebieskie podświetlenie"... wkręcane są od dołu... jest ich tam trzy i nie mogę odkręcić tej z prawej strony, jeden śrubokręt złamałem i dwa skrzywiłem... i ani drgnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowikg Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 musiało coś skorodować chyba (ale jak?). Tam są śróby wkręcone w metalowe blaszki u mnie ładnie to sie odkęca, trzeba podejść z krótkim śrobokrętem, jeśli będziesz to wiercił to współczuje. Tam nie ma tyle miejsca żeby podejść z jakąś większą wiertarką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pazi Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 Też się właśnie zastanawiam, nie ma możliwości żeby tam była korozja... próbowałem długim i krótkim... żadnym nie idzie, chyba bez spiłowania główki śruby się nie obejdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr0m Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 wiecie, czy da sie zmienic sama antene (ten aluminiowy fragment)?bez potrzeby jej zmieniania/wyciagania calej ze slupka? pozdrawiam http://www.nissanklub.pl/zrob_sam.php?pid=...id=3&tid=40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowikg Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 raczej nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czarq Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Przeczytaj post z lika http://www.nissanklub.pl/zrob_sam.php?pid=...1f4537688b3fc51 Możesz też przejrzeć tą stronę http://www.autocentrum.pl/nissanclub/serwis/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Czarq, skąd się urwałeś? ten post jest tak odległy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzesrock Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 tak wszyscy gadu gadu na temat tej anteny z ogrzewania znalazlem taki link do tego urzadzenia http://www.allegro.pl/item164651705_antena...kno_.html#photo i rozumiem ze antena dziala tylko w momencie jakjest wlaczone ogrzewanie szyby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi