Aldonella Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Witam szanownych użytkowników Juka Jestem w posiadaniu Nissana Juke od niedawna, w związku z tym liczę na pomoc w sprawie doboru koła dojazdowego. Zastanawiam się czy zamias zestawu naprawczego wejdzie tam dojazdówka 135/90/R16? Czy ktoś z Was posiada koło dojazdowe i w jakim rozmiarze? Muszę mieć koło zapasowe ponieważ wybieram się w daleką podróż. Nissan Juke 2014 po liftingu 1.2 DIG-T. Pozdrawiam Aldona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clawis Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Witam szanownych użytkowników Juka Jestem w posiadaniu Nissana Juke od niedawna, w związku z tym liczę na pomoc w sprawie doboru koła dojazdowego. Zastanawiam się czy zamias zestawu naprawczego wejdzie tam dojazdówka 135/90/R16? Czy ktoś z Was posiada koło dojazdowe i w jakim rozmiarze? Muszę mieć koło zapasowe ponieważ wybieram się w daleką podróż. Nissan Juke 2014 po liftingu 1.2 DIG-T. Pozdrawiam Aldona Jeśli mam pomóc. U mnie jest 145/90/R16.JUKE przed liftem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yonex Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 U siebie mam 135/90/R16 - oryginał od nowości - przykręcone we wnęce bagażnika plastikową nakrętką, na tym profilowana podkładka pod kuwetę. Oryginalne ogumienie 215/55/R17. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aldonella Opublikowano 15 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Dziękuję bardzo za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YATES Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Ja mam zimówki na felgach stalowych, a letnie na aluminiowych i jak jest zima to wsadzam tam koło z oponą letnią 215/55 R17 , a jak jest sezon letni to daję tam zimówke 205/55 R16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareckiX360 Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Ja mam zimówki na felgach stalowych, a letnie na aluminiowych i jak jest zima to wsadzam tam koło z oponą letnią 215/55 R17 , a jak jest sezon letni to daję tam zimówke 205/55 R16 Identyczny patent mam u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YATES Opublikowano 25 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Gorzej z wyjazdem wakacyjnym nad morze kiedy będzie potrzebny większy bagażnik to trzeba zaryzykować, wywalić koło i jechać z zestawem naprawczym albo kupić jakieś dobre Assistance na 7 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Gorzej z wyjazdem wakacyjnym nad morze kiedy będzie potrzebny większy bagażnik Chyba że masz wersję z mniejszym bagażnikiem, gdzie zwykły zapas i tak nie wejdzie pod podłogę, a wyjęcie dojazdówki wiele nie daje - wtedy przynajmniej nie ma dylematu. Ogólnie pojemność i kształt bagażnika, szczególnie w tej mniejszej wersji, to chyba największy mankament Juke w codziennym użytkowaniu. Sporo rzeczy po prostu się nie mieści - bez złożenia oparcia kanapy klapa się nie zamyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YATES Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Mam wersje z 2011 roku napęd na przednią oś czyli wersja z większym bagażnikiem w porównaniu do wersji z napędem 4x4 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Mam wersje z 2011 roku napęd na przednią oś czyli wersja z większym bagażnikiem w porównaniu do wersji z napędem 4x4 . No i w przypadku tego większego bagażnika można jeszcze próbować improwizować: https://www.youtube.com/watch?v=Ezi-D169QPs Przy tym mniejszym się nie powalczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YATES Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 No i w przypadku tego większego bagażnika można jeszcze próbować improwizować: https://www.youtube.com/watch?v=Ezi-D169QPs Przy tym mniejszym się nie powalczy. Super , ten film podniósł mnie na duchu. A ja już myślałem o jakimś bagażniku na hak za 2-3 tys zł, a tu niespodzianka. W czterech się spokojnie na wczasy zmieścimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi