Edek01 Opublikowano 5 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Lampa alladyna zapali się jak masz niski stan oleju co oznacza niskie ciśnienie Granda żeby nie było na zegarkach Podstawy!!olejarki na byle goowno miejsce poznajdywali, ale kto by się przejmował w dzisiejszych czasach stanem oleju bądź jego brakiem. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 5 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Lampa alladyna zapali się jak masz niski stan oleju co oznacza niskie ciśnienie ... Edek, a dopuszczasz czasem możliwość, ze nie musisz miec zawsze racji?Co jak nie zapali się ta Twoja lampa alladyna, bo oleju będziesz miał Full, a zapali ta od niskiego ciśnienia? Olejesz? bo przecież oliwa jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 5 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 To zacznę szukać przyczyny przytkania miałem tak w łoplu smok się zapchał a klawiatura sucha O jakiej racji piszesz racji trzymania strony producenta po uj komu ta lampa? ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 5 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 "Moja jest tylko racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 5 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Mośkami zleciało . Komu ja się pytam zależało na usunięciu olejarki -mnie? tobie? czy producentowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diana Opublikowano 25 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 (edytowane) Jeśli ktoś ciekaw cd. naszych przygód...wczoraj oddałam QQ do serwisu na diagnostykę silnika - wymiana rozrządu lub całego silnika po przygodach z brakiem oleju, tak w skrócie. Dostałam zastępczego Juke w automacie, całkiem niezły 1.6, tyle dobrego Naprawa ma potrwać 10-30 dni. Oby cały silnik wymienili... Edytowane 25 Maja 2017 przez Diana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Jam bardzooo ciekaw jak to znika olej w silnikach 1.2Tce niech żyją Francuzi i ich Inżynierowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Edi przeniósł się ze złośliwościami do innego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Ooooo od razu złośliwy ooo Super jest ten silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Edi w swojej jadowitości nie zauważył, że Diana ma nie 1.2 DIG-T tylko 1.6 DCi. Traktor Edward, traktor, a nie kosiarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Już trochę się ogarnąłem Użytkownik 44 postów 0 punktów ostrzeżeń Płeć: Skąd:Warszawa Model:Nissan Qashqai N-TEC 1.2 DIG-T 115 KM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Time Online: 22h 24m 30s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Edi w swojej jadowitości nie zauważył, że Diana ma nie 1.2 DIG-T tylko 1.6 DCi. Traktor Edward, traktor, a nie kosiarka. Milicjant w ostateczności Moto dr. Mi na oko spalił na 8tkm z 0.2l, ale głowy nie dam, bo bagnet w tym silniku jest zrobiony przez idiotę i mało co na nim widać Ostatnio przejechałem 500km x 2. W jedna stronę auto udało się z górki rozpędzić do 217km/h. W druga jechałem prawie stale tempomatowe 148km/h, bo chyba pogubiłem odważniki i szybciej były drgania. Dla równowagi dodam, że auto ma 23tkm. Na razie nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Mi na oko spalił na 8tkm z 0.2l, ale głowy nie dam, bo bagnet w tym silniku jest zrobiony przez idiotę i mało co na nim widać Ja bardzo proszę nie obrażać Francuskich Inżynierów Jak mało widać trza kupić lupę będzie dużo lepiej widać!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Nie rozumię problemów z bagnetem,jakiż musi być że nie można odczytać poziomu oleju!? Czarny??? Brązowy??? U mnie jest normalny biały metal i wszystko widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Najlepiej jak by był przezroczysty ,zawsze przy wyjmowaniu do sprawdzania czysty !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Jedno jest pewne. Nawet w nowym silniku należy kontrolować poziom oleju. Jeśli Dianie wymienią w tym przypadku silnik, to należy tylko pochwalić ASO Nissan, bo równie dobrze mogli zwalić winę na użytkownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diana Opublikowano 25 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Procz oleju cos w nim ciagle warczy i chrobocze - bujam sie tak od stycznia takze chyba dlatego bedą grzebać przy silniku, wyparowujący olej mógł cos zrobić albo i od razu silnik miał jakieś wady tego nie wiem nie znam sie teraz ważne zeby wymienieni najlepiej całość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Diana jaki masz silnik 1.6 Dci czy 1.2 DIG-T ???bo colins głupa tnie że dci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diana Opublikowano 25 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 1.2 digt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Edi w swojej jadowitości nie zauważył, że Diana ma nie 1.2 DIG-T tylko 1.6 DCi. Traktor Edward, traktor, a nie kosiarka. 1.2 digt Dziękuję Diana to nie twoja wina że olej znikł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diana Opublikowano 25 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 (edytowane) No nie moja teraz ważne zeby naprawili i zeby działał. A Juke fajny wypasiona wersja i do tego nowka wiec spokojnie poczekam i pojeżdżę te 3 tyg Edytowane 25 Maja 2017 przez Diana 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Ciekawy jestem czy wymienią ci zdemolowany silnik na nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diana Opublikowano 25 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Ciekawy jestem czy wymienią ci zdemolowany silnik na nowy Rozrząd na pewno a czy silnik to zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Fakt, zwracam honor. Pisałem z telefonu więc nie widziałem czym Diana powozi, a coś mi się pomyliło, że ma diesla. Chyba nie o tej Dianie marzyłem, tfu... myślałem. Bez względu na to nadal uważam, że Nissan zachował się w porządku kwalifikując silnik Diany na naprawę gwarancyjną. Bo przecież równie dobrze mogli odrzucić roszczenia argumentując to zaniedbaniem użytkownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Colins Kowal(Nissan-Renault) wie że te silniki są wadliwe i rozgłosu nie chce, aby szubienice na rynku stawiać bo o cygana dziś ciężko !! Dlatego się interesuję czy w mym dzikim mieście z chęcią wymienią silnik na nowy czy wyremontują ?? Bo jeśli wymienią tu a Jackowi wyremontują tam u niego to bedzie kures........Kowala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi