piotrson Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Witam potrzebuje manual napraw serwisowych do nissana nv 200 1.5 dci 86 km Nie chce serwisowć w swerisie a chciałbym to ogarniac sam ... takie hobby Jak ktos ma to prosze o pomoc na priv albo moze skierowac w otpowiednia strone :-)) Zgóry dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lenio Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Czy znalazłeś coś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Sam jestem ciekaw czy coś wypłyneło na szerokie wody internetu.... Instrukcja napraw jest on-line.. ,ale Nissan jak inne firmy chroni swoje zasoby i dostęp można uzyskać jako diler. Jest też portal EURO5 ... ale to też odpłatnie i dla warsztatów . Mogę w pewnym zakresie pomóc w temacie .... jeśli będzie potrzebna pomoc w naprawie. Trzeba pamiętać ,że wiele bazuje na kodach DTC z CIII+. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrson Opublikowano 13 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Witam i pociągnę troszkę temat nv 200 idzie do sprzedania miałem go 5 lat Serwisówki nada nie miałem ale .. wymieniałem olej co około 10-15 tys po prostu raz w roku i wszystkie filtry włącznie z filtrem paliwa rozrząd dalej nie wiem co ile sie wymienia ale ...miałem wymieniony przy 100 tyś teraz jest 175 tys . Do tej pory wymieniłem klocki i tarcze z przodu i raz klocki oraz bębny i szczeki dobre zamienniki co do bębnów to nie ma prawie żadnego wyboru w zamiennikach . Awarie dwie wyrobiona teflonowo-plastikowa główka w mechanizmie wycieraczek nie do kupienia (kupiony cały używany mechanizm z silnikiem za 100 zeta naprawa własna ) druga jeden spryskiwacz w masce padł wymiana na używany 20 zeta . Konkluzja Następny będzie też będzie Nv 200 bo ... ten sam jest po prostu nie zawodny ! Używany również 85 tys , i 2017 r Nie wiem czy nowszy też będzie nie zawodny bo silnik 90 km i nie wiem czy skrzynia i sprzęgło takie same . Stad moje pytanie czy w tym silniku jest dpf i koło dwumasowe kod silnika M20N poj . 1461 cm3 66kW. Jak ktoś ma może info na ten temat to z góry dziękuję . Koledze OsobaNN dziękuję za info i jak będę potrzebował pomocy to się na pewno odezwę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.