YATES Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Zakupiłem już swojego Nissana Juke 1,5 dci i mam kilka drobnych pytań ? 1. Jeśli mam zapłon bez kluczykowy to czy jest możliwość włączenia fabrycznej nawigacji lub radia na postoju bez zapalania silnika ? 2. Czy w JUKE na wyposażeniu był podnośnik i klucz do kół ? 3. Czy panel dotykowy ( kamerę cofania) można regulować w zakresie jasności obrazu ? 4. Mam przebieg 128 tys km i jest to na 100% prawdziwy przebieg ponieważ auto kupiłem od siostry . Czy w JUKE 1,5 dci rocznik 2012 zdażają się awarię słynnych panewek i czy następuje to nagle bez żadnych wcześniejszych objawów ? Czy przy takim przebiegu aby spać spokojnie lepiej zrobić profilaktyczą wymianę panewek czy dać sobie na razie z tym spokój ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iksiu Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Zakupiłem już swojego Nissana Juke 1,5 dci i mam kilka drobnych pytań ? 1. Jeśli mam zapłon bez kluczykowy to czy jest możliwość włączenia fabrycznej nawigacji lub radia na postoju bez zapalania silnika ? 2. Czy w JUKE na wyposażeniu był podnośnik i klucz do kół ? 3. Czy panel dotykowy ( kamerę cofania) można regulować w zakresie jasności obrazu ? 4. Mam przebieg 128 tys km i jest to na 100% prawdziwy przebieg ponieważ auto kupiłem od siostry . Czy w JUKE 1,5 dci rocznik 2012 zdażają się awarię słynnych panewek i czy następuje to nagle bez żadnych wcześniejszych objawów ? Czy przy takim przebiegu aby spać spokojnie lepiej zrobić profilaktyczą wymianę panewek czy dać sobie na razie z tym spokój ? Mogę odpowiedzieć na pierwsze pytanie. Można włączyć radio, natomiast żeby nie odpalić auta trzeba wcisnąć start engine bez wciśniętego sprzęgła. Żeby odpowiedzieć na drugie muszę zajrzeć do bagażnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neq Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 W mojej wersji, wyposażonej w Koło dojazdowe jest klucz do kół i lewarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 ad. 2 Szukałeś dobrze? Tutaj od postu #194 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/80121-problemy-i-usterki/page-10 niżej nawet zdjęcia są. Przejrzyj sobie ten temat od początku - może dowiesz się czegoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YATES Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 W mojej wersji, wyposażonej w Koło dojazdowe jest klucz do kół i lewarek. Ja w swojej wersji wyposażenia nie mam koła dojazdowego tylko taki zestaw naprawczy jak na zdjęciu poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 (edytowane) A jak jest zestaw to nie potrzebny jest, wg. producenta lewarek oraz klucz do kół. Edytowane 23 Marca 2017 przez pawcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YATES Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 (edytowane) Na pierwsze trzy pytania już znam odpowiedz ale nurtuje mnie pytanie nr 4 , czy w Nissanach JUKE z silnikiem 1,5 dci przytrafiały się tak jak w samochodach Renault awarie panewek czy też może problem ten został wyeliminowany ? W końcu ten silnik produkują od 2001 roku więc po 10 latach powinien być dopracowany . Jeszcze chciałbym przy okazji zapytać jak jest z żarówkami mijania ? Z tego co wiem to są H4 ale zapytam czy bardzo skomplikowana jest wymiana ( w mojej Mazdzie 6 trzeba było demontować zderzak przedni) ? Edytowane 23 Marca 2017 przez YATES Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Nie został do końca wyeliminowany problem panewek.Potrafią się przekręcić .Ja bym wymienił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YATES Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Mam jeszcze pytanie o filtr cząstek stałych DPF , jaki jest w JUKE mokry czy suchy ? Jaka kontrolka się zapala gdy zaczyna sie jego samoczynne wypalanie ? Rozumiem , że wtedy należy jechać dalej i nie wyłączać silnika do momentu zgaszenia sie tej kontrolki ? Mam jeszcze takie pytanko: czy tryby pracy ( sport, normal, eco) można zmieniać w każdej chwili w czasie jazdy czy tylko na wyłączonym silniku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Tryby można zmieniać w czasie jazdy. W czasie jazdy nie można zapinać 4x4. Odnośnie DPF'a to nie pomogę bo ja nie "dieaslowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YATES Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Jeszcze mam dwa pytania . 1. Mniej więcej co ile wymienia się filtr paliwa w silniku 1,5 dci ? 2. Czy w roczniku 2011 jest filtr paliwa bez przyłączki elektryki czy z przyłączem elektryki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi