Darek735 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam.Przy wyminie tarcz i klocków tył,mam problem z wkręceniem tłoczka -tak aby zmieściły się nowe klocki.Jakieś porady??? Edytowane 1 Kwietnia 2017 przez Darek735 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camello Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Dużą żabą, w krecaj i wciskaj i tak przemian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Tłoczek zapieczony. Trzeba go wcisnąć na siłę, lecz pewnie trzeba będzie zrobić reperaturkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazykill Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 pierwsze pytanie tył?? przód?? 1;z tylu sa wkrecane z przodu wciskane. 2 :ja robilem to tak najpierw odkrec zbiorniczek ham (zakretke)............ wkrec troche (jesli przód to wcisnij) i cofnij spowrotem ......jesli masz zapieczony to i tak bedzie slabo odbijal i bedzie tarło.i wtedy czyszczenie ,reperaturka i odpowietrzanie ..... aaaaa nie zapomnij nalozyc klocka na tloczek jak ja kiedys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fryc Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 (edytowane) Jak zrobisz na chama to zapomnij o tym zacisku a napewno o prawidłowo działającym ręcznym,żadne żaby itp.Jak to ma działać to musi działać w palcach.Wypchaj tłok powietrzem i zrób to tak jak powinnio byc -czyszczenie i smarowanie,ewentualne nowe gumki. Po co ci taki parch dalej w takim stanie jak teraz ? Jak tłoczek nie pracuje to trzeba naprawić. Edytowane 2 Kwietnia 2017 przez Fryc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek735 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Witam ponownie.Tłoczek normalnie się obraca,tylko nie wkręca.Oczywiście chodzi o tył.Próbowałem go wypchnąć pedałem.Wyszedł ,ale wkręcić z powrotem-lipa.Nie kręcę żadną żabą,tylko płasko-szczypcami z wygiętymi końcami. pierwsze pytanie tył?? przód?? 1;z tylu sa wkrecane z przodu wciskane. 2 :ja robilem to tak najpierw odkrec zbiorniczek ham (zakretke)............ wkrec troche (jesli przód to wcisnij) i cofnij spowrotem ......jesli masz zapieczony to i tak bedzie slabo odbijal i bedzie tarło.i wtedy czyszczenie ,reperaturka i odpowietrzanie ..... aaaaa nie zapomnij nalozyc klocka na tloczek jak ja kiedys O co chodzi?Z tym klockiem na tłoczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Kup sobie coś takiego: http://allegro.pl/zestaw-do-wciskania-tloczkow-hamulcowych-12el-i6513033663.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fryc Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 (edytowane) Wyjmij tłoczek zobacz dlaczego sie nie wkreca,oglądnij w środku może ktoś go uwalił.To nie jest takie proste,tam masz sprężynę itp To ma działać w palcach Edytowane 4 Kwietnia 2017 przez Fryc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek735 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Kup sobie coś takiego: http://allegro.pl/zestaw-do-wciskania-tloczkow-hamulcowych-12el-i6513033663.html Brawo Ty.Już zamówiłem. PZDR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fryc Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 I co ci to da jak piszesz wyraźnie że się nie wkręca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi