nysska Opublikowano 7 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Długi weekend więc wymiana wahacza przód oraz regeneracja zacisków hamulcowych przód (łącznie z piaskowaniem, malowaniem i tjuningowaniem), wymiana płynu hamulcowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 7 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Jakiej firmy wahacz? Szkoda że fotek nie dałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysska Opublikowano 8 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 (edytowane) Wahacz firmy moog, pisałem już o tym w wątku o wahaczach. To już drugi ( co ciekawe lewy padł wcześniej i był w dużo gorszym stanie niż prawy, dokładnie sworzeń, bo reszta spoko). O fotkach z wymiany wahacza nie pomyślałem ale to są tylko 3 śruby i dwie nakrętki. Ważne jednak jest bezpieczeństwo trzeba mieć kanał albo dobry podnośnik a najlepiej i to i to. Jak ktoś to ma, plus dobre klucze to ogarnie spokojnie. Edytowane 8 Maja 2018 przez nysska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 9 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 (edytowane) minal rok od poprzedniej zmiany oleju a ja w tym czasie przejechalem 6043 km - zrobilem plukanke Archoil'em AR2820, wymienilem filtr oleju, zalalem silnik Valvoline SynPower Etreme MST 5W30 C4 (w ubieglym roku zalewalem Penrite Enviro+, poslucham na ktorym silnik lepiej pracuje) - wymienilem pozostale filtry (wszystkie od Purflux'a tylko pylkowy-weglowy Denso), jak wyrzucalem filtr paliwa podejrzalem producenta, byl Mahle KL440/15 - zalozylem nowe wycieraczki na przednia szybe, dostalem OEM'owe made in Japan w ASO za 120 zl komplet ; ) - zmienilem pasek wielorowkowy (Conti) - sprawdzilem poziom oleju w tylnym moscie - sprawdzilem temperature wrzenia plynu hamulcowego (+4/5) - do zbiornika wlalem Amsoil Injector Cleaner, nic sie nie dzieje ale profilaktycznie przesmaruje sie pompa i wtryski uff... juz nie mialem sil wytrzepac piasku z wycieraczek... nastepnym razem ; ) Edytowane 9 Maja 2018 przez borge 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Znalazłem chwilkę i ... Pasta do zębów, szczotka i jazda. Na koniec pasta lekkościerna do lakierów 30 minut pracy i na jakiś czas będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Thundy główne szkło ok ale ta brewka jest najtrudniejsza. Mnie udało się dopiero na klar zrobić papierem z wodą i potem pastą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strus251 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 nie dziś a wczoraj, kredensik dostał: - nowy kpl. sprzęgła - nowy dwumas - nowy uszczelniacz wału - nowa poduszka skrzyni - kpl. do stabilizatora (końcówki + gumy) - nowy olej skrzynki kątowej - nowy olej skrzyni biegów. - ni o parę litów ON z Lotosa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 podaj ceny, gdzie kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strus251 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 (edytowane) Poszukam kartki od mechanika jak jej nie wywalilem. Części kupował mechanik, nie ja. Z kilkoma rzeczami w drugim aucie temat zamknąłem w 3,5TPLN. Sam to tankowalem tylko ON po 5,02zł ;). Edytowane 8 Czerwca 2018 przez strus251 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 8 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 W dniu 31.05.2018 o 13:01, karibox1 napisał: Thundy główne szkło ok ale ta brewka jest najtrudniejsza. Mnie udało się dopiero na klar zrobić papierem z wodą i potem pastą Kari, brewka wyszła całkiem ładnie. Lepiej niż się spodziewałem (fot1). Na drugim jeszcze przed czyszczeniem. Ten zabieg z pastą to taka prowizorka (by na pikniku miał wygląd) , ale jak dziś patrzę to efekt jeszcze pozostał 9 godzin temu, strus251 napisał: nie dziś a wczoraj, kredensik dostał: - nowy kpl. sprzęgła - nowy dwumas - nowy uszczelniacz wału - nowa poduszka skrzyni - kpl. do stabilizatora (końcówki + gumy) - nowy olej skrzynki kątowej - nowy olej skrzyni biegów. - ni o parę litów ON z Lotosa Trza dbać o nasze traktory. Ostatnie dobre auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strus251 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Oj tak jak patrzę na ulicach to chyba faktycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strus251 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 W dniu 8.06.2018 o 11:03, karibox1 napisał: podaj ceny, gdzie kupiłeś? W dniu 8.06.2018 o 13:47, strus251 napisał: Poszukam kartki od mechanika jak jej nie wywalilem. Części kupował mechanik, nie ja. @karibox1 niestety, brak kartki :(. Przekopałem całe auto i musiałem wywalić bo do niczego nie potrzebowałem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Witam, to ja pojadę grubo co się będę rozdrabniał . Zdjęć niestety nie mam, będzie sam opis. Posiadam swojego X-a od pół roku, na dzień dobry po zakupie okazało się że dmuchnięta jest uszczelka pod głowicą. Wiadomo jak już czapka została zdjęta to trzeba by zrobić regenerację no i poszło planowanie, próba szczelności docieranie i wymiana zaworów (częściowa), wymiana prowadnic, uszczelniaczy, regulacja luzu.Przy tym oczywiście świece, olej, płyn, filtry. Za jakiś czas pojawiły się wibracje podczas przyśpieszania i jazdy pod górkę, winowajcą okazał się lewy wewnętrzny przegub. Wymieniłem też łączniki, gumy stabilizatora przód tył, 4 amortyzatory, łożysko tylnego koła, prawą końcówkę drążka kierowniczego, tarcze+klocki tył+ regeneracja zacisków. Ufff z usterek to tyle mam nadzieję teraz czas na gadżety dla X-a i dla mnie przy okazji. W miejsce oryginalnych halogenów założyłem halogeny z dziennymi 2w1 z mitsubishi ASX firmy VALEO, zamontowałem "komputer pokładowy" (spalanie, temp silnika, ładowanie itd), założyłem opony A/T o wzorze bieżnika BF Goodrich, i pokrowce na siedzenia skóra+alcantara. Wiem wiem zaraz pewnie zacznie się fala hejtu że pokrowce to wiocha itd. Bardzo długo miałem mieszane uczucia ale minęły zaraz po tym jak założyłem pokrowce na fotele a jak dostałem kilka pytań kto mi tak fajnie fotele obszył skórą to już całkiem byłe nice :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 jaki komputer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 15 minut temu, karibox1 napisał: jaki komputer? Uniwersalny pod obd. Czyta różne parametry, można nim skasować błędy silnika. Działa podobnie jak elm. Nawet chwile jeździłem na elmie ale wkurzalo mnie ciagle wlaczanie telefonu. Za chwilę zrobie foty bo bede wychodzil z domu. Tak to wygląda. Ekran można dowolnie konfigurować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 daj jakiś link skąd masz podłączony wtyczką przez obd2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 AUTOOL X50 Plus Wielofunkcyjne Samochodów OBD Inteligentny Alarm Cyfrowy Miernik Wskaźnik Temperatury Wody Cyfrowy Wyświetlacz Napięcia Miernik Prędkościhttp://s.aliexpress.com/maEbmYnI?fromSns=Copy to Clipboard Nie wiem czy dobrze skopiowalem link. Kuliłem to na aliexpres udało mi sie tanio wyczaić. W polsce też takie sprzedają ale dużo drożej. Ogólnie fajna sprawa ale walczę z tym żeby pokazywalo realne spalanie bo jest możliwość kalibracji. Podłącza się to na stałe do gniazda obd2. Mozesz skasowac błedy, podglądać na żywo jakieś parametry silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 do wtyczki obd2 czy do komputera podłączałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strus251 Opublikowano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 1 godzinę temu, karibox1 napisał: do wtyczki obd2 czy do komputera podłączałeś? 14 godzin temu, grzesiek_1986 napisał: Podłącza się to na stałe do gniazda obd2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 aaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 14 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Olej, filtry i klocki przód TRW. Przedni lewy zacisk się lekko poci, więc trzeba będzie regenerować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 umylem, wyczyscilem, pojechalem na przeglad, od ostatniego przegladu przejechalem az ; ) 5345 km byloby o 1100 km mniej gdyby nie ostatni weekend i Piknik Paralotniarski w Zakopanem (ludek pod glajtem to nie ja, ja tylko kibicuje, BTW szczyt po prawej to Giewont i tam byl start) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 2 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Wszyscy mają 2 din mam i ja :). Chiński beznapędowiec z GPS i kamerą cofania. Jak na razie jestem mega zadowolony. Jak będzie z trwałością czas pokarze. Wg mnie gra lepiej niż Kenwood który miałem wcześniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 3 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 fajnie wyglada, gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 3 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 może Kolega poda cenę, jak długo szło, czy steruje z kierownicy, czy napędza sam czy przez wzmacniacz zewnętrzny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi