Erdol Opublikowano 15 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Czyż to nie jest piękne?: http://s1.cdn.autoevolution.com/images/news/gallery/2016-honda-pilot-is-lighter-and-sexier-for-chicago-auto-show-debut-live-photos_6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 15 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Mi ta reklama Śmondy się bardzo podoba https://www.youtube.com/watch?v=2DN0IRoMf4k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erdol Opublikowano 15 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Może to jakaś jaskółka zapowiadająca koniec SUV-ów dla fryzjerów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 i amory i spręzyny, wieczorem i ja zmierzę zmierzyłem, u mnie po wymianie amorków mam ponad 78. Opony standard 65. Niech inni też zmierzą to coś będzie wiadomo Ciekawe czy 4wd ma wyższy prześwit? Zakładam, że też miałem 75. Jakby tu jeszcze 5 zmierzyło to byśmy coś wiedzieli. Ja mam z tyłu 78 cm. Nowe amortyzatory KAYABA wstawiłem 3 miesiące temu (czerwiec 2015), koła 215/60R17, napęd 4wd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 A odczuwasz, że jest leko wyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 A odczuwasz, że jest leko wyżej? A to do mnie pytanie? Jeśli tak to nie odczuwam żadnej różnicy. Nie wiem jaka była wysokość przed wymianą na oryginalnych amortyzatorach. Jeden całkowicie puścił (wylał) i dlatego oba poszły do wymiany. Sprężyny są stare, ale swoje przeżyły, włącznie z ciąganiem wiecznie przeładowanej przyczepy towarowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoos Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 to ja już się zgubiłem z jakiego powodu siadł mi tył. Czy przez sklepane sprężyny czy amory. Sprawdzę na stacji diagnostycznej ich sprawność ale nie wiem czy to coś powie na temat prześwitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 (edytowane) Stawiam na amorki. Na pewno są zużyte. No ale Stormy twierdzi, że to mało prawdopodobne. U mnie blacha osłaniająca tłumik po montażu amorków odleciała, zatem buda się podniosła i odeszła od tłumika. Wcześniej też nie dało się tam wsadzić palca a teraz się da. Są tam jeszcze łożyska w kielichach. Ja miałem je wymienione zatem to też może być powód. Był mój wątek o wymianie amorków wszystkich. Jest tam cena i zakres robót. A jeszcze zapodaj czy tłumik dotyka do dna bagażnika/blachy osłony? Micky nie pisałeś, że taplałeś go w błocie... dopiero teraz zauważyłem, jeśli tam było ostro ( a pisałeś w innym wątku o traktorze) to Stormy zapodał Ci problem: pękł zwój od góry. Edytowane 18 Września 2015 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoos Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Kari nie skumałem o co chodzi z wątkiem Stormy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 że to spręzyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoos Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 (edytowane) Sprawdziłem amory dzisiaj na stacji diagnostycznej. Tył 75%, przód 83% wiec domwymiany same sprężyny. Czy możecie jakieś polecić? mozna kupic takie za 100 i za 600. Nie chce miec kangura z tyłu ale od czasu do czasu przyczepę towarową pociągnę. Edytowane 23 Września 2015 przez michoos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Te procenty to sorry ale nie miarodajne. U mnie też było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoos Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 a jak miarodajne ocenić sprawność amortyzatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Micky po 100 tys. amor nie ma prawa być dobry. Jakieś pytania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Kiedyś miałem wywalone amory, a na stacji pokazywało GIT, samym ciśnieniem opon można uczynić badanie amortyzatorów ze złych do niezłych. Nigdy po wymianie amorków auto wyżej mi nie stało,ale po spreżynach tak, zwłaszcza z początku, zauważyłem zjawisko układania się sprężyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoos Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Walnięte amory można wyczuć po tym jak zachowuje się tył auta. Np. przejeżdżając przez dziurę czuć ze tył ucieka w bok - tego u siebie nie zaobserwowałem ale fakt w przeszłości pamiętam sytuacje gdzie nie było słychać odgłosów z tyłu które mogłyby świadczyć o amortyzatorach a po wymianie okazywało się ze już miały dość. Ja mam 125 tys i nie były wymienianie wiec chyba nie ma innego wyjścia jak wymiana mając sprężyny na wierzchu. Czy możecie polecić jakieś sprężyny? p.s. czy lpg może przyczyniać się do szybszego "ugniatania" sprężyn? Mam na myśli dodatkowy ciężar paliwa w bagażniku. Jest to 20-25 l benzyny + 60 litrów plg. Oczywiście nie cały czas ale bywa tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 W ostatnim motorze albo AŚ jest tabela GTU usterkowość i X-trail we wszystkich kategoriach wiekowych jest słaby (w dołach tabeli). A ja narzekam, że nic się nie dzieje... Poza tym w ostatnim Motorze SUV jest opis xa t30 i opisali go jako słabego średniaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Niech piszą co chcą, my wiemy co mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 (edytowane) W ostatnim motorze albo AŚ jest tabela GTU usterkowość i X-trail we wszystkich kategoriach wiekowych jest słaby (w dołach tabeli). A ja narzekam, że nic się nie dzieje... Poza tym w ostatnim Motorze SUV jest opis xa t30 i opisali go jako słabego średniaka. Te wszystkie opinie i kategorie nie wiadomo na podst.jakich kryteriow sa określane. Czasami przegladam te równe porównania i moim zdaniem one nie wiele maja wspólnego w rzeczywistością. Moim zdaniem w kategorii aut typu SUV T30 I T31 to sa pod kazdym wzgledem najlepsze auta . Dlatego martwi mnie fakt ,ze moj T31 jest coraz starszy i jak przyjdzie go sprzedac to tak na prawde nie ma na rynku nic w tej kategorii nowszego i porównywnywalnego parametrami. Edytowane 3 Października 2015 przez piotrek3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 oprócz LC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 W ostatnim motorze albo AŚ jest tabela GTU usterkowość i X-trail we wszystkich kategoriach wiekowych jest słaby (w dołach tabeli). A ja narzekam, że nic się nie dzieje... Poza tym w ostatnim Motorze SUV jest opis xa t30 i opisali go jako słabego średniaka. AŚ to brukowiec motoryzacyjny , artykuły przepisane z Niemiec, większość tkz. niezależnych testów są sponsorowane, a rankingi są przepisywane z organizacji które słyną z oszustw, jak ADAC i podobne. nawet artykuł o oszustwach emocyjnych VW wygląda tak, że wszyscy to robią Amerykanie specjalnie niszczą VW Koreańczycy też chcą zniszczyć to nie wina oszustów, ale testów i morm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 oprócz LC Ale Land Cruiser to nie SUV ,to auto zupelnie z innej półki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 mała LC to SUV chyba, że v8 ale to też SUV tylko wielki i przede wszystkim szerokiiiiiiiiiiiiii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoos Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Mały czy duzy LC to nie SUV moim zdaniem a terenówka. Porównać mozna z Patrolem ale moze sie nie znam. p.s. Gdybym miał 50k pln do wydania na samochód skończyłbym z krótkim Patrolem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 To SUV przecież, chodzi o świeże autka a nie stare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi