mark Opublikowano 17 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Witam, zdecydowałem się na zakup zamiennika fabrycznej nawigacji do mojego Qashqaia - urządzenie Adayo CE4MX9. Sprzęt ma spore możliwości - lepsze radio, wzmacniacz no i można wgrać dowolna nawigację. Ja wgrałem legalną Automapę (PL). I tu zaczęły się problemy. Po pierwsze - długo trwa wyszukiwanie sygnału GPS. A co najgorsze - Automapa dosyć często się zawiesza. Czy ktoś z forumowiczów miał podobne problemy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F15 Opublikowano 17 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Cześć. Ja mam to radio zainstalowane w moim j11. U mnie także chwilę zajmuję wyszukiwanie sygnału GPS, ale nie trwa to dłużej niż 2-3 minuty i dotyczy sytuacji gdy auto wyjeżdża z garażu. Jeśli auto stoi pod chmurką wtedy czas wyszukiwania jest krótszy. Co do zawieszania nawigacji to ja mam MapaMap EU i u mnie się nie zawiesza. Może spróbuj przegrać Automapę na inną (szybszą) kartę pamięci. Ja natomiast mam problem z pobieraniem kontaktów i ostatnich połączeń. Pierwsze działa tylko po naciśnięciu synchronizacji a drugie pokazuje tylko połączenia które się odbywają jak telefon jest już podłączony do radio. Wcześniejszych połączeń nie pokazuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekp Opublikowano 17 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Pomimo krytycznych opinii na temat tej stacji zdecydowałem sie na jej zakup. Uznałem, że lepiej kupić coś z polskiej dystrybucji, dostać normalna fakturę itp. Te urządzenia z Ali wyglądaja imponująco, mają 10 calowy wyświetlacz, ale obawiam sie o ich trwałość. Wkrótce podziele sie subiektywnymi opiniami o tym sprzęcie. (Instaluje w nowiutkim J11 :-) ) Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 W dniu 17.07.2017 o 11:24, tomekp napisał: Pomimo krytycznych opinii na temat tej stacji zdecydowałem sie na jej zakup. Uznałem, że lepiej kupić coś z polskiej dystrybucji, dostać normalna fakturę itp. Te urządzenia z Ali wyglądaja imponująco, mają 10 calowy wyświetlacz, ale obawiam sie o ich trwałość. Wkrótce podziele sie subiektywnymi opiniami o tym sprzęcie. (Instaluje w nowiutkim J11 :-) ) Tomek Jak sprawuje sie radio po dluzszym czasie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.