Gość Czeso Opublikowano 3 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 Pamiętam, że kiedyś ten temat był na forum ale nie mogę go znaleźć Tak więc, czy ktoś z Was sam zakładał maty grzewcze do lusterek w N16 przed FL? Czy jest wyprowadzona instalacja, czy trzeba szukać kabla? Warto się w to bawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 3 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 Pamiętam, że kiedyś ten temat był na forum ale nie mogę go znaleźć Tak więc, czy ktoś z Was sam zakładał maty grzewcze do lusterek w N16 przed FL? Czy jest wyprowadzona instalacja, czy trzeba szukać kabla? Warto się w to bawić? milaem to w poprzednim samochodzie w zimie naprawde warto. W n16 z tego co widzialem w schemacie to w drzwiach kierowcy za 2 wiazki dodatkowe. jednak nie sprawdzalem tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hubi Opublikowano 3 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 Witam Ja zakładałem w N16, wiązka jest tylko w jednych drzwiach (nie wiem czemu tylko w jednych, i z tego co pamiętam to od pasażera) Ja podpiąłem sie w progu do wiązki co idzie do tylnej szyby. I jest gitarra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeso Opublikowano 3 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 Ja podpiąłem sie w progu do wiązki co idzie do tylnej szyby. I jest gitarra Ta wiązka jest w którym progu? Od kierowcy, czy pasażera? Jeśli o ten próg chodzi :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hubi Opublikowano 3 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 W progu kierowcy, tam lecą wszystkie kable. Musisz próbnikiem sprawdzic który to jest, pamietam że jeden z grubszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeso Opublikowano 3 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 Jak się uporałeś z lusterkami? One są przyklejone? edit: chodzi mi o same wkłady :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hubi Opublikowano 3 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 Wkłady są na takich wąsach, jak złapiesz paluchami za wkład od strony samochodu(czyli tej szerszej) i pociągniesz to powinien odskoczyć. Potem wykradasz dziewczynie, żonie bądź mamie suszarkę do włosów i grzejesz nią ten plastik(zaczynasz od szerszej strony i to od tej strony wysówasz szkło z tej plastikowej ramki). No i po robocie. W sumie proste, pamiętaj tylko że szkiełko jest delikatne ale też bez przesady; to nie jajko. Da się zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 4 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 zakładałem kiedys w Toyocie, bardzo pożyteczna rzecz, ale to robota dla cierpliwych i jedno lusterko poszło.... w p.... A... uważajcie na maty, jak założycie za małe - lusterka pękają na mrozie. Osobiśnie nie wierzę, że instalacja jest pociągnięta tylko w jednych drzwiach, może trzeba poszukać, może ta kostka jest gdzieś niżej, albo do czego innego - jeśli to prawda - to idiotyzm nie z tej ziemi...projektant założył grzanie lustra tylko prawego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hubi Opublikowano 5 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 Niestety musisz uwierzyć, rozbierałem te drzwi wielokrotnie i niestety kostka jest tylko w jednych; u pasażera. Mało tego, jest to wiązka ślepa, nigdzie nie podłączona, trzeba by znaleźć gdzieś jej drugi koniec i gdzieś pewnie ją wpiąć. Podobnie jest z termometrami, instalacja jest tylko bez czujnika i nie podłączona. A to że z jednej strony tylko, cuż...kiedyś mercedes robił tylko prawe lusterka elektryczne bo tam jest kierowcy trudno sięgnąć, a prawe było normalne, manualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 Niestety musisz uwierzyć, rozbierałem te drzwi wielokrotnie i niestety kostka jest tylko w jednych; u pasażera. Mało tego, jest to wiązka ślepa, nigdzie nie podłączona, trzeba by znaleźć gdzieś jej drugi koniec i gdzieś pewnie ją wpiąć. Podobnie jest z termometrami, instalacja jest tylko bez czujnika i nie podłączona. A to że z jednej strony tylko, cuż...kiedyś mercedes robił tylko prawe lusterka elektryczne bo tam jest kierowcy trudno sięgnąć, a prawe było normalne, manualne. hm a sprawdzales napiecie czy sie pojawia na kostce? czesto jest to spiete z tylnia szyba ogrzewana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hubi Opublikowano 7 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2005 Nie sprawdzałem bo tak na prawdę nie było mi to potrzebne. Jak wspomniałem podpiąłem sie do wiązki w progu. A o tym że kostka w drzwiach jest ślepa powiedzieli mi chłopaki z serwisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 A...uważajcie na maty, jak założycie za małe - lusterka pękają na mrozie. A o ile mogą być za małe, żeby nic się nie działo? (bo za duże to raczej nie wejdą). Chcę sobie takie założyć w micrze, ale trochę się boję, że mi szkła w lusterkach postrzelają na mrozie. Jedyne sensowne maty, jakie znalazłem, są 1cm za krótkie (wysokość OK). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Ja mam auto z 1989 roku i fabrycznie podgrzewane lustera :fuckyou2: ale do rzeczy- są 2 możliwości podłączenia grzania lusterek. Albo bezpośrednio z włącznika tylnej szyby albo z kabla który jest moim zdaniem trudnoiejszy do zlokalizowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joana Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 A jak wygląda kwestia zamiany manualnych lusterek na elektryczne? Czy w dzwiach są wszystkie kable do tego aby podłączyć sterowanie? widziałam tylko 3? Jak wygląda kwestia podpięcia sterowania pod deskę rozdzielczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 kable poprowadzone są pod drzwi - tzn do kostek w okol. przedniego słupka drzwi. czy są w drzwiach - tego nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafaloko Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Cze mam primerke p11 i nie bardzo wiem jak wyjąć lusterko lewe bo przestało grzć czy ma ktos jakies pomysły żeby szkła nie uszkodzić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi