andrzejlew Opublikowano 20 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 Mam pytanie, Czy da się wyłączyć automatyczne podnoszenie klapy w X trailu T32. Takie miejsca postojowe w garażach, że auto ledwo się mieści., nie chaciłałbym aby klapa walnęła w ścianę (da się przestawić na ręczne??). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 20 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 (edytowane) 52 minuty temu, andrzejlew napisał: Mam pytanie, Czy da się wyłączyć automatyczne podnoszenie klapy w X trailu T32. Takie miejsca postojowe w garażach, że auto ledwo się mieści., nie chaciłałbym aby klapa walnęła w ścianę (da się przestawić na ręczne??). A zajrzałeś pod kierownicą, jest tam taki wymowny przełącznik Coś podobnego do tego: Edytowane 20 Marca 2021 przez Smakor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejlew Opublikowano 20 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 Widziałem ale miałem wrażenie, że nie działa. Spróbuję jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 20 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 Godzinę temu, andrzejlew napisał: Widziałem ale miałem wrażenie, że nie działa. Spróbuję jeszcze raz. No on wiele nie robi... zmienia nieco tryb pracy klapy. Ale ogólnie ona sama się nigdy nie otwiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SmallCity Opublikowano 21 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 Było poruszane, zaprogramuj sobie niższe unoszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidgorzynski Opublikowano 26 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 Klapa otwiera się i zamyka tylko z pilota przyciski w aucie i naklapie nie reagują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 26 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 Wyłączona wyłącznikiem pod kierownica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carp22 Opublikowano 1 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2024 W dniu 6.01.2021 o 11:27, slawp1 napisał: witam niedawno stałem się posiadaczem x traila z 2017r 1,6 diesel mam problem z opadającą elektryczną klapą bagażnika. klapa podnosi się na pełną wysokość a następnie opada jakieś o 10 - 15 cm. nie dzieje się tak za każdym razem ale przeważnie. czy ktoś może powiedzieć coś na ten temat? W dniu 6.01.2021 o 13:23, Smakor napisał: Ale potem działa elektryka czy już musisz zamknąć ręcznie? U mnie już potem nie działa zamykanie musze ręcznie , co może być przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 1 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2024 Jak się otwiera i cofa tzn że ma jakiś problem (przeszkodę), Po natrafieniu na przeszkodę automatyka się odłącza (po cofnięciu). Ustaw ją nieco niżej żeby się do końca nie otwiera to będzie jakaś podpowiedź. Może coś nie tak z "krańcówką"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carp22 Opublikowano 1 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2024 37 minut temu, Smakor napisał: Jak się otwiera i cofa tzn że ma jakiś problem (przeszkodę), Po natrafieniu na przeszkodę automatyka się odłącza (po cofnięciu). Ustaw ją nieco niżej żeby się do końca nie otwiera to będzie jakaś podpowiedź. Może coś nie tak z "krańcówką"... a jak sie ustawia niżej? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 1 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2024 (edytowane) ustawiasz jak chcesz i przycisk na 10 sekund wciskasz jakoś. Albo 5. Sprawdź. Tylko to nie działa od zera. Min do płowy musi być otwarta albo wyżej to raczej ustawienie w rodzaju 2/3 itp. Edytowane 1 Czerwca 2024 przez Smakor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carp22 Opublikowano 2 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2024 12 godzin temu, Smakor napisał: ustawiasz jak chcesz i przycisk na 10 sekund wciskasz jakoś. Albo 5. Sprawdź. Tylko to nie działa od zera. Min do płowy musi być otwarta albo wyżej to raczej ustawienie w rodzaju 2/3 itp. Da sie ustawić niżej otwieranie klapy ale i tak nie zamyka sam 😔 wszystko ręcznie musze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 2 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2024 Ale coś się zmieniło? Dalej otwiera i cofa, tylko niżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbigdz Opublikowano 4 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2024 Witam Jestem posiadaczem Nissana Rogue 2,5l z 2018 r , montowałem hak holowniczy i rozpinałem wtyczki w bagażniku. po zakończeniu montażu instalacji do haka holowniczego mam problem z otwieraniem klapy bagażnika. z lewej strony w bagażniku jest moduł sterowania otwierania klapy bagażnika. jeżeli wyjmę wtyczkę z modułu i ponownie podłączę to klapa 2-3 razy się otworzy i przestaje działać. Aby ponownie zaczęła działać znowu ponownie wyjmuję wtyczkę z modułu. Czy uszkodzony będzie moduł? Do wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi