manix Opublikowano 10 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 Jam nie waść herson, ale też mam "hultaja" i spieszę Ci donieść, że jest za friko bez ograniczeń do 10lat, a nie 10 lat. I tak na mojego Tajsona mam 7 lat bezpłatnych aktualizacji bez limitu rocznego ( w rzeczywistości i tak ponoć góra dwa razy w roku wychodzą) Mamy TomToma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 10 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 To opowiedz jeszcze manixio jak przedłużenie gwarancji w Nissanie uchroniło Ciebie przed utratą znacznej gotówki. Sam chętnie posłucham, bo już zapomniałem jak to było, a przy okazji może da pogląd na to czy i jak działa przedłużana gwarancja Nissana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 10 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 Już tyle o tym pisałem, że na Wikipedii można znaleźć więc nie będę powielał, ale ja wiem jak mało kto,że warto! Szczególnie teraz, gdy silniki coraz bardziej "specjalnej troski" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 10 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 No co za tajemniczy, niedobry manixio. Nie przekonałeś mnie wobec tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 10 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zaoszczędziłem kilkanaście tysi, dzięki przedłużonej gwarancji. (poleciały słynne panewki, co niby już nie miały prawa "latać") Wymienili kompletny rozrząd, wał, panewki wszystkie płyny i filtry, uszczelka i planowanie głowicy. Tyle pamiętam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 10 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 Dziękuję w imieniu forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzielnicowy007 Opublikowano 10 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 Dziękuję w imieniu forum. Podłączam sie, jako przyszły nabywca rozszerzonej gwarancji. Zaoszczędziłem kilkanaście tysi, dzięki przedłużonej gwarancji. (poleciały słynne panewki, co niby już nie miały prawa "latać") Wymienili kompletny rozrząd, wał, panewki wszystkie płyny i filtry, uszczelka i planowanie głowicy. Tyle pamiętam. To jest chyba najlepsza odpowiedz na pytanie o gwarancje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Z przedłużeniem jest trochę tak, jak z AC. Niby nie obowiązkowe i drogie, ale spokój daje, a to ma wymierną wartość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Zaoszczędziłem kilkanaście tysi, dzięki przedłużonej gwarancji. (poleciały słynne panewki, co niby już nie miały prawa "latać") Wymienili kompletny rozrząd, wał, panewki wszystkie płyny i filtry, uszczelka i planowanie głowicy. Tyle pamiętam. Tak na marginesie i przez ludzką ciekawość - w jakim aucie Cię to dopadło, rocznik i z jakim silnikiem. Z tego co czytałem, problem z panewkami i pierścieniami usunęli kilka lat temu, ale nad info gazetowe, przedkładam opinię użytkownika, którego tego doświadczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Tiida 2007 1.5 dci przy zaledwie coś ok. 87kkm dbany i oleum wymieniany co rok max 15kkm. Za to nigdy nic nie padło z osprzętu ani wtryski, egr, turbo itp.aż do sprzedaży przy 127kkm. W QQ z 2009 znajomego też padły po ok.110kkm. Ale nie ma reguły, znam takie co mają po 200 i więcej i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Dzięki za szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Kuźwa, wiesz co lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 To nie jest gwarancja przedluzona tylko ubezpieczenie. Radze przeczytac dokladnie dokumenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Które jednak w przypadku Nissana działa dość sprawnie i obejmuje podobną ochronę co gwarancja fabryczna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Które jednak w przypadku Nissana działa dość sprawnie i obejmuje podobną ochronę co gwarancja fabryczna. To dobrze ze działa, ale warunków jest sporo jednak i dosyć enumarywnie opisane, więc jak ktoś nie doczytał to może się zdziwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakolgda Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Koledzy to ja to jest z tą gwarancją. Zbliża się czas na ostateczną decyzję i muszę się określić czy przedłużam o te dwa lata. Jakie są wasze opinie ? Dużo osób to zrobiło ? Korzystał już ktoś z naprawy na tej gwarancji rozszerzonej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Mi uratowała D..pe Spokój kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Koledzy to ja to jest z tą gwarancją. Zbliża się czas na ostateczną decyzję i muszę się określić czy przedłużam o te dwa lata. Jakie są wasze opinie ? Dużo osób to zrobiło ? Korzystał już ktoś z naprawy na tej gwarancji rozszerzonej ? Ostateczny termin podjęcia decyzji o przedłużeniu gwarancji upływa 1 miesiąc przed upływem 3 letniej, zasadniczej gwarancji. Nie wiem co dla kogo dobre ... ja nie przedłużyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Andrzeju,jesteś w błędzie,ja przedłużyłem gwarancję w dniu ostatniego przeglądu gwarancyjnego,czyli można. Kakol,mnie na przedłużonej wymienili silnik.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Andrzeju,jesteś w błędzie,ja przedłużyłem gwarancję w dniu ostatniego przeglądu gwarancyjnego,czyli można. Przekazałem tylko informację jaką otrzymałem od kierownika ASO w Swarzędzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 (edytowane) Ja osobiście nie znam jakiś przypadków, pomijam forum, by komuś zepsuły się jakieś poważne rzeczy i były bardzo drogie w usunięciu awarie do 5 lat, natomiast jak już komuś się coś psuło to akurat przedłużona gwarancja tego nie obejmowała. No ale może faktycznie paść silnik, skrzynia czy coś. W sumie niecale 1000-2000 zł za rok, dwa lata względnego spokoju to chyba nie duza kwota. W końcu macie samochody, które jako nowe mało nie kosztowały i te 2000 zl to wg mnie nie jest jakoś dużo. Na Jasnogórskiej też mi powiedzieli, że trzeba się zdecydować do końca 35 miesiąca. Sorki, zapomniałem, że to w dziale qq. Tu chyba jest trochę drożej... Edytowane 6 Stycznia 2018 przez tomkek1912 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Wiedzą co robią z tą przedłużoną gwarancją,przeglądy po 3 latach też już ładnie kosztują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Wiedzą co robią z tą przedłużoną gwarancją,przeglądy po 3 latach też już ładnie kosztują Dokładnie, jak mówisz. Przedłużona gwarancja, to o ile dobrze pamiętam 1800 zeta. Obowiązek serwisowania auta w ASO, to ok. 1000 zeta/rok. Jakość podejścia wielu ASO do jakości wykonania i rzetelności była tutaj wielokrotnie omawiana. Nie wspomnę, że ta przedłużona gwarancja jest mocno ograniczone - silnik, skrzynia + elektronika. Zanim podejmiecie decyzję, poproście o pisemny wykaz elementów i czynności, które ta przedłużona gwarancja obejmuje. Widział ktoś ten dokument ?? A wiem, że jest. Uważam, że nie ma co dramatyzować. To, że jednemu, czy dwu kolegom przedłużona gwarancja uratowała kufry, nie oznacza, że wszystkich nas to spotka. W końcu nie kupiliśmy jakiegoś szajsu, czy składaków, ale fabryczne Nissany. Dziwi mnie fakt, że inne marki o wiele gorszej renomie potrafią z góry dać na swoje auta 7 letnią gwarancję i jeszcze na tym zarobić, natomiast Nissan, poza tym, że już na nas zarobił, próbuje nas dodatkowo skubać na przedłużonych gwarancjach. Ludzie - trochę wyobraźni. Mam auto renomowanej marki, roczne przebiegi w granicach 8 tys, czyli w okresie 5 lat zrobię niespełna 40 tys. Nie jestem piratem, mam "zrównoważony" styl jazdy ... Jakich czarnych scenariuszy mam się spodziewać, uzasadniających dodatkowe nabijanie kabzy ASO ? No chyba, że sam producent (Nissan) uważa, że produkuje i sprzedaje nam szajs, więc dyskretnie za "drobną" opłatą ... Bez jaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Przesadzasz, przegląd 3ci i 4ty kosztują tyle co 1wszy i 2gi. Ze swoimi materiałami za dwa wyjdzie ok.1000zl. Podlega gwarancji bardzo dużo ważnych rzeczy, u mnie wymienili w 1 roku, belkę przednią(sanki + stabilizatory )I wahacze, w drugim kompletny rozrząd+ wał+panewki+ remont silnika+ wszystkie płyny i czynnik klimatyzacji! Bo jeśli awaria pociąga za sobą potrzebę wymiany takowych, podlega to wymianie bezpłatnej! Kwota wymisn razem to kilkanaście tysi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi