Dawid.m Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 (edytowane) Witam , od 6 miesiecy jestem szczesliwy posiadaczem Xtraila. Mam do was pytanie od jakiegos czasu pojawia sie delikatny stukot przy dodaniu gazy w okolicach 500 obrotów (objaw ten pojawia sie sporadycznie i zanika ), przy okazji czasami pojawia sie problem przy wrzuceniu.biegu. Sprawdzilem osłony ,gumy - nic nie wybite wszystko dobrze dokrecone - gdzie szukać przyczyny objawow?(ostatnio wymienialem koło pasowe ) Zastanawiam sie czy to nie dwumasa. - przekroczone 200 tys. Może miał ktos podobny problem ewentualnie jakie sa objawy dwumasy na wykończeniu? Jeszcze jedna sprawa czy ktos wymienial łancuszek rozrządu ? A zapomniałem zapytac czy mozecie polecić dobrego mechanika w okolicach Białej Podlaski ewentualnie Lublin ? z gory dzieki za info Edytowane 3 Lipca 2017 przez Dawid.m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 4 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Dobrze napisałeś? Okolice 500 obr/min? Nie za niski ten jałowy? Dwumasa tłucze się najczęściej przy gaszeniu silnika. Otwórz drzwi na pracującym silniku i zobacz czy się "trzepią" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.m Opublikowano 5 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Dobrze napisałeś? Okolice 500 obr/min? Nie za niski ten jałowy? Dwumasa tłucze się najczęściej przy gaszeniu silnika. Otwórz drzwi na pracującym silniku i zobacz czy się "trzepią" Źle napisałem w okolicach 1000 obrotów. Właśnie nie ma żadnych nadmiernych drgań samochodu. Silnik pracuje ładnie, jedynie spalanie znacznie się zwiększyło.(ze sredniego 7.5 o prawie 2 litry ) Co dziwne zrobiłem dzisiaj trasę i niepokojący dzwięk zniknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 5 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Autem trzeba jeździć, nie słuchać, bo można zwariować. Jak się ma coś posypać to i tak się to stanie. I nasłuchiwanie nie pomoże, a więc ciesz się jazdą Spalanie, może zmiana stylu jazdy, klima... Wskazania kompa między bajki. Dystrybutor i kilometry prawdę powiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 6 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Źle napisałem w okolicach 1000 obrotów. Właśnie nie ma żadnych nadmiernych drgań samochodu. Silnik pracuje ładnie, jedynie spalanie znacznie się zwiększyło.(ze sredniego 7.5 o prawie 2 litry ) Co dziwne zrobiłem dzisiaj trasę i niepokojący dzwięk zniknął średnie spalanie 7.5 jest niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 6 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 średnie spalanie 7.5 jest niemożliwe. Mój ma średnia w tej chwili 7,2 ,pomimo,ze mniej wiecej ostatnie 2tys.km to w 90%jazda miejska.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.m Opublikowano 6 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Autem trzeba jeździć, nie słuchać, bo można zwariować. Jak się ma coś posypać to i tak się to stanie. I nasłuchiwanie nie pomoże, a więc ciesz się jazdą Spalanie, może zmiana stylu jazdy, klima... Wskazania kompa między bajki. Dystrybutor i kilometry prawdę powiedzą. Pewnie że trzeba ganiać - tylko ze ja jestem z tych, co drażni jakaś nawet mała upierdliwa usterka .....zwłaszcza ze przymierzam sie do dużej trasy. A spalanie obliczone tylko na podstawie dystrybutora. średnie spalanie 7.5 jest niemożliwe. No właśnie do tej chwili było mozliwe. Dlatego byłem w szoku czytając wcześniejsze posty o spalaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 6 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Poddaje się. DAwid uzupełnij profil, 2.0 B czy dizel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berater Opublikowano 7 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Mój ma średnia w tej chwili 7,2 ,pomimo,ze mniej wiecej ostatnie 2tys.km to w 90%jazda miejska.. Machniom ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 7 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Machniom ? Hmm..Juz czas na zmianę ,bo mam go od 2013r czyli wiecej niz 3 lata (tyle na ogól jednym jeździłem max.)tylko jest kłopot ,bo na rynku teraz nie ma nic kompletnie co nowsze byłoby i miało wszystkie zalety T31 2,0 dci... T32 to juz zwykła bulwarowka ,ktora na dodatek ciezko z odleglosci wiekszej niz 10 m odróżnić,bo wyglada tak samo jak inne bulwarowki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 7 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 No ale zamienicie się Xsami i będzie git. Piotr będzie miał inne auto po trzech latach a Berater oszczędne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berater Opublikowano 7 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 O to, to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 7 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 jeśli to benzyna to nie oszczędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 7 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Kari, czytałeś ze zrozumieniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 7 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 (edytowane) nie dowiedziałem się czy chodzi o dizla czy o benzynę. Zasadniczo nie czytam ze zrozumieniem. Domyślam się raczej z kontekstu 2-3 zdań. aaaa dobra doczytałem, że to dizel. Nie było tematu. Edytowane 7 Lipca 2017 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi